Reklama

Reklama

Haepi endeu

Obsahy(1)

Min-sik Choi hraje starostlivého otce a manžela, jehož život nefunguje tak jak by si přál. Je nezaměstnaný a jeho vlastní žena ho podvádí s mladým tvůrcem webových stránek, kterého zná ze zaměstnání. Manželé spolu skoro nedokáží komunikovat a jejich vztah je v troskách. Dokáží k sobě ještě najít cestu, nebo vše plyne ke zkáze? (neoBlast)

(více)

Recenze (13)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dráma o príčinách a dôsledkoch manželskej nevery - tentokrát zahýba mladá, príťažlivá manželka svojmu nezamestnanému manželovi. Zistenie prináša zo sebou reakciu, ktorá všetko zmení. Miestami príliš naťahovaný dej, ale vyvažuje civilné formálne prevedenie, zaujímavý záver poskytujúci presahom až akési surreálne vyvrcholenie a hlavne ako vždy vynikajúci Min-Sik Choi v úlohe podvádzaného manžela. Pre zvedavé oči potom film navyše ponúka aj zopár pikantných, erotikou nasiaknutých scén! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě dostalo, jak reálně byl tenhle film natočený. Měla jsem pocit, že jsem tomu tak blízko, až jsem z toho měla husí kůži. Probral mě až konec, který je vlastně pochopitelný, ale já čekala něco jiného. Jestli to je happy end nebo ne, na to bude mít každý z nás asi úplně jiný pohled, stejně jako na nevěru samotnou. Na tenhle filmový zážitek dlouho nezapomenu. 4* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že závěr hodně kontrastuje s předchozím dějem i chováním postav a může se zdát, že to je oživení, ale mě to tak nepřišlo. Myslim, že to předchozí děj zbytečně pohřbilo, i když je pravda, že mě konečnej vývoj docela překvapil. 3,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná dráma. Má celkom dobrý príbeh o nezamestnanom mužovi, ktorý chce byť čo najlepším manželom a otcom a tak aspoň pomáha doma so všetkými prácami, kým si nenájde prácu, ale jeho manželka ho už nemiluje a našla si mladého milenca, s ktorým ho často podvádza. Ale muž začne postupne niečo tušiť. Spracovanie je ale len čisto priemerné, väčšinu času to celé pôsobí úplne realisticky, takýchto situácií sa v reále udialo, deje a aj bude diať nespočetné množstvo, lenže práve realita je tu uprednostnená na úkor zaujímavosti a tak tu ani nemá čo výraznejšie zaujať. Ale našťastie to má prijateľnú dĺžku, takže nudiť sa tu skutočne nedá, všetky tri zásadné postavy sú veľmi dobre zahrané a obzvlášť hlavný hrdina si ma získal, ale v druhej polovici to už len predsa začne byť zaujímavejšie, hlavne keď už si to hlavný hrdina začne uvedomovať a záverečnú dvadsaťminútovku už môžem len chváliť, síce nemôžem povedať, že by bola originálna, ale niečo takéto som vzhľadom na predchádzajúci priebeh filmu nečakal a toto ma už bavilo. A občas sa objaví aj nejaká, na pomery bežných filmov dosť otvorená erotická scéna. Herecké obsadenie je výborné, výborný Choi Min-Sik v hlavnej úlohe, bavila ma aj Jeon Do-Youn a ani Joo Jin-Mo v úlohe milenca nesklame. Réžia a technická stránka sú len priemerné, nič tu nesklame, ale ani tu nemám čo chváliť. Happy end je sám osebe priemerný film, ktorý ale výborné herecké výkony a vydarená záverečná časť povyšujú o úroveň vyššie. Ale stojí to len za jedno pozretie. 62% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Mladá žena je nevěrná svému manželovi, ten je ale tak odevzdaný a nečinný, že se jí není co divit. Téměř spolu nekomunikují a ani si moc nerozumí. Děj je dost natahovaný, moc se tu nemluví a nebýt povedeného konce, tak by šlo o průměrný, možná i podprůměrný film. Chvilkově vás z možné hrozící nudy můžou vytrhnout i na koreu celkem nezvykle otevřené erotické scény, ale o nich film rozhodně není. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle happy end mě opravdu dostal. Nechtěla jsem dnes nic náročného, tak proklamované romantické drama se mi zdálo příhodné. Happy end to byl možná jen pro tu zavražděnou, že už nemusela nic řešit. Oba "soci v lásce" to těžce odnesli. Nějaké morální poselství, nebo alespoň náznak proč manžel takhle zkratovitě jednal jsem ve filmu neobjevila. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Popravdě to, že tam hraje Choi Min-sik, jsem si všiml až tak, když jsem ho viděl ve filmu. Hned se u mě zvedlo očekávání, které se téměř splnilo. Dodal své roli opět něco navíc a ten konec vymyslel moc pěkně :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má takovou klasickou japonskou poetiku, kdy na první pohled se jedná v podstatě o klasické drama, které v tomto případě čítá milostný trojúhelník, ale na druhou stranu je to snímek, který dovede překvapit, kde je vývoj, který nemusíte čekat a který vám nemusíme sednout. Ale mně se tenhle vývoj líbí, líbí se mi, kam Japonci dovedou zajít. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Všeobecně nemám příliš smysl pro snímky tohoto typu - takové to milostné pletichaření a zahybání mne obvykle nudí. Ale nemuselo by to tak být, záleží na postavách, dialozích, práci s kamerou a zpracování příběhu - zde je bohužel podání tohoto nekonečného tématu poněkud všeobecně průměrné a nepoutavé, snad až na samotný závěr kdy se věci dají konečně trochu do pohybu, to je ale na celkově pozitivní dojem příliš málo. Tedy toužíte-li po zajímavě zpracovaném snímku na téma nevěra, pak spíše doporučuji velmi působivý a neprávem opomíjený kousek s názvem "Yoake no machi de" (české titule jsou k dispozici). ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nevěra je mrcha, ať se zdá zpočátku jako moc příjemná (alespoň pro její aktéry) kratochvíle, nakonec všem jednou vrazí dýku do zad. Film mi dost připomínal Americkou krásu. Stejné zhnusení a odpor nad středostavovskými stereotypy, které ustálený manželský život provázejí. Silná změna žánru v závěru byla pro film velice osvěžující po předcházejícím spíše pomalém tempu. Min-sik Choi, i bez bad-ass aury z Oldboye nebo Crying Fist, je samozřejmě perfektní. 70 % ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama s (ne)čekaným zvratem na konci (který bych ale osobně oželel). Jako menší studie milostného trojújelníku však zajímavé. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o nevěře a pomstě manžela na ženě. Pikantní pětiminutová soulož s milencem na začátku a řádění manžela film osvěžuje, ale neprohlubuje.(max.50%) ()

roithamer 

všechny recenze uživatele

po všech těch přeslazených jihokorejských romancích, v nichž model potká modelku a zažívají tu nejčistší lásku na světě, byl tento film velice milým překvapením. ()

Reklama

Reklama