Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Recenze (244)

POMO 

všechny recenze uživatele

Toto štýlové béčko som ako teenager miloval, pretože v ňom, podobne ako v Komande, niet súvislých 60 sekúnd, v ktorých by niekto niekoho nenakopával alebo po niekom nestrielal. A tá prďácka synťáková hudba! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že po tomhle filmu jsem si uvědomil, jak mi Dolph Lundgren v mým mládí neskutečně utekl. Pár jeho filmů jsem viděl, to ano, a možná mezi nimi bude i tento, ale v době, kdy jsem byl malej a měl jsem sjetou každou kazetu ve videopůjčovně mi nějak nedocházelo, že i on je jeden z předních akčních herců, kteří na konci osmdesátek a během devadesátek určovali klukovské sny. Zúčtování v Malém Tokiu je sice ptákovina, proto taky v žánru komedie, ale jako bojůvka je to dost slušná. Dolph a Brandon je v tomhle filmu super dvojka a bitky jsou natočeny tisíckrát líp, než se můžu kolikrát setkat v dnešních akčních filmech. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Taková malá blbůstka s jedním nabušeným, pomalým, blondatým a druhým, rychlím, mladým týpkem. Příběh o pomstě, v které pomůže nový parták. Jednoduché, béčkové, ale chvílemi nudné.... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru velmi obstojné, ne že by se jednalo o kdovíjaký film, ale když už Lundgrena, Zúčtování v Malém Tokiu se dá přestát celkem ve zdraví. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to jízda! Lundgren v první třetině nosí pytlovitý kalhoty, v druhý třetině je nahej a ke konci má megakomickej samurajskej obleček. Ta jeho holka byla fakt nádherná a navíc se i svlíkla. Chvílema je vidět, že to už zestárlo, například u scény mučení elektrickým proudem jsem se fakt zagebil. Ovšem Cary-Hiroyuki Tagawa to koupil geniálně, to mi nikdo nevymluví. Na konec musím dodat, že po tomhle filmu mě sere, že Brandon Lee umřel, víc než po kterémkoli jiném. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Perfektní nonstop hit-and-smash akce od režiséra KOMANDA. Parádní chemie mezi Lundgrenem a Brandonem Lee, estetika pokérovaných magorů z Yakuzy, intenzivní scéna z japonské sauny, nekompromisni záporák a v neposlední řadě vtipné dialogy a odhalené hrudníky. Ve scéně, kdy se Yakuza typek chystá rozdrtit oba hrdiny v obří drtičce na voze prohlásí "Tomu říkám heavy metal sushi," a napak chvíli před jednou z finálních akcí promlouvá Lee k Lundgrenovi: "Kdyby jsme teď umřeli, chci ti říct, že máš to největší péro jaký jsem kdy viděl." Lundgren byl a je v moji optice chlapík, který si odchod do nižší ligy nikdy nezasloužil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době špičkový akční film, dnes již pouze průměrný ... Na tomto filmu se věk bohužel řádně podepsal. Hlavní problém asi je, že film měl táhnout tehdy ještě relativně úspěšný Lundgren, ale pro mne ho tehdy i dnes vyloženě zachraňuje a táhne excelentní Brandon Lee (který měl hrát pro jistotu zatím spíše "druhé housle") ... A to jak v oblasti herecké (prostě hraje, je vtipný, je v něm kus života, je to sympaťák atd.). Tak v oblasti soubojů, kde se "krev" jeho otce prostě nezapře a Brandon tak svým stylem, mrštností a kopanci mnohonásobně převyšuje všechny bijce tohoto filmu včetně obrovitého Dolpha ... Jinak film je to pohodový, dobré prostředí, skvělé hlášky, napětí, občas překvapivá brutalita. Tragédií je ovšem závěrečný "boj na meče" Dolpha s hlavním záporákem, který mne v dnešní době po letech po prvním shlédnutí tohoto filmu vyloženě rozesmutněl... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film nemá nijak zvlášť dobrý scénář, ale na nakopání řiťí šikmookejm neni potřeba žádný scénář. Lundgren skoro jako všude ční nad všemi se svojí obrovitou postavou a mlátí jednoho žluťáska za druhým, bohužel se snaží o něco, co by asi mělo vypadat jako kung fu, ale s jeho postavou to vypadá hrozně nemotorně a v konfrontaci s rychlým Brandonem Lee občas dosti směšně, ale jelikož je to můj oblíbený film tak musim trochu přidat ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Mám mu přečíst jeho práva?" - "Když ti to udělá dobře..." Dva roky po PUNISHEROVI Dolph opět proháněl Yakuzu a užíval si mučení elektrickým proudem, tentokrát ale ne sám, nýbrž za zdatné asistence Brandona Lee. Pohodová osmdesátková buddy movie z devadesátéhoprvního od rejži KOMANDA se sympatickým ústředním duem, kvalitním záporákem a slušným počtem bitek, hlášek, mrtvol, koz a potetovaných asiatů, kde Dolph přeskakuje a převrací auta a vůbec má "to největší péro, co jsem kdy viděl". Jako třešnička na dortu, Tia Carrere. Snad jen by se hrdinové nemuseli z každé pasti dostat tak snadno a rychle. "Zatkli jsme ho a při výslechu si sám zlomil vaz." