Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

Compadre 

všechny recenze uživatele

jackie Chan si zrežíroval film, obsadil se do hlavní role a ještě obstaral muziku..měl se ale naklonovat i do vedlejších rolí..pak bych dal totiž i pátou hvězdu..souboje, které jsou v kung fu filmech to hlavní jsou bezvadny, i příběh celkem je na tenhle typ filmu nadstandart, ale tempo jaksi v různých chvílích pokulhává. Ale vidět Jackieho Chana ve vrcholný formě (před 33 lety) je fakt zážitek. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nápadité a mnohdy i vtipné akrobaticko-klaunské souboje, které, jak je u kung-fu filmů zvykem, spojuje do celku jednoduchoučký děj. Čert to vem. Draky jsem byl nadšen, dýmkou, sukní, lavičkou a kladinou pobaven, finálním soubojem spíše unaven. Když odečtu ještě náhlé a rychlé ježdění obrazu vpřed a vzad, herectví pitvorných grimas a Holstovu skladbu Mars, která smutně minula atmosféru scén, v nichž byla použita, ať už s vážným či ironickým úmyslem, vyjde mi pro dvojici kung-fu film + Subjektiv nečekaně vysoké hodnocení - prosté ***. ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Jackiemu se konečně podařilo odejít od Lo Weie a natočil svůj první film u společnosti Golden Harvest, u které zůstal až dodnes. Film se nese v duchu jeho předchozích komediálních filmů (Snake in the Eagle's Shadow, Drunken Master, Fearless Hyena), od kterých se ale liší dějem. Jackie se v tomto filmu neučí bojovat, aby pomstil něčí smrt a jeho postava ani není v bojovém umění tak dobrá, jako po prodělání tréninku v předchozích filmech. Bojové scény jsou tak založeny spíš na důmyslném využívání prostředí a okolních předmětů než na propracované choreografii a v závěrečném souboji vyhraje spíš díky svému mládí a tvrdosti než schopnostem. Jinak je ve filmu samozřejmě spousta humoru typického pro tento žánr filmů, ve kterém patří Mladý mistr zcela jistě k tomu lepšímu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojně zábavný, nikoliv však zběsile vtipný bojový film zakládající si na efektní technice, akrobacii a především úhybných manévrech. Bojovník se stolicí (rozuměj: stoličkou), muž s provazem, boj obřích "housenek" a samozřejmě Chanovo umění při každé příležitosti - to vše je výborně pohybově promyšlené. Jen mám výhrady ke dvěma zrychleným scénám, které vypadají hrozně křečovitě. Samotnou kapitolou je pak megalomanský závěrečný střet, ten sice přináší obrovskou porci skvělého kung-fu, ale kolik toho Jackie Chan ustojí, to už je moc... 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o študentovi bojových umení, ktorý sa snaží pomôcť svojmu kamarátovi, ktorý zradil svoju školu a zaplietol sa do zločinu a tak mu musí Jackie Chan pomôcť tým, že porazí šéfa zločineckej skupiny. Akcie tu je dosť, ale zase nie až tak veľa ako vo filmoch Škola hada alebo Majstrov syn. A aj kvalitou sú na tom o niečo horšie, ale stále si udržujú dobrú úroveń. Najviac sa mi páči veľmi dlhý a aj výborný finálny súboj, ktorý bol pre Jackieho Chana určite mimoriadne náročný a to hlavne jeho prvá fáza, kde ešte prehráva, pretože hlavný záporák na ńom predvádza mnohé drsné metódy. Zaujalo ma hlavne vykrúcanie rúk na množstvo spôsobov. Ale veľmi dobré je aj oslobodenie tohto záporáka, kde trojica zločincov napadne skupinu ochrancov zákona, ktorá ho prevádza a potešia aj po choreografickej stránke zaujímavé súboje s mečmi alebo so stolčekom. Z hereckého obsadenia tu poteší ešte aj Biao Yuen. V rámci týchto klasických kung-fu filmov patrí Mladý majster medzi to lepšie, ale na už spomínané filmy Škola hada a Majstrov syn nemá. Síce neakčné scény mi tu pripadajú zaujímavejšie, ale akcia kvantitou aj kvalitou zaostáva a chýba mi tu aj tréning. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 73%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • V snímke bola prezentovaná do tých čias najdlhšia bojová scéna v kung-fu filmoch. (Peter-1307)
  • Jackie Chan si při natáčení poranil hrdlo a málem se udusil, a také si téměř zlomil nos. (CrypzzXD)
  • Bojovou scénu s vějíři se kvůli složité choreografii podařilo natočit až na 329. pokus. (Raztubyl)

Reklama

Reklama