Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šílený lékař Paul Carruthers (Bela Lugosi) dokázal vyšlechtit zvláštní druh gigantických netopýrů. Přemýšlí, jak by je využil a tak vyvine vodu po holení, po jejímž nanesení se stanete neodolatelnou svačinou pro jeho mazlíčky. Doktor Carruthers v tom spatří jedinečnou šanci, jak se zbavit všech svých nepřátel. (topr harley)

Recenze (8)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bela Lugosi není ve snímku „The Devil Bat“ tak démonický jako jindy, hraje zde spíše muže, který je unavený životem a snaží se jednoduše přežít a pomstít za to, jak mu bylo ukřivděno ať už skutečně, anebo jenom domněle. Přesto je jeho výkon ještě celkem fajn, ale ani ten nijak zásadně v tomhle snímku, který se snadno zapomene, nevyniká. Přesto hezká připomínka starších dob. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na nichž notně zahlodal zub času, což bych rozhodně neřekl o Draculovi s Belou Lugosim. Legrační vypelichaný meganetopýr likviduje chudáky, co se natřeli doktorovou (Belovou) vodou po holení. Hlavně krček, jak jim doktor radí, aby netopýr mohl prokousnout tepnu. Ovšem gejzíry krve nečekejte, tady se neobjeví ani kapička, jelikož v té době bylo gore ještě v plenkách. Z větší části konverzační drama, občas nějaký vtip typu: „Ten vámi vyfocený netopýr je made in Japan!" Bohužel ani práce s kontrastem černé a bílé není nic moc, a tak nejlepší je zubící se Béla a meganetopýr útočící za zvuků stíhačky TIE. Jo a záběry na netopýří atrapu jsou prostříhávány skutečnými záběry na kaloně (kteří se ovšem živí ovocem). Z nostalgie a lásky ke starým hororům dám 3*... ()

Reklama

midget 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch bizarnějších Lugosiho filmů. Velmi primitivně udělané netopýří monstrum rozhodně potěší a nápad, že zlotřilý vědec láká monstrum na oběti pomocí vody po holení je také poměrně nosný. K tomu se připočítá ještě absurdní motivace většiny postav a je to film, který už opravdu stojí na půl cesty mezi érou Universalu a Edem Woodem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lékař Lugosi má jakousi vodu poholení co rozdráždí krvelačného netopýra. Jojo naivní ale zatraceně zábavný film. Bál jsem se protože Yarbrough není můj zrovna oblíbený režisér, většina jeho filmů mě strašně nudila, naneštěstí tenhle film trvá krátce přes hodinu takže se moc nudit nebudete. Netopýr je pěkný jen ty pazvuky co vydává... To mi rvalo uši. Ale jinak vypadá moc pěkně. Atmosféra snímku je dostačující a hudba to podtrhává. Rozhodně nadprůměrný kousek. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vesnický lékař Bela Lugosi experimentuje s netopýry a zároveň vynalézá zvláštní vodu poholení. Každý, kdo si nanese pár kapek na tvář se stane obětí jeho Ďábelského netopýra. Zápletka je poměrně originální i když úsměvná, ale film sám o sobě moc originální není. Klasický jednoduchý příběh o šíleném vědci, který vraždí své nepřátele. Bela Lugosi to svou přítomností zachraňuje, bez něj by to byla asi pořádná nuda. Na druhou stranu to není jeho zrovna nejlepší role. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Tento nízkorozpočtový thriller byl pro chudou společnost Producers Realising Corporation (PRC) velkým úspěchem (hlavně díky Lugosimu). Po válce v roce 1946 se na tento úspěch snažili navázat pokračováním, které s původním filmem nemělo nic společného - Devil Bat's Daughter a remakem The Flying Serpent. (liquido26)
  • Během filmu jsou zmiňována místa ve státu Illinois (Chicago, Peoria, Springfield), ale krajina na začátku filmu je Kalifornie. (liquido26)

Reklama

Reklama