Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

otík 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je začátek neblahé Lundgrenovy kariéry, to je celkem koukatelný akčňák, kde není co řešit, prostě je nutno se mstít, což přináší mrtvoly a výbuchy. Ve srovnání s "The Punisher!" z roku 2004 je tento snímek však daleko stylovější, akčnější, jsou zde správné hlášky a vůbec nevadí, že je to naprosto klasický akční film z 80. let. Film ukazuje Mstitele po pětiletém úsilí mstít nevinné oběti a zachycuje jeho nerozhodnost mezi žít a nechat se zabít. Mezi podařenými hláškami je nepovedenější ta, ve které bezdomovec obdivuje Dolphova Mstitele a radí mu, aby šel dělat kariéru do divadla. Škoda, že Dolphík neposlechl, protože jinak by tento průměrný akčňák nepatřil mezi skvosty jeho filmografie. Bohužel. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je těžké béčko. Faktem ale je, že Dolph je tu snad nejdrsnější, ze všech svých drsných rolí. Na postavu Punishera se hodí výborně. Škoda, že film nedostal lepšího režiséra, scénáristy, herce, vyšší rozpočet a tak dále. Na druhou stranu stopáž je na akční béčko přívětivě krátká, takže se člověk ani moc nestihne výrazně nudit. Film lze doporučit asi jen skalním fanouškům komiksu. Ostatní nechť si od hodnocení odečtou jednu hvězdu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Klasické 80.roky a jeho zaužívaná šablonová akčná bečkovitosť, Dolph Lundgren je ako tak v úlohe Punishera / Pomstiteľa strávteľný, akcia miestamy odpackaná až všedná, hlavne pri strihu to dosť trpí svojou určitou nesúrodosťou vo využitý a budovaní atmosféry. Na jedno pozretie sa to dá stráviť, nový Punisher(2004) je omnoho zaujimavejší. Vedľajšie postav od záporákov po policajtov vyznejú dosť komicky či že nijako, pre dej moc nespolupracujú, pri prestrelkách padajú k zemi ako také jednohubky. ║Rozpočet $10miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $533,411 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Oproti aktuálnímu zpracování s Tomem Jane, je tu méně humoru, ale zato kvalitnější záporáci v podobě sadistické yakuzy metodicky anektující New York, která mi v podobě prezentované tímhle filmem v pubertě opravdu naháněla hrůzu, a taky tu Punisher nedělá takové blbosti jako štvát jednoho gangstera proti druhému. Film je plný akce a Lundgren je dobrý Castle a tak jediné co bych snad vytknul je absence punisherovské lebky... a nahé meditace v kanále. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko pozdních 80. let a jeden z nejlepších filmů Dolpha Lundgrena. Film jsem vlastnil v dětství na jedné ze svých vhsek a byl to jeden z mých nejoblíbenějších. I dnes má film stále svoje jisté kouzlo. Je to prostě docela dobrý akční film, dobře natočený, od začátku do konce se v něm něco děje, Lundgren je řádně brutální a nesmlouvavý, vůbec neuznává nějaká pravidla "rovného boje" (většinu protivníků rovnou střílí, ať už se jedná o mafiány se zbraní či japonce s katanami), používá celou řadu zbraní, ve finále co je mu po ruce ... s nikým se nesere a i když dostane několikrát na držku, jako by mu to vůbec nevadilo. Film má perfektní střih, díky kterému je řada akčních scén velice dobře zvládnutá, dinamická a ani po letech diváka neruší. Dále musím vyzdvihnout perfektní hudbu a vzpomenout scénu "rozstřílení kasina", kterou považuju za jednu z "nejhezčích" scén akčích filmů... Škoda, že z filmu není více cítit jeho komixová předloha. Srovnávat jej s o mnoho mladším bratříčkem nemá smysl, jedná se o naprosto rozdílné filmy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Film bol pôvodne zakázaný v Juhoafrickej republike. Dva roky po celosvetovej premiére bol však nakoniec na videu oficiálne vydaný i v JAR. (m.a.t.o.)
  • Punisher (Dolph Lundgren) má upravené strniště a je špinavý tak, že čisté a neoholené části obličeje vytváří dojem lebky, tedy symbolu, který používá Punisher v komiksech. (sQelle)
  • Všetky bojové scény boli improvizáciou samotných hercov, a to kvôli tomu, aby vyzerali čo najreálnejšie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama