Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hwan se před léty setkal s dívkou Gyung-hee a její kamarádkou Soo-in, která ho okouzlila natolik, že ji téměř ihned vyznal lásku. Přestože je odmítnut, chce být alespoň kamarád obou dívek. Všichni tři pak prožívají krásné přátelství až do okamžiku, kdy začne přerůstat v hlubší cit, díky kterému vstupuje do příběhu zmatení. Ačkoli obě dívky tíhnou k Ji-hwan, jedna z nich se ho snaží vzdát, ale vše se poněkud zvrtne a koncert srdcí umlkne. Po pěti letech Ji-hwan začne dostávat poštou fotografie a ty ho upomenou na obě dívky, na věci které spolu prožili a vydává se hledat to, co se zdálo ztracené. (Mantis)

(více)

Recenze (104)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vitriol do očí všech cyniků, kteří nevěří v lásku na první pohled, v přátelství mezi mužem a ženou, v idylické soužití tří lidí různých zájmů. Ač Lover’s Concerto ukazuje rovněž všelijