Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nápadité a mnohdy i vtipné akrobaticko-klaunské souboje, které, jak je u kung-fu filmů zvykem, spojuje do celku jednoduchoučký děj. Čert to vem. Draky jsem byl nadšen, dýmkou, sukní, lavičkou a kladinou pobaven, finálním soubojem spíše unaven. Když odečtu ještě náhlé a rychlé ježdění obrazu vpřed a vzad, herectví pitvorných grimas a Holstovu skladbu Mars, která smutně minula atmosféru scén, v nichž byla použita, ať už s vážným či ironickým úmyslem, vyjde mi pro dvojici kung-fu film + Subjektiv nečekaně vysoké hodnocení - prosté ***. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Klasická kung-fu otloukačka plus komedie, kterých jsou stovky ... Debilní děj. Co však stojí za pozornost, tak ultimátní závěrečná řežba, když Jackieho popadne po vypití nějaké srajdy stav "berserk" ... Šílený martial arts peklo ... :-) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že Chanovo svalstvo a celý pohybový systém je tvořen aminokyselinami jako leucin, cystein, arginin nebo tryptofan. Vyloučeno. Bílkoviny v jeho těle se skládají pouze ze tří druhů látek: 1/ antigravitin 2/ megagumin 3/ bezbolestin. To, co tu ten šílenec vystřihl, to je absolutní a s ničím nesrovnatelná jedinečnost. Neuvěřitelně nápaditá choreografie využívající všechno, co jen lze v souboji použít, a k tomu ty Chanovy gumové vylomeniny. Vtipné, hravé, boží! Vějíře, meče, dýmka, lana, kladina, stoličky, židle - se vším a na všem jde zápasit. Snadno přehlédnu pitomoučký děj, protože Chanův entuziasmus a jeho kung-fu na sebe strhává veškerou pozornost. Závěrečné inferno není dobré především pro Vaše krční obratle, jelikož jediné, na co se zmůžete, je nevěřícné a urputné kroucení hlavou. To snad opravdu nemůže být člověk z masa a kostí... anebo je těch jeho 642 flexibilních svalů a 215 betonových kostí tvořeno opravdu výše zmíněnými atributy... Špička! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojně zábavný, nikoliv však zběsile vtipný bojový film zakládající si na efektní technice, akrobacii a především úhybných manévrech. Bojovník se stolicí (rozuměj: stoličkou), muž s provazem, boj obřích "housenek" a samozřejmě Chanovo umění při každé příležitosti - to vše je výborně pohybově promyšlené. Jen mám výhrady ke dvěma zrychleným scénám, které vypadají hrozně křečovitě. Samotnou kapitolou je pak megalomanský závěrečný střet, ten sice přináší obrovskou porci skvělého kung-fu, ale kolik toho Jackie Chan ustojí, to už je moc... 7/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mladý mistr je zajímavý především tím, že Jackieho postava tentokrát není nepřemožitelná a většinu protivníků zdolá díky svému důvtipu (nalezne jejich slabiny a zbraň, proti které jsou bezmocní) či svou vytrvalostí. Jinak se jedná o další pecku, kde se téměř neustále bojuje a v mezičasech se můžete kochat pověstným hong-kongským humorem. Závěrečná dvacetiminutová bitka pak nelze popsat slovy. To se musí vidět. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o študentovi bojových umení, ktorý sa snaží pomôcť svojmu kamarátovi, ktorý zradil svoju školu a zaplietol sa do zločinu a tak mu musí Jackie Chan pomôcť tým, že porazí šéfa zločineckej skupiny. Akcie tu je dosť, ale zase nie až tak veľa ako vo filmoch Škola hada alebo Majstrov syn. A aj kvalitou sú na tom o niečo horšie, ale stále si udržujú dobrú úroveń. Najviac sa mi páči veľmi dlhý a aj výborný finálny súboj, ktorý bol pre Jackieho Chana určite mimoriadne náročný a to hlavne jeho prvá fáza, kde ešte prehráva, pretože hlavný záporák na ńom predvádza mnohé drsné metódy. Zaujalo ma hlavne vykrúcanie rúk na množstvo spôsobov. Ale veľmi dobré je aj oslobodenie tohto záporáka, kde trojica zločincov napadne skupinu ochrancov zákona, ktorá ho prevádza a potešia aj po choreografickej stránke zaujímavé súboje s mečmi alebo so stolčekom. Z hereckého obsadenia tu poteší ešte aj Biao Yuen. V rámci týchto klasických kung-fu filmov patrí Mladý majster medzi to lepšie, ale na už spomínané filmy Škola hada a Majstrov syn nemá. Síce neakčné scény mi tu pripadajú zaujímavejšie, ale akcia kvantitou aj kvalitou zaostáva a chýba mi tu aj tréning. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 73%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

V první půlce filmu jsem neměl daleko k tomu, abych to vypnul. Potom se ovšem film rozjede, přibude humor a souboje jsou čím dál lepší a vynálezavější a závěrečná asi dvacetiminutová (!) bitka je opravdu nářez. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

O kvalitach tohto filmu vas presvedci uz uvodna scena, kde Jackie (v takej kondicke som ho v inom filme este nevidel) a spol predvedu tradicny cinsky "levi tanec" vo forme fantastickej akrobatickej exibicie. Dalej je to klasicka, dobre fungujuca kombinacia bojovych scen a slapstick humoru ako ju pozname z takych filmov ako Drunken Master. O zabavu sa stara plejada slavnych tvari - Yuen Biao, Kien Shih (hlavny zaporak z Bruceovho Enter the dragon)... a zrejme najvacsim lakadlom je hapkido majster, korejec Whang In Shik (doteraz aktivne vyucuje hapkido), ktory tu predvedie zrejme najkrajsie pohyby. Trosku sa mi nepacil styl ktory si Jackie zvolil/vymyslel pre zaverecny suboj, ktory (co sa tyka Jackieho postavy) neponukol vela priestoru pre baletnu choeografiu. I z ohladom na tuto vytku vsak enormne zabavny, skvely debut Jackieho Chana ako rezisera. (8/10) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny filmu su akcne sceny. Co je je vlastne uzasna vizitka. Navyse ak su aj super choreografovane. Horsie je, ze mi prisli casom monotonne a okolo 6 532 696. kopu ma to uz zacalo nielen unavovat ale aj otravovat. Velke finale som uz len pretrpel. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souboje hezké, ale zpočátku rozhodně zdlouhavé a málo vtipné. Asi po 30 minutách, se ale začíná dostávat do hlavní role Jackie a konečně film začne šlapat. Závěrečný protivník je myslím nejtěžší který kdy proti němu stál. Pro srovnání, kdyby existovalo v kung fu bodové hodnocení tak by Jackie prohrál asi 1000:3. Tolik ran co schytá za posledních 20 minut je vskutku neuvěřitelný. V tomto směru hladce trumfnul Rockyho ve 4. díle proti Dragovi:) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přátelé nezlobte se na mne, možná v tomhle filmu někdo oceňuje mistrné kung-fu a imponují mu akrobatická čísla, neberu mu to, jen si myslím, že je to na film uboze málo. Já jsem viděl infantilní příběh na úrovni loutkového kašpárka a dloué minuty hekání přitom, jak sebou chlapi stereotypně mlátí o zem. Nic proti tomu, ale film vypadá jinak. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě trošku zklamalo. Jo na Chanovu režii to stačí a začátek je výborný, ale jakmile se film blíží ke konci tak já se spíše začínám nudit. A to Jackieho mám hodně rád. Tohle mi přišlo ale trošku více ukecaný, ale vyloženě špatný to nebylo a přibližovací scény byly úžasný:-) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak sem si myslel, že po Drunken masterovi už lepší kung-fu neuvidím! Ale Mladý mistr mu šlape na paty! Především závěrečná bojová scéna, která má snad čtvrt hodiny, je od Jackieho totálním vynaložením všech sil a svého umu. A když připočtu, kolikrát jsem se nasmál, tak je to fak nářez.90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Za závěrečný fight nelze jinak než žánrových pět, to je prostě nářez!  A zbytek je mnohem snesitelnější pobíhání po lokacích k soubojům a hihňání se tam i onde tomu či onomu. Jackie má navíc skutečné komediální nadání, čili ta má výsledná pětka tomuto kultu vlastně  není jen žánrová. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další akční pecka Jackieho Chana. Poprvé viděno na VHS z videopůjčovny, český dabing byla zase prdel. Tady v tomhle filmu je akce opravdu hodně. Choreografie soubojů je naprosto perfektní do detailu. V tomhle filmu se Jackie opravdu hodně vyřádil, hodně dost předvádění Jackieho akrobacie a soubojů. Je to taky dost ulítlá komedie, typický humor Jackieho Chana. V jedný roli se tu objeví i kamarád a Jackieho kolega Yuen Biao. Závěrečný souboj hlavního záporáka Kama (Ing-Sik Whang) s Jackiem, co trvá skoro dvacet minut, je vůbec nejdelší filmová bitka jakou jsem kdy ve filmu viděl. Je to skvěle natočeno. Jeden z nejlepších soubojů a zároveň nejdelších v Jackieho filmové kariéře. Tenhle film je opravdu velká kung-fu mlátička. Další jeden z nejlepších akčních kung-fu filmů Jackieho Chana :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina začínajúcich režisérov/hercov postavil aj Jackie svoj film na osvedčenej schéme vlastného úspechu (DRUNKEN MASTER, ŠKOLA HADA). Je to zábavné a Jackie je neuveriteľný frajer... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý než legendární snímky jako "Škola hada" nebo "Mistrův syn" ale přesto povedený kung-fu snímek s řadou výborných bojových scén a kaskadérských kousků. ()

ArnoldJ 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce, nepřekonatelné bojové scény (vysvobození hlavního záporáka z policejního doprovodu je úžasné) a v neposlední řadě vynikající Jackie Chan. A závěrečný fight opravdu nemá chybu! 100% ()

Reklama

Reklama