Srdcem jinde

Drama / Romantický

Itálie, 2003, 107 min

Pupi Avati

Riz Ortolani

Zlatá Palma - výběr(8.2.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $108,954Tržby Celosvetovo $3,081,840(9.8.2009)

26. 12. 2009 - 60%(31.12.2009)

Zajímavý a velmi realisticky působící film.(26.12.2009)

Neromantická romanca o slepej žene, ktorá "hľadá vhodného milenca" a naivnom zamilovanom profesorovi, ktorý zistí, že láska často aj bolí. Veľmi zaujímavé, trošku surovo úprimné a neobvykle poňaté.(13.9.2008)

• d-fens

ocenenia : MFF Mar del Plata 2004 - nominácia na 1. cenu(3.3.2010)

Příjemnej příběh naivního a dobrosrdečného učitele, kterej se zamiluje do slepé kokety a prožívá nejhezčí chvíle svého doposud nudného života. Bohužel ne všechno končí tak, jak by si přál. Smutnej příběh se silnou poentou.(23.5.2009)

Realistická romance o kruté životní pravdě ("Tu vysněnou nikdy nedostaneme."), která je okořeněna někdy až nemístně krutým humorem. Bavil jsem se spíš než . 75%(21.5.2009)

Velmi zajímavě obsazené a více než zdařilé netradiční romantické drama. Na jedné straně je zkušeným Nerim Marcorém ztvárněná postava dětinského a láskou i city míjeného učitele a krejčího, na straně druhé pak divoká slepá kráska debutantky Vanesy Incontradaové. Mladý starý mládenec se jen a pouze díky dívčině postižení dostane do její přízně a prvně tak prožívá to, po čem celý život toužil - lásku. Ovšem láska je to velmi zvláštní. Je sice patrné, že dívka k němu cosi cítí, nicméně dosti očividně to nelze považovat za pravou lásku. Při jejich na dlouhou dobu posledním setkání mu sice propůjčí i své tělo, čímž ho k sobě navždy sváže, ale když se později ze své slepoty vyléčí, zdá se, že se jí se zdravím vrátila i vypočítavá povaha. Léta plynou a oba se nakonec velikou náhodou při zvláštní události setkají. Tato situace je neuvěřitelně silná a slovy lze těžko popsat. Tak trochu vlastně potvrzuje to, že v žádném případě nelze celý film vysvětlit několika málo slovy, ale ani tisíci větami. Prazvláštní atmosféra, upřímné herecké výkony a hodiny přemýšlení, které následují po zhlédnutí, předurčují filmu hodnocení nejvyšší.(13.4.2011)

• Prubner

Je to opravdu jako ze života, bohužel. Ovšem hlavní hrdina byl až příliš velký mamlas na to, abych se s ním mohl ztotožnit. A to přesto, že jsem kdysi byl v některých věcech podobný trouba jako on. Dokonce jsem podobnou dívku taky znal, ovšem nebyla slepá (i když - jak se to vezme). Je to příjemný, přesvědčivý, poměrně realistický film, na který se už ale asi znovu chtít podívat nebudu.(4.11.2009)

Jedna věc je plachost, když je ten dotyčný navíc přihlouplý trouba tak je tragedie na světě. Velice poučný a zajímavý film.(26.12.2009)