Reklama

Reklama

Mstitel beze jména

  • Hongkong Wo shi shui (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co byl po brutálním zásahu CIA prohlášen za mrtvého, musí osamělý mstitel rychle najít svou pamět, aby odhalil mezinárodní špionážní spiknutí, které chce uvést do provozu nový smrtonosný zdroj energie. S pomocí dvou krásných bojovnic musí Jackie překonat kontinenty a čelit ozbrojeným zabijákům a zlověstným spiknutím na každém kroku. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Věčně pobíhající nadrogovaný Číňan,který si sice zaslouží obdiv, ale také čeho je moc, toho je příliš(možná na tomto perfekcionismu má podíl to,že Číňané se snaží být ve všem nejlepší, ale jsou u toho potichu,zatímco Jackie je až moc vidět). Nevidím absolutně žádný důvod, proč přežívat veškeré jeho tríčky bez ujmy aniž bych si pořád nekladla otázku PROČ SE MU NIKDY NIC NESTANE???Proč pokaždé se všeho vybruslí?Nemám ho ráda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa v druhej polovici deväťdesiatych rokov až moc snažil preorientovať na americký trh a na tých filmoch je to nanešťastie aj dosť vidieť. A práve aj Pomstiteľ bez mena je jeden z tých filmov, ktorý síce miestami pôsobí ešte úplne v hong kongskom štýle, ale už začína až moc pribúdať tých amerických prvkov a filmu to skôr škodí. Zápletka na prvý pohľad pôsobí výborne, príslušník špeciálnych jednotiek, ktorý pri akcii stratí pamäť, ale keďže je vlastne tým jediným, kto môže ohroziť obchod tajnej služby, idú po ňom všetci, ale hlavne v prvej polovici to dosť ruší všetko ohľadom meteoritu poskytujúcom množstvo energie, čo mi prišlo ako z toho najbrakovejšieho béčka a všetky scény s ním by som hneď vystrihol a tiež ma sklamala zmena atmosféry v priebehu filmu. Spočiatku to pôsobí až tak temne a hlavného hrdinu mi bolo aj celkom ľúto, ale čoskoro to už prejde do regulérnej akčnej komédie, s čím inak určite nemám problém a hlavne pri Jackie Chanovi, no tento kontrast filmu predsa len trochu ubližuje. Ale hlavne, že je to s výnimkou spomínaných scén mimoriadne svižná akčná zábava, pri ktorej sa nedá nudiť ani na okamih. Čo sa týka akcie, tentoraz ma trochu sklamali súboje. Na jednu stranu ich ani moc nie je a vlastne ma ani moc nebavili. Súboj s drevákmi je aspoň celkom originálny a vtipný a finálny na streche zase dlhý a dynamický, ale choreografiou mi moc nevyhovovali a tie zvyšné sú už zase úplne nevýrazné. Ale našťastie nesklamú aspoň tie kaskadérske kúsky, ktorých je stále dosť a na to Chanovo premiestňovanie je radosť pozerať a ani naháňačky nie sú zlé. Trochu ma sklamal aj humor, celá situácia s automobilovým pretekárom je skvelá a toto je presne ten pravý zábavný čisto hong kongský Jackie Chan, ale inak mi už nič moc vtipné neprišlo. V rámci obsadenia okrem Chana poteší aj sympatické ženské duo a tak tu vytvorili zaujímavú trojicu, ale sklamali ma záporáci, jedine ten hlavný je aspoň celkom charizmatický. A režijne to tiež nie je žiadny zázrak, hlavne v prvej polovici to občas pôsobí až moc béčkovo a tá kamera je tu taká chaotická. Ale každý nejak začína a aj Benny Chan sa časom vypracoval a jeho filmy už vyzerali omnoho lepšie. Pomstiteľ bez mena je jeden z prvých Chanových filmov, aké som videl, takže mám k nemu taký nostalgickejší vzťah a dlhú dobu bol pre mňa aj jeho najlepším, ale v súčasnosti ma to už až tak nebaví. V rámci druhej polovice deväťdesiatych rokov patrí u neho medzi to lepšie a aj takú Križovatku smrti z toho istého roku bez problémov prekonáva, ale inak má množstvo o dosť lepších filmov, ktoré skôr stoja za pozornosť. Ale občas sa aj na tomto dá zabaviť. 68% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

V poušti je nalezen úlomek meteoritu, jenž má obrovskou ničivou sílu. Výzkumníci jsou po jeho nalezení přepadeni a odvlečeni vycvičenými bojovníky. Ti po ukončení akce odlétají vrtulníky z pouště. Netuší, že brzy mají být zlikvidováni. Scénář : Jackie Chan, Susan Chan a Lee Reynolds. Kamera : Hang-Sang Poon. Hudba : Nathan Wang. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na Jackieho Chana je to rozporuplný film. V první půli se zotavuje z těžkého zranění, ve druhé mu při pátrání po své totožnosti jde o život a je zde velký prostor pro předvádění klasických akčních scén typu Jackieho. Trochu to může připomínat Agenta bez minulosti po hongkongsku. Druhá fáze filmu je výborná a je opět k nevíře, co vše Chan se svým tělem dokáže. A bojové scény jsou výtečné (bohužel jich není tolik). ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan opět zazářil. I když má své o malinko lepší filmy, i tady jsem se zasmála. Ale začátek byl pro mě hodně nudný, začalo mě to bavit, až se probudil u afrických domorodců. Některé scény byly vydařené, některé až nudné. Neví ani komu věřit a mě se to tam začalo plést, kdo dělá u koho, kdo je ten špatný atd. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Film bol natáčaný v Namíbii, Južnej Afrike a Holandsku vo febrári a marci 1997. Lokality natáčania – Sun City v Južnej Afrike a Erasmus Bridge v Rotterdame v Holandsku. Ďalšie scény boli robené na mrakodrape Willemswerf v Beursttraverse, ktorý predstavoval Johannesburg. (Peter-1307)
  • V čase 1:02:20 si Christine Stark (Michelle Ferre) vyhrne vlasy, v dalším záběru je má ale normálně rozpuštěné a v dalším záběru je má zase vyhrnuté. (asdfasdf)
  • Během automobilové honičky se trojice hlavních hrdinů ve svém bílém Mitsubishi Lancer Evo IV dlouhou dobu smýká levým bokem převrženého auta po silnici. O několik minut později ale auto stojí během jejich rozhovoru v pozadí zcela nepoškozené. (Stejšn)

Reklama

Reklama