Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mladý mistr je zajímavý především tím, že Jackieho postava tentokrát není nepřemožitelná a většinu protivníků zdolá díky svému důvtipu (nalezne jejich slabiny a zbraň, proti které jsou bezmocní) či svou vytrvalostí. Jinak se jedná o další pecku, kde se téměř neustále bojuje a v mezičasech se můžete kochat pověstným hong-kongským humorem. Závěrečná dvacetiminutová bitka pak nelze popsat slovy. To se musí vidět. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přátelé nezlobte se na mne, možná v tomhle filmu někdo oceňuje mistrné kung-fu a imponují mu akrobatická čísla, neberu mu to, jen si myslím, že je to na film uboze málo. Já jsem viděl infantilní příběh na úrovni loutkového kašpárka a dloué minuty hekání přitom, jak sebou chlapi stereotypně mlátí o zem. Nic proti tomu, ale film vypadá jinak. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojně zábavný, nikoliv však zběsile vtipný bojový film zakládající si na efektní technice, akrobacii a především úhybných manévrech. Bojovník se stolicí (rozuměj: stoličkou), muž s provazem, boj obřích "housenek" a samozřejmě Chanovo umění při každé příležitosti - to vše je výborně pohybově promyšlené. Jen mám výhrady ke dvěma zrychleným scénám, které vypadají hrozně křečovitě. Samotnou kapitolou je pak megalomanský závěrečný střet, ten sice přináší obrovskou porci skvělého kung-fu, ale kolik toho Jackie Chan ustojí, to už je moc... 7/10 ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jackiemu se konečně podařilo odejít od Lo Weie a natočil svůj první film u společnosti Golden Harvest, u které zůstal až dodnes. Film se nese v duchu jeho předchozích komediálních filmů (Snake in the Eagle's Shadow, Drunken Master, Fearless Hyena), od kterých se ale liší dějem. Jackie se v tomto filmu neučí bojovat, aby pomstil něčí smrt a jeho postava ani není v bojovém umění tak dobrá, jako po prodělání tréninku v předchozích filmech. Bojové scény jsou tak založeny spíš na důmyslném využívání prostředí a okolních předmětů než na propracované choreografii a v závěrečném souboji vyhraje spíš díky svému mládí a tvrdosti než schopnostem. Jinak je ve filmu samozřejmě spousta humoru typického pro tento žánr filmů, ve kterém patří Mladý mistr zcela jistě k tomu lepšímu. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další akční pecka Jackieho Chana. Poprvé viděno na VHS z videopůjčovny, český dabing byla zase prdel. Tady v tomhle filmu je akce opravdu hodně. Choreografie soubojů je naprosto perfektní do detailu. V tomhle filmu se Jackie opravdu hodně vyřádil, hodně dost předvádění Jackieho akrobacie a soubojů. Je to taky dost ulítlá komedie, typický humor Jackieho Chana. V jedný roli se tu objeví i kamarád a Jackieho kolega Yuen Biao. Závěrečný souboj hlavního záporáka Kama (Ing-Sik Whang) s Jackiem, co trvá skoro dvacet minut, je vůbec nejdelší filmová bitka jakou jsem kdy ve filmu viděl. Je to skvěle natočeno. Jeden z nejlepších soubojů a zároveň nejdelších v Jackieho filmové kariéře. Tenhle film je opravdu velká kung-fu mlátička. Další jeden z nejlepších akčních kung-fu filmů Jackieho Chana :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Pre verejnosť sú prezentované 2 oficiálne verzie filmu - jedna 106 minútová (NTSC) Hong Kong cut a 90 minútová medzinárodná - international cut. (Peter-1307)
  • Záverečná bojová scéna mezi Dragonem (Jackie Chan) a Kamem (Ing-Sik Whang) měla v původní kinoverzi přes 15 minut, čímž se stala do té doby vůbec nejdelší natočenou bojovou scénou. V novějších verzích filmu je však již většinou zkrácená. (Raztubyl)
  • Jackie Chan si při natáčení poranil hrdlo a málem se udusil, a také si téměř zlomil nos. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama