Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

KoRner 

všechny recenze uživatele

V upútavke starých VHS na tento film hlásali: "Jeden z nejlepších akčních filmú". A mali pravdu - Jackie je tu v TOP forme a kreativita jeho súbojov je bezkonkurenčná. Plus hefty s policajtovou rodinou ma ešte stále dokážu rozosmiať. PS: Neviem prečo tu všetci spomínajú jednoduchý dej, keďže staré Hong Kongské "road" filmy majú presne v tom to čaro... ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že začínam Jackieho filmografiu spoznávať nejak z opačnej strany - stále viac sa objavujú jeho staršie veci a je to len dobre. Pretože to, čo napríklad ponúka Mladý majster miestami hraničí rýchlosťou s bojovými hrami. Ťaťko opisovať, ale za všetko len tie využité predmety, ktoré sa stali akousi JC značkou: fight-dance s vejárom, súboj dvoch stolčekov či ázijské bolero. Jackie nie vždy vyhráva a to je dobre. No a vo finálnom zápase predvádza živé napružené boxovacie vrece a jeho súper tretiu kozmickú rýchlosť a lámačky Kinga z Tekkenu. Obdivujem tohto šialenca s priezviskom Chan. MOJE NAJ - Ja blázon som doteraz používal vodu z fajky na polievanie kvetov. .-))) ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další akční pecka Jackieho Chana. Poprvé viděno na VHS z videopůjčovny, český dabing byla zase prdel. Tady v tomhle filmu je akce opravdu hodně. Choreografie soubojů je naprosto perfektní do detailu. V tomhle filmu se Jackie opravdu hodně vyřádil, hodně dost předvádění Jackieho akrobacie a soubojů. Je to taky dost ulítlá komedie, typický humor Jackieho Chana. V jedný roli se tu objeví i kamarád a Jackieho kolega Yuen Biao. Závěrečný souboj hlavního záporáka Kama (Ing-Sik Whang) s Jackiem, co trvá skoro dvacet minut, je vůbec nejdelší filmová bitka jakou jsem kdy ve filmu viděl. Je to skvěle natočeno. Jeden z nejlepších soubojů a zároveň nejdelších v Jackieho filmové kariéře. Tenhle film je opravdu velká kung-fu mlátička. Další jeden z nejlepších akčních kung-fu filmů Jackieho Chana :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přátelé nezlobte se na mne, možná v tomhle filmu někdo oceňuje mistrné kung-fu a imponují mu akrobatická čísla, neberu mu to, jen si myslím, že je to na film uboze málo. Já jsem viděl infantilní příběh na úrovni loutkového kašpárka a dloué minuty hekání přitom, jak sebou chlapi stereotypně mlátí o zem. Nic proti tomu, ale film vypadá jinak. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že Chanovo svalstvo a celý pohybový systém je tvořen aminokyselinami jako leucin, cystein, arginin nebo tryptofan. Vyloučeno. Bílkoviny v jeho těle se skládají pouze ze tří druhů látek: 1/ antigravitin 2/ megagumin 3/ bezbolestin. To, co tu ten šílenec vystřihl, to je absolutní a s ničím nesrovnatelná jedinečnost. Neuvěřitelně nápaditá choreografie využívající všechno, co jen lze v souboji použít, a k tomu ty Chanovy gumové vylomeniny. Vtipné, hravé, boží! Vějíře, meče, dýmka, lana, kladina, stoličky, židle - se vším a na všem jde zápasit. Snadno přehlédnu pitomoučký děj, protože Chanův entuziasmus a jeho kung-fu na sebe strhává veškerou pozornost. Závěrečné inferno není dobré především pro Vaše krční obratle, jelikož jediné, na co se zmůžete, je nevěřícné a urputné kroucení hlavou. To snad opravdu nemůže být člověk z masa a kostí... anebo je těch jeho 642 flexibilních svalů a 215 betonových kostí tvořeno opravdu výše zmíněnými atributy... Špička! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Záverečná bojová scéna mezi Dragonem (Jackie Chan) a Kamem (Ing-Sik Whang) měla v původní kinoverzi přes 15 minut, čímž se stala do té doby vůbec nejdelší natočenou bojovou scénou. V novějších verzích filmu je však již většinou zkrácená. (Raztubyl)
  • Bojovou scénu s vějíři se kvůli složité choreografii podařilo natočit až na 329. pokus. (Raztubyl)

Reklama

Reklama