Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Venkovská dívka Annika odchází roku 1939 z domova do hlavního města Stockholmu. Důvodem je práce, nakonec ji najde v jedné lepší restauraci jako servírka. Prožívá svůj život jako každá druhá dívka, najde si lásku, zápasí s různými problémy a snaží se, aby si udržela zaměstnání. Ovšem v této pohnuté době vypukla válka, která, ač Annika žije v neutrální zemi, poznamená i ji. (MVanis)

(více)

Recenze (7)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že by film nemal myšlienku, no na môj vkus až príliš uťahané, pričom niektoré dialógy mi prišli banálne a nudné. Filmu by preto určite prospela kratšia stopáž a tiež viac sa zamerať na postavy. A vložiť im rozumnejšie slová do úst. Výprava však bola výborná. Slabší priemer. 55/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Epická a epicky natahovaná fraška, která v sobě nemá nic, čím by obhájila své 3 hodiny. Nic proti dlouhým filmům, ale musí mít co nabídnout. Rozhodně se nejedná o žádnou výpravnou klasiku. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový epický pokus o švédského "Doktora Živaga", který ovšem nevyšel. Díky době vzniku to byl možná první pokus o vypořádání se z nacistickou minulostí Švédska. Jinak je toto dílo pro mě naprostá zhovadilost vůči okupované a tvrdě týrané Evropě. Jak si vůbec mohli myslet tedy hlavně Annika, že rodina jejího muže vydělává i ve válce takové peníze aniž by spolupracovali s nácky. Teprve postupem doby, ale hlavně díky knize Stiega Larssona "Milénium" se ukázalo, že každá druhá bohatá švédská rodina má doma nějakého nácka ve skříni jako kostlivce. Přesto se na to dobře kouká i přes tu příšernou stopáž, ale konec to totálně zabil. Za mě 75% ()

arkie

všechny recenze uživatele

Toto mi lezi v zbierke, ale neviem sa odhodlat sa na to pozriet. Zazitok s Helenou Bergström v Under solen (1998), Änglagård (1992) a Änglagård - andra sommaren (1994) je prilis traumaticky, aby som bol tak bezstarostny. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení filmů nepoužívám slovo nudný, ale tady je naprosto namístě. Jalové dialogy, kostrbaté posouvání děje, nadužívání tragického výrazu u hlavní postavy, nulová atmosféra. Zůstávají jen ty kostýmy... ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Na zacatku filmu se dozvite, ze byl digitalne renovovan. To uz neco znamena, to musi byt vyjimecne dilo. No, rozhodne pro Svedy znamena neco, co umi nahlidnout do historie naroda behem druhe sv.v. Co se tyce deje tak se da rozdelit do trech celku a kazdy ma svoje kouzlo, pokud ma kouzlo. Propojuje je predevsim zivot hlavni predstavitelky. Rozhodne je vyjimecna stopaz, ktera je trihodinova. Pokud mate radi filmy z teto doby, rozhodne doporucuju. A hlavni predstavitelku si po pul hodine zamilujete. ()

Reklama

Reklama