Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policajt Billy Wong přišel při přestřelce o parťáka a navíc byl suspendován. Teď dělá jen policejní dozor na různých společenských akcích. Na jedné z nich je unesena dcera velmi bohatého podnikatele. Stopy vedou do Hongkongu k panu Ko, hlavě velkého drogového gangu. Billy dostává šanci vylepšit si své jméno u policie a se svým novým partnerem odjíždí do Honkgongu, kde se je hned na uvítanou někdo pokusí zabít. Je jasné, že mají co do činění s lidmi, kterým nezáleží na počtu mrtvol, jež za sebou zanechají. (xider-tv)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spíše takový slabší Chanovka, už jen kvůli tomu že u Chana jsem zvyklej na humornější akci, ale to jsem dokázal odpustit takže jsem se nakonec usadil a po hodině šíleně nudil. Akční sekvence jsou dobře natočené a scéna s bazukou je výborná, ale pěstní souboje? Kde jsou? Proč se z filmu vypustily? Proč když najmuly Chana tam nenechaly dělat nějaký kousky? Každopádně film je po scénaristický stránce bohužel hodně suchý. A to nemluvím o ostatních hercích. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

HK verzi jsem neviděl pouze tu Americkou, takže nemůžu porovnávat a je fakt, že na Jackieho je to docela slabota. Jednak nemá možnost se moc předvést a i dějová linka je slabá a akce taková tuctová a rutinérská. Film tak na jedno shlédnutí. Nedivím se, že se po něm Jackie radši na nějaký čas stáhnul zpět na svoje kolbiště.40% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh je takový pěkně rozdělený: V USA - potažmo v New Yorku - zcela jasně dominují střelné zbraně, zatímco v Hong Kongu se dostávají ke slovu především efektní souboje à la Jackie Chan čistě v asijském stylu, přičemž nechybí ani pár VELICE vydařených kaskadérských kousků. Pravda, ve finále se oba dva přístupy trochu pomíchají, ale to není na závadu. P.S.: Prozatím jsem měla možnost vidět pouze americkou podobu snímku, ale i tak nemám žádné zásadnější připomínky. Děkuju LION-MR.T za odkazy na obě verze závěrečného zápasu a plně chápu Jackieho výhrady k akčním scénám, na druhé straně nahota lepých děv měla své opodstatnění (co kdyby je napadlo se v průběhu pracovního procesu nenápadně obohacovat) a filmoví policajti obyčejně nebývají žádní svatoušci libující si výhradně ve spisovných výrazech (obzvláště pak ti američtí - to je všeobecně známo). Ale každý má právo na vlastní představy o filmu nebo o čemkoli jiném, na čem se podílí - nehledě na to, že asijští filmoví fanoušci nemuseli být v některých směrech tak otrlí jako ti američtí ... a pokud "Ochránce" posloužil i jako inspirace pro ryze hongkongský snímek "Police story", který Jackie stihl natočit ještě v témže roce, pak splnil své poslání měrou vrchovatou ... Slabší 4* ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jackie v ulohe, ako ho pozname zo serie Police story, Rush Hour a mnoho dalsich filmov. Nepodplatitelny policajt na stope nebezpecnych zlocincov, kaskaderske kusky, nejake tie suboje...to vsetko znie fajn, ale pri pozerani tohto filmu je az prilis jasne, ze tazi z popularity Jackieho Chana. Cely film je vystavany na to, aby divaci mohli vidiet Jackieho v takych scenach a situaciach ako su zvyknuty. A najhorsie je na tom to ze ani po akcnej stranke to nieje nijak vynimocne a daleko zaostava za Jackieho znamejsimi filmami. Odporucit sa tento kusok preto neda, no Jackieho skalni fanuskovia si zrejme aj tak pridu na svoje. Predsa len, aj z toho mala co tu ukaze je vidno, ze v svojich najlepsich rokoch bol proste tazky macher. (6/10) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie nebyl s natáčením a produkcí filmu spokojen a proto existuje US a HK verze. Z honkongské verze byly vystříhány mimo jiné sceny obsahující nahotu, americký slang a byl kladen větší důraz na akci. Editace se dočkala i finální bojová scéna. Jackie chtěl pořádný film o policistech a později v témže roce natáčí slavnou Police Story. Ochránce je první americký film v němž Jackieho vidíme se zbraní v ruce. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film, se kterým byl Jackie tak nespokojen, že některé scény dodatečně sám přetočil a tak existují dvě verze. (CrypzzXD)
  • Jackie byl hlavně nespokojen s režisérem, který mu v bojových scénách nedal moc prostoru. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama