Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Itálie, dvacátá léta minulého století. Pan Balocchi se vyzná v obchodě i v řemesle, má skvěle zavedené krejčovství v Římě, šije dokonce pro samotného papeže. Také má ale syna, který se zřejmě nikdy neožení. A co pak bude s prosperující živností? Nello je ve svých pětatřiceti letech plachý jako chlapec a upřímně řečeno, lásku zná jen z klasických veršů nesmrtelného Ovidia. Je sice skvělý učitel řečtiny a latiny, ale to zřejmě něžné pohlaví nepřitahuje. Když tedy ne v Římě, snad bude mít více štěstí ve starobylé Boloni, rozhodne otec. Nello odjíždí vstříc samostatnému životu, a co jej tam čeká, si zatím neumí představit ani v nejdivočejších snech.
Romantický příběh křehké lásky natočil v roce 2003 slavný italský režisér Pupi Avati v hlavních rolích se zkušeným televizním, divadelním a filmovým hercem Nerim Marcorém a ve filmu debutující italsko-španělskou modelkou Vanessou Incontradaovou. Ve vedlejší roli Neriho zkušeného rádce uvidíme i Giancarla Gianniniho, jehož není třeba představovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu jako ze života, bohužel. Ovšem hlavní hrdina byl až příliš velký mamlas na to, abych se s ním mohl ztotožnit. A to přesto, že jsem kdysi byl v některých věcech podobný trouba jako on. Dokonce jsem podobnou dívku taky znal, ovšem nebyla slepá (i když - jak se to vezme). Je to příjemný, přesvědčivý, poměrně realistický film, na který se už ale asi znovu chtít podívat nebudu. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Avati, filmař s otevřeným srdcem, se umí pohybovat na hraně sentimentality (sblížení nesmělého a slepé v posteli) a pak očekávání diváka nečekaně tvrdě zklame (novinová fotka ženy zasnoubené s lékařem, který jí vrátil zrak), aby zdvihl příběh - a opět proti očekávání diváka- poslední společnou scénou (zašívá jí výstřih vzadu, ale ona ho nepozná, až když pak promluví, ale nic se nestane, na jeho úsměv odpovídá jen pátravý pohled odcházející).... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama