Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šílený lékař Paul Carruthers (Bela Lugosi) dokázal vyšlechtit zvláštní druh gigantických netopýrů. Přemýšlí, jak by je využil a tak vyvine vodu po holení, po jejímž nanesení se stanete neodolatelnou svačinou pro jeho mazlíčky. Doktor Carruthers v tom spatří jedinečnou šanci, jak se zbavit všech svých nepřátel. (topr harley)

Recenze (8)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bela Lugosi není ve snímku „The Devil Bat“ tak démonický jako jindy, hraje zde spíše muže, který je unavený životem a snaží se jednoduše přežít a pomstít za to, jak mu bylo ukřivděno ať už skutečně, anebo jenom domněle. Přesto je jeho výkon ještě celkem fajn, ale ani ten nijak zásadně v tomhle snímku, který se snadno zapomene, nevyniká. Přesto hezká připomínka starších dob. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka se skvělým Belou Lugosim. Příběh je velmi jednoduchý, rozuzlení také, člověk se ani nenaděje a hodinová stopáž je hned za ním, ale nezdržují to žádné zbytečné dlouhé dialogy a sladce naivní milostné scény, jak se někdy ú těchto starých béček stává, což je jednoznačné plus. Dokonce i kladný hrdina, "slavný reportér" jedněch novin, není tak moc na pěst, jako klaďasové obvykle bývají. K mínusům ale určitě patří rádobykomické výstupy reportérova fotografa a dalších "žertovných" postav a určitá jednoduchost děje, kromě hlavní zápletky zde nejsou žádné vedlejší motivy, kromě vražd samotných ani žádné další dramatické scény a podobně. Přesto je to hodně příjemná oddychovka. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vesnický lékař Bela Lugosi experimentuje s netopýry a zároveň vynalézá zvláštní vodu poholení. Každý, kdo si nanese pár kapek na tvář se stane obětí jeho Ďábelského netopýra. Zápletka je poměrně originální i když úsměvná, ale film sám o sobě moc originální není. Klasický jednoduchý příběh o šíleném vědci, který vraždí své nepřátele. Bela Lugosi to svou přítomností zachraňuje, bez něj by to byla asi pořádná nuda. Na druhou stranu to není jeho zrovna nejlepší role. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moje čtvrté setkání s filmovou tvorbou Jeana Yarbrougha. Tentokrát měl trumf v rukávu v podobě B. Lugosiho jenž si zde zahrál šíleného lékaře kterej vyšlechtil druh gigantickýho netopýra a taktéž vodu po holení která ho po nanesení dokáže nalákat. Řádně ujetej námět zabalenej do sympatické stopáže. Takže se tomu filmu dá ledacos odpustit. Žádnej hororovej trhák to není ale zábavná jednohubka pro milovníky starších filmů a B. Lugosiho určitě. 3hvězdy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lékař Lugosi má jakousi vodu poholení co rozdráždí krvelačného netopýra. Jojo naivní ale zatraceně zábavný film. Bál jsem se protože Yarbrough není můj zrovna oblíbený režisér, většina jeho filmů mě strašně nudila, naneštěstí tenhle film trvá krátce přes hodinu takže se moc nudit nebudete. Netopýr je pěkný jen ty pazvuky co vydává... To mi rvalo uši. Ale jinak vypadá moc pěkně. Atmosféra snímku je dostačující a hudba to podtrhává. Rozhodně nadprůměrný kousek. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Během filmu jsou zmiňována místa ve státu Illinois (Chicago, Peoria, Springfield), ale krajina na začátku filmu je Kalifornie. (liquido26)
  • Tento nízkorozpočtový thriller byl pro chudou společnost Producers Realising Corporation (PRC) velkým úspěchem (hlavně díky Lugosimu). Po válce v roce 1946 se na tento úspěch snažili navázat pokračováním, které s původním filmem nemělo nic společného - Devil Bat's Daughter a remakem The Flying Serpent. (liquido26)

Reklama

Reklama