Kiba okaminosuke

Samurai Wolf

Akční / Dobrodružný / Drama

Japonsko, 1966, 75 min

Hideo Gosha

Výborná japonská stará samurajská řežba. Jednoduchý děj, průměrné herecké výkony, zápletka nic převretného, ale ujde ... Nejlepší jsou na tom stejně souboje, jejichž choreografie je na rok vzniku naprosto neuvěřitelná!!! Svižný, pohodový film. Krátká stopáž vyhovuje.(7.4.2010)

Zanrovo cista chambara kde sa sice nedockate ziadnych hlbsich uvah ako pri snimkoch od Kurosawy ci Kobayashiho, zato vsak omnoho vyraznejsia je stranka akcna. Akcia je velmi specificka, s mnohymi spomalenymi pasazami bez hudby, kde pocut len svihy mecov, a to doplnene o naozaj nadstandartne mnozstvo krvi. Tak ako lakavo to znie, tak dobre to aj vyzera. Az sa ponuka prirovnanie k kuskom od Peckinpaha, ci Woo, co su reziseri s podobnymi zalubami. Velmi vydareny je aj soundtrack, v ktorom sice je dost japonskych motivov, no znie velmi westernovo (co nieje zapor). A vase srdce si urcite ziska aj velmi sympaticky, energicky, trochu potrly hlavny hrdina -"I'm sorry to tell you, but you smell really bad."-"It's normal. I haven't taken a bath since a year." (9/10)(1.7.2008)

NEMOCÍ NAŠEHO MĚSTA JE "ŠIČIRI NO NIZAEMON"........ /// Kiba je chlupatej vlk (ale snaží se udržovat). To ten hluchoněmej bandita s opicí na rameni .... to má za pár... A Kibo má práci! Podivuhodné herecké výkony, dialogy a – vlastně všechno, tak jako vždycky. Samurajská klasika (tedy japonskej western), která potěší svoje příznivce. A Kiba dál pokračuje ve svojí cestě.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám práci. Na pracáku mi nabízej dělat "Šičiri". 2.) Thx za titule ,,Stilgar1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne(9.10.2011)

Goša tu nepokrytě kopíruje styl Sergia Leoneho, ale pokud přistoupíte na to, že je to jen hra, tak je zábava zaručena. Jediné, co mi vadilo opravdu hodně byla hudba, protože foukací harmonika jako samurajský motiv je už na mě přeci jen trochu moc. - - - ** a 1/2(17.4.2008)

Svižně pojatý samurajský film, jehož dějová linie by se dala nazvat jako naprosto klasická, jak pro tento žánr, tak pro western. Potulný bojovník dorazí do kriminálníky zužovaného města a následně sitauaci po svém pořeší. Tedy dějově nic převratného. Film je však dobře natočený, jeho hlavní postava je celkem zábavná a po estetické a akční stránce Samurai Wolf silně připomíná komiks. Hideo Gosha hojně používá zpomalené záběry, což působí velmi efektně a vzhledem ke krátké stopáži také svižně.(22.2.2012)

Jidai Geki ne nepodobny Kurosawovu Yojimbu, take velmi ovlivneny americkym westernem se zajimavim rozuzlenim a velmi kvalitnimi sermirskymi souboji.(20.2.2008)

Japonská kinematografia bola silná v 60-tych rokoch ( podobne ako mnoho európskych v tej dobe ) a okrem významných diel vznikali aj komerčne úspešné filmy ako tento o Vlčom tesáku - Kiba okaminosuke. Príbeh je veľmi jednoduchý, súboje sú zvládnuté na výbornú. Lenže westernovsky ladený eastern sa príliš vyžíval v spomalených záberoch, ale asi mi najviac prekážali neustále opakujúce sa agresívne zvuky v hudbe, ktorá je v podstate výborná. 3+(23.2.2012)

Skvělá oddechová jidaigeki chambara s výborným spádem, výrazně stylizovanou kamerou (na kterou jsme u Goshy ostatně zvyklí) a sympatickým hlavním hrdinou se slabostí pro handicapované ženy:)(15.10.2008)

GOSHA JE BŮŮŮH!!! Nevím čím to je, ale ty jeho filmy prostě miluju. Jednoduchý, ale dramatický příběh, syrová atmosféra, geniální zvukový doprovod, precizní souboje, sympatičtí herci a úžasný postavy yojimbovských roninů. Co dodat?(24.8.2010)