Reklama

Reklama

Kantonský kmotr

  • Hongkong Ji ji (více)
Trailer

Kchuo Čchen Wa přichází do města za prací. Hned po příjezdu ho o všechny úspory připraví podvodník. Nemá práci ani peníze, ale jeho život se záhy obrátí naruby. Pomůže skupině mafiánů v souboji s konkurenčním gangem a je prohlášen za šéfa bandy. Kchuovi není svět zločinu moc po chuti, a tak se rozhodne udělat aspoň nějaký dobrý skutek. Pomůže chudé květinářce, která se dostala do problémů. Během toho se ale musí věnovat i svým gangsterským povinnostem – boji ve válce, která mezi oběma gangy vypukla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Jackiemu fakt podarilo. Miestami mi to pripomínalo HARLEM NIGHTS s Eddiem Murphym, ale to bolo asi len zasadením filmu do podobnej doby, ináč spomenutý film prevyšuje o niekoľko poschodí. A nevadí ani dlhá stopáž, čo by pri iných filmoch Jackieho Chana možno znamenalo samovraždu. Akcia, humor...tak ako to Jackie dokaže! 5 stars. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ála doják, s lamáckou zvukovou stopou (všimli jste si někdy, jak moc zvuk a hudba ovlivňuje výsledný dojem z filmu?) a cool potyčkou na konci. Chcete-li si vychutnat to nejlepší ze stunt akcí Jackieho filmografie (ke kterým bytka ve výrobně lan bezesporu patří), checkněte raději dokument My Stunts, ve kterém zmiňovaná scéna nechybí. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nějak unikalo, takže když jsem na to narazil, docela jsem se na film s mým oblíbencem Jackiem těšil. Bohužel je to jeden z mála jeho filmů, který mne zklamal. To co bylo na jeho filmech zajímavé, tedy akce a vtípky, v mezerách proložené nic moc nudným rádoby příběhem, je tu přesně obráceně. Nic moc příběh proložený sem tam akcí a vtípkem, navíc v dost otravné stopáži. Zběsilý asijský scénář je vyjímečně slabý a nelogický, prostě pech. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Jackieho komedií, která by dobře fungovala i bez jeho kung-fu a akrobatických kousků. Scénář je solidní, zápletka s komplotem na pomoc chudé květinářce, jejíž dcera se vdává za syna milionáře, má švih a humor nespočívá jen v trapném pitvoření se všech zúčastněných, jako v některých méně povedených Jackieho snímcích. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu musím uznať že bojové scény a humor funguje. Dokonca tá posledná bitka v továrni má parádnu choreografiu. Chan vždy využíval rovnaké motívy, témy a umne využíval archetypy. Tie občas obmieňal, ale na konci dňa ste presne vedeli, čo od jeho filmov čakať. Kantonský kmotor nie je v tomto smere výnimkou, hoci sa môže pochváliť trošku inou atmosférou a určitým sofistikovaným humorom, ktorý v určitých momentoch pripomína tradičné komédie bratov Marxovcov. Čo mi na filme ale vadilo bola roztrieštenosť motívov. Prvú hodinu sledujeme jednu tému, len aby sme v druhej časti sledovali druhú. Obidve majú nejaké tie prieniky a tým pádom toto prapodivne rozdelenie nepôsobí účelovo alebo chybovo, len to narúša temporytmus a zároveň to film značne predlžuje. Až do takej miery, že sa Jackie na chvíľu v eskapádach stratí a na konci sa snaží všetky motívy v priebehu 10 minút vyriešiť. Aj sa mu to v rámci naivnosti príbehu a dobre zvládnutom prezentovaní archetypov darí, len už to skrátka nie je ono. Ale stále je tam tá vec, že z týchto filmov som už troška vyrástol a tá repetitívnosť mi začína v určitých momentoch vadiť. Ale nenudí to, je to vtipné a akčné scény patria k najlepším čo som v jeho filmografií videl. Takže je to asi na vašej individuálnej preferencií. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Celkové náklady na výrobu filmu překročily 9 milionů amerických dolarů, na tehdejší hong kongské poměry obrovskou sumu. Protože si však po uvedení nevedl příliš dobře a studiu se nevyplatil, musel Jackie Chan natočit pokračování úspěšného filmu Božská relikvie (1986), kterým ztrátu vyrovnal. (Raztubyl)
  • Kantonský kmotr je považován za jeden z nejsofistikovanějších Chanových režijních počinů. (Rominator)
  • Filmová produkce se musela vypořádat s následky tajfunu, který zničil mnoho kulis, které bylo nutné znovu postavit, aby bylo možné snímek dotočit. (Rominator)

Reklama

Reklama