Reklama

Reklama

Gumiho

Recenze (4)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Krásná a krvavá fantasy. Kdyby tenhle snímek byl točený v USA, šlo by o podprůměrné béčko, ale v jihokorejské předsassygirl-produkci vše vyznívá úplně jinak. Pokud se dostanete přes místy kýčovité scény a přizpůsobíte se osobitému černému humoru tohohle díla, myslím že máte o zábavu postaráno. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Úplně první film Woo-sung Junga je docela zajímavá hororová fantasy romance, která je ale celkem značně nedodělaná, kdy řada důležitých scén působí chladně, urychleně a celkově blbě a nepřesvědčivě, ale příběh je zábavnej, obzvlášť vyslanec pekla, kterej má dopadnout Lišku, je správně srandovní a So-young Ko, i přes fakt, že je jí 1000let, je kočka. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla film zhodnotit jedním slovem, tak by to bylo překvapení. Přiznám se, že jsem byla zvědavá víc na debut Woo-sunga než na film. Jenže mě to bavilo. Jednak přesně ve smyslu slova (vyslanec pekel byl prostě skvělý, jeho hlášky neměly skulinu), druhak i v přeneseném (mám ráda legendu o gumiho). Strašidelná romantika je netradiční, ze začátku možná zmatená, ale ubíhajícími minutami víc a víc jasnější, aby dospěla ke konci, který mě překvapil. Čekala jsem úplně jiný, ale jsem ráda, že byl zrovna takový, jaký byl. Takže ač nejde o žádné veledílo, průměrné hodnocení na IMDb mu odpovídá, tak nebudu mít žádný problém si ho časem pustit znovu. A nebude to jenom kvůli věčně polonahému Woo-sungovi. ;^) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý žánrový mix - trochu pohádka, fantasy, drama, horor, komedie, akce i romantika. Celkově mne to ale nějak extra nechytlo, snad akorát ten trouba z pekla byl dobrej kašpar. Rvačky nevypadaly moc důvěryhodně (zejména po zvukové stránce) a vizuelní efekty spíše zapadající do laciné pohádky. Gumiho sice ztvárnila velmi atraktivní dáma, ale přecijen Gumiho v podobě roztomilé Shin Min-A mi sedla mnohem víc :-) No a něco pro dámy - vzhledem ke stáří filmu tu Jung Woo-sung byl ještě takovej zajíček :-) ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek, v jehož úvodní scéně se při zobrazení samotného pekla objevuje nad 200 hereckých dobrovolníků, je vůbec prvním jihokorejským snímkem, v němž bylo využito speciální počítačové technologie CGI, tzv. computer-generated imagery technology. Ta úpravou obrazu vytváří optické efekty, manipuluje tak s nafilmovaným či nafoceným objektem. Tímto krokem filmaři odstartovali novou etapu jihokorejské kinematografie, neboť nebyl nikdo, kdo by tuto technologii při natáčení snímků do této doby využíval. (Conspi)

Reklama

Reklama