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Now you only have one hand with which to wipe your ass with, do you want to keep the other one?“ Prďácký Yakuzák Yoshida s vizáží japonského bráchy Montgomeryho Burnse a proti němu Dolphie, hrající celý film svlékací poker se synem Bruce Leeho v ohozu pojišťovacího agenta. Klasicky tupé béčko, ale já ho viděl tolikrát, až jsem si ho zamiloval.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren sa síce nikdy nevyrovnal svojim slávnejším kolegom tej doby, ale v počiatkoch svojej kariéry točil vydarené béčka, tentoraz spojil svoje sily s režisérom kultového Komanda a s ďalšou vychádzajúcou akčnou hviezdou a vznikol možno aj jeho najlepší film. Príbehovo je to úplná klasika, dvojica odlišných policajtov, ktorí sa spoja, aby zničili celú japonskú mafiu, pričom jeden z nich má s ich šéfom ešte nevyriešené účty z minulosti, pričom to obsahuje snáď všetky potrebné klišé, takže tu si ako fanúšik žánru určite nemôžem sťažovať. Jedine trochu prekvapí v porovnaní s očakávaním odlišná povaha oboch zúčastnených, keďže Američan je znalec všetkého japonského, pričom má predtým veľký rešpekt, zatiaľ čo jeho partner, čiastočný aziat sa zase správa ako čistý Američan. Ale filmu to samozrejme nijak neškodí, možno mu to aj pridá na zaujímavosti. A vďaka až moc krátkej dĺžke a množstvu akcie to celé ubehne poriadne rýchlo. Po akčnej stránke som tiež dosť spokojný, síce sa nevyrovná tým lepším klasikám tej doby, nie je zase tak moc nápaditá a ani prepracovaná, ale predsa len ponúkne množstvo súbojov, prestreliek a nejakých tých výbuchov alebo likvidácií slušnej kvality. Lundgren tu má až prekvapivo veľa súbojov, najviac za celú svoju kariéru, ale súboje majú predsa len jednoduchšiu choreografiu a pôsobia dosť pomaly, ale Brandon Lee občas predvedie nejaký zaujímavý chvat, ale tiež len v takom spomalenom prevedení. Celkovo sa mi aj na súboje dobre pozeralo, ale taký Seagal alebo aj Van Damme predvádzali v tej dobe neporovnateľne lepšie súboje. A tak skôr ma bavila zvyšná akcia, hlavne rozmanité prestrelky v atraktívnych lokáciách a s ideálnym množstvom zabitých, ale aj nejaké tie likvidácie. A najviac za pochvalu stojí záchrana ženy z mafiánskeho sídla alebo nočné prepadnutie spojené s vrhaním rezných zbraní. Od podobného filmu sa očakáva aj humor a v tomto tiež nie som sklamaný, nájde sa tu viacero vydarených hlášok. S obsadením tu nemám problém, je priam ukážkovo béčkové v tom najlepšom slova zmysle, Dolph Lundgren je tu v najlepšej forme, Brandon Lee je zase veľký sympaťák, k tomu Tia Carrere v úlohy krehkej ženy na ochranu a ako hlavný záporák Cary-Hiroyuki Tagawa, pričom má za sebou mnoho známych tvárí. Režijne je to presne to, čo aj od filmu tohto typu chcem, nie je to síce ďalšie Komando, ale Mark L. Lester odviedol slušnú prácu. Takže celkovo som veľmi spokojný, Zúčtovanie v malom Tokyu je jednoducho parádne akčné béčko prvej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa podobným filmom darilo najviac, videl som ho veľakrát a stále sa pri ňom slušne bavím. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásne a ukážkové béčko, pre fanúšika žánru a atmosféry akčných nášupov rokov deväťdesiatych je to jednoducho povinnosť. Lundgren a Lee kopú, strieľajú hláškujú a to takmer počas celého deja diváka nenechajú vydýchnuť. No a Tagawa je protivník numero uno. Ešte raz musím zdôrazniť a pochváliť svižnosť a nadupanosť scenára, krátkou stopážou tvorcovia urobili to najlepšie čo mohli, škoda, že to tak nie je pri viacerých filmoch. 80%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Je skoro k neuvěření, že jsem Zúčtování v Malém Tokiu tak dloho míjel. Jak už jsem napsal u Temného Anděla, na začátku devadesátých let byl Dolph v té nejlepší formě a dostával role v béčkách na které se dalo ještě koukat a bavit se, i když v tomto případě už musel být mozek opravdu po celou dobu z větší části vypnut a selektovat některé momenty nad kterými by asi za běžných okolností stejně zůstal rozum stát. Jinak ale pořádná dávka akce, v přijatelné stopáži a jako bonus, s vynikajícím Brandonem Lee. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Málo platný, tohle je už po zásluze jeden z klenotů akčního video béčka. Primitivní příběh, nadlidské výkony, úderné hlášky. Jasně, kontrast dvou mužů zákona, kdy jeden je napumpovanej hromotluk, kterému dělá společnost povícero bohatý arzenál maskovaný v botníku a druhý střízlík v sametové košili s nabroušeným jazykem a kupou trefných připomínek. Jenže o to v době, kdy jsem Zúčtování v Malém Tokyu viděl prvně vůbec nešlo. Brutalita, nahota, masakry a otevřeně prostřené momenty rituálních tradic hnaly raiting tak vysoko, jak vyčnívá Dolph Lundgren nad kupou mrňavých asiatů. Tohle je jeden z mála filmů, kde svou neohrabanou hereckou náturou dokázal prospět. Sice je zvláštní, že likvidace a souboje prochází s velkým nasazením, ovšem v milostných scénách vypadá spíš na střevní koliku, ale komu by šlo o expanzi erotického prvku v proudu desítek litrů krve? Brandon Lee měl našlápnuto k tomu, aby se stal zaslouženou akční akvizicí, o to víc mrzí, že mu nebylo dopřáno to stihnout. Tenhle film ať už je jakýkoliv mu k tomu celkem napomohl. A ta zprvu a nejen zprvu nenápadná Tia Carrere, ta musela nejprve něco před kamerou ukázat, aby se pak mohla ukazovat i kupříkladu jako lovkyně pokladů. Scénář jak sem říkal je primitivní od A po Z, ovšem hlášky (jak tomu u béček bývá) jsou dokonalé: „Rád bych Yoshidu připravil o kus jeho anatomie.“ Zajímavou složkou je i nezaměnitelná hudba Davida Michaela Franka, do které občas zarapují kulky nakoupivší gauneři. Tady nemá cenu rozebírat chyby a nedostatky, zmiňovat sentiment a nebo srovnávat filmografie. Tohle je ku zábavě. Proto nemůžu na méně než 3 hvězdičky. Přeci nehodím plivanec na takovýhle (už jednou zmíněný) akčně-béčkoidní klenot. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Přestože zabitých je v tomhle filmu opravdu hodně a zabíjení je de facto jeho smyslem, oproti smrtonosnému baletu Johna Woo v "Hard Boild" je tohle tupá, nicneříkající řežba. A nic jiného tohle "béčko" opravdu nenabízí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Režisér Arnoldova Komanda po čase vstoupil do velmi podobných vod. Vzal si tentokrát na pomoc dvoumetrového seveřana a drakova syna a postavil je proti japonské mafii. Má to v sobě snad všechny klišé dobových akčních béček, je to však svižné, oddechové a vtipné. Dolph Lundgren asi ve své nejsympatičtější roli. Guilty pleasure jako řemen. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalsich desiatok akcnych filmov, ktore som v mladosti pozeraval, ako na beziacom pase, kde nebolo treba premyslat, len jednoducho sa divat na humorne hlasky dvoch hrdinov a tupych akoze nebezpecnych samurajov, ktori mali uz viackrat moznost tychto dvoch polisov odkraglovat, ale to by bol potom film nudny. Po niekolkych rokov som si zopakoval tento akcny film, lebo som uplne zabudol, o co tam vlastne slo. Normalne by som dal 3 hviezdicky, tu stvrtu pridavam z nostalgie... 04.09.2009 ____ Dolph Lundgren - (Chris Kenner) +++ Brandon Lee - (Johnny Murata) +++ Cary-Hiroyuki Tagawa - (Funekei Yoshida) +++ Tia Carrere - (Minako Okeya) +++ Toshiro Obata - (Sato) +++ Philip Tan - (Tanaka) +++ Rodney Kageyama - (Eddie) +++ Ernie Lively - (Detektív Nelson) +++ Hudba: David Michael Frank +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester má za sebou dva slušné filmy, respektive kultovní Komando a tohle akční dostaveníčko. Zbytek nestojí za řeč. Obrovitý Dolph Lundgren to do protivníků znovu slušně sype, a i přes nevkusný samurajský obleček u toho divákovi není mdlo. Brandon Lee, který mi osobně nejvíc zachutnal v kousku Rychlý jako blesk, je mu zdatným parťákem, Cary-Hiroyuki Tagawa zase dokonalým záporákem, Tia Carrere pak úžasným ženským doplňkem. Solidní béčkový kult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. ()

Reklama

Reklama