Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Ritzovi se nebojí ničeho ... ale tohle NĚCO je!
Zámožný muž Walter Stevens (Lionel Atwill) je ohrožován vrahem známým jako 'Gorilla'. Na policii se nemůže spolehnout, a tak povolá k vyšetřování bratry Ritzovy. Mezitím ze ZOO utíká opravdová gorila, kterou neustále láká místní zámeček. Do toho všeho se přimotá ještě tajemný komorník v podání Bely Lugosiho. Co mají gorily společného? A podaří se bratrům Ritzovým případ rozlousknout? (thommas)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ritz Brothers začali spolu vystupovať v polovici 20-tych rokov a venovali sa predovšetkým hudobným číslam a situačnej komike. Vo filme nemali príliš na ružiach ustlané a po snímke The Gorilla to šlo s nimi dolu kopcom. Producenti žiadali, aby sa Harry osamostatnil, ale on dal vždy prednosť spoločným vystúpeniam. Trojica však aj tak zanechala stopu v showbiznise a mnohí komici sa nimi inšpirovali. Tento film je predovšetkým situačnou komédiou s mysterióznymi prvkami, s množstvom sľubných dialógov a postavičiek, ktorí majú jediný cieľ pobaviť diváka. Nejde o žiadnu slávu, ale aj vďaka striedmej stopáži je o zábavu postarané. Lepší priemer. Siedme hodnotenie a piata recenzia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Kde jste byla včera v noci? Odpovídejte pouze ano nebo ne." "Byla jsem se Shakespearem." "A ten je teď kde?" "Ten je mrtvý." "Mrtvý? To vypadá jako vražda." :-))) - malá ukázka toho, že i takovéto béčko může být docela vtipné, ale bohužel fakt je ten, že humor bří Ritzů - ztřeštěná, spletená a lehce cholerická trojka - brzy omrzí a 66 minut začne být nesnesitelně dlouhými, protože jinak je příběh v podstatě jenom nezáživným pobíháním po baráku s tajnými chodbami. Potěší akorát přítomnost Lugosiho a Atwilla. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky dokaz, ze spajat horor  s komediou je spojenie  ohna a vody. Sucha Voda ? Mokry Ohen ? Podla Oktaviana nieco take dokonca jestvuje  : 12 % ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jasně, některý vtipy byly trapný, některý hloupý, některé postavičky byly spíš jako karikatury z grotesky, ale tak je k tomu filmu nutno přistupovat - jako ke komedii, vůbec ne jako ke krimi či hororu. A pak je možno se skvěle pobavit: všechny postavy nonstop hláškují ("Nic tam není. Vy jste něco pili?" - "Ne, ale je to dobrý nápad."), zmateně pobíhají ve spoustě dveřích podle tradic a zákonů francouzské frašky, do toho se skvěle načasovaně zjeví vždy ledově klidný komorník Bela Lugosi a všechny stírá. Tak jako další komentátoři si i já budu stěžovat na délku - až na to, že pro mě těch 66 minut bylo fakt málo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sem tam vtipná, sem tam trapná a víceméně zbytečná krimi/komedie/horor. JE tu sice pár naprosto dokonalých scén, jak napsal liquido26. Ale po dokoukání jsem pomalu zapoměl o co šlo. Těch 66 minut je fakt hodně na tenhle film a brzo to začne nudit. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama