Reklama

Reklama

Adolf Hitler - Válka v barvě

(TV film)
  • Velká Británie Hitler in Colour (více)
Velká Británie, 2005, 52 min

Režie:

David Batty

Hrají:

Brian Cox (vypravěč), Adolf Hitler (a.z.), Hermann Göring (a.z.), Peter Vollebregt
(další profese)

Obsahy(1)

Unikátní filmové materiály z let 1939 – 1945. Britský dokumentární cyklus. Půl století po druhé světové válce byly v archivech v různých koutech světa nalezeny unikátní barevné filmy. Spolu s dopisy a deníky obyčejných lidí nám poskytují nový pohled na konflikt, který poznamenal minulé století. Pisatelé deníků, amatérští kameramani a pamětníci se dnes ohlížejí zpět a vzpomínají. Producenti mezinárodně uznávané a oceňované série In Colour přinášejí na DVD barevné materiály týkající se Hitlera a vypráví příběh vzestupu a pádu muže, který má na svědomí životy nespočetných lidí z celého světa. Přes 12 let Hitlerova osobnost dominovala německému národu. On vedl jeho lid z ekonomického krachu za vidinou dobytých území a vytvoření nového světového řádu. S jeho nástupem přišla hrůza a teror pro milióny obětí. barevné materiály z nedávno objevené filmové kolekce, která zahrnuje hodiny předtím nespatřené barevné stopáže přináší další očitá svědectví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pestrá směsice unikátních záběrů zachycujících Hitlerovo řečnění i chvíle osobního života s Evou Braunovou. Dokument nevypráví jen o Hitlerových plánech, nýbrž i o tom jaký byl on sám z hlediska psychického. Kromě jeho biografie jsou zobrazeny i záběry na hladomor a zdemolovaná města, čili na to, jak skvělý člověk Áda byl, kolik dobra na tomto světě vykonal a jaký vytvořil nezapomenutelný komfort zejména židovskému obyvatelstvu. PS: Ta ironie se mi jednou vymstí! ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Působení Adolfa Hitlera ve zkratce obohacené unikátními barevnými filmovými záběry a citacemi vojáků, důležitých lidí Třetí říše i samotného Hitlera. Vynikající hudba a atmosféra. Škoda krátké stopáže, než se nadějete, film je u konce. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zopakované, čo už bolo niekde videné a problém vidím samozrejme v stopáži. Za 52 minút urobiť dokumentárny film o Hitlerovi, no nie je ako z rýchlika, to je priam zo Šinkansenu. Prínos je tu teda len v samotnej farbe. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dokumentů, filmů či seriálů k druhé světové válce už bylo natočeno více než hodně a tento má navíc zhruba pouze 50 minut materiálů. Není to nějak podezřele málo? Bohužel je a nebylo by kdyby jen přinesl zase nějaké nové fakta a neopakoval už dobře známá hesla z pohledu německé říše, které pokud si libujete v tomto žánrů, už beztak všichni velmi dobře znáte i zpaměti. Jeden zásadní rozdíl by tu vlastně byl a stojí na něm i celý film. Veškeré záběry jsou totiž sice ve vybledlým, ale pořád kompletně barevným provedení. Naše krutá válka, která je zarytá spíše v černobilých záběrech, tak dostává nový nádech a člověk, který onu dobu nezažil si velmi snáze uvědomí, že to zase tak moc dávno nebylo, co se tyhle zvěrstva semlely. Bohužel to je však jediný kladný odkaz k tomu proč se na tento dokument podívat, pač nic nového z něj nevysledujete a proto hodnotím průměrnou známkou. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama