Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Křest kouzelníka Chandu (Edmund Lowe) v chrámu ve jménu boha Šivy. Kouzlem vztyčí stočený provaz, dobrovolník po něm vyleze nahoru a tam ho Chandu nechá zmizet. Pak přejde bos po žhavých uhlících a odchází do světa konat dobro. V křišťálové kouli uvidí, že je nutno, aby zasáhl proti Roxorovi, který chce zničit civilizaci tím, že zdebilizuje populaci a bude vládnout světu na jejích troskách. Po třech letech každodenního studia zvládl Chandu teleportaci, astrální projekci, jógu, hypnózu a klasické iluze. Vyráží tedy do Egypta, kde Roxor (Bela Lugosi) působí. Ten právě unesl Chanduova švagra Roberta Regenta (Henry B. Walthall), který vynalezl paprsky smrti, které dosáhnou až na druhou stranu zeměkoule. Kromě Chanduovy sestry je také unesena jeho láska – egyptská princezna Nadži (Irene Ware). Boj s padouchem je obtížný, Chandu je mimo jiné uvězněn v sarkofágu hluboko pod hladinou. Podaří se mu osvobodit všechny zajatce (pod kterými se otevírá podlaha jejich vězení a dole je jen smrt) a zneškodnit Roxora? (Peabody)

(více)

Recenze (5)

erl 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné béčko jako vystřižené z těch podřadných brakových literárních příběhů které se honosí svým specifickým kouzlem. Chválím pěkné kulisy, atmosféru orientu a především kouzelně přehrávajícího padoucha Lugosiho pro jehož herecké kreace mám velkou slabost. Body strhávám za trapnýho hrdinu a dobový infantilní humor. Pro fanoušky Lugosiho se jedná o příjemnou jednohubku která neurazí. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak ještě že tam dali ty paprsky smrti, jinak by se o sci-fi nedalo mluvit. Ono však jde o zábavný film, dobrodružný i romantický. Kupodivu mne nejvíce zaujala postava Migglese. Dalo se na to dívat, ale zas tak převratné to nebylo. Podruhé se dá. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě mile potěšilo. Dobrodružný film ve kterém nechybí nic, akce, napětí a hlavně humor. Tohle je snad jeden z prvních filmů kde se vyskytuje humorný sidekick hlavního hrdiny. Plno scén tu vypadalo jako z komedie, hlavně uvnitř sarkofágu. Lugosi opět hraje hajzlíka, ale proti němu je hlavní hrdiny který umí hypnotizovat lidi. Efekty jsou tu hlavně UM a vypadají parádně. Tenhle film mě mile potěšil, škoda že jsem ho viděl až teď a ne dříve. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Povedený dobrodružný snímek, který má spád a nenudí. Neohrožený jogín Chandu ovládající hypnotizérské umění se střetává s ďábělským padouchem Roxorem (Bela Lugosi), aby zachránil svého švagra a také celý svět, který chce Roxor zničit pomoc paprsku smrti. Film je plný z dnešního pohledu úsměvně vypadajících triků :-) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Toto je příběh z rodu těch, z nichž si utahuje film Fantom Morrisvillu. Pro našince, který si v dětství ládoval hlavu podobným brakem v literární podobě, prostě nádhera. Skvěle přehrávajíci Bela Lugosi v roli zlopověstného Roxora, který chce vládnout světu, a který má k ruce celou kompanii velmi barvitě vyhlížejících pomocných lotrů. Dále jsou tu krásky v ohrožení, souboje muže proti muži, úskoky, drama, poodhalené taje Orientu, a to vše v exotickém prostředí. A občas je to odlehčeno příhodně prostoduchým humorem. Kupodivu nejslabší figurou tohoto skvělého škváru je hlavní hrdina bez bázně a hany. Vypadá jako taková slabší kopie Douglase Fairbankse. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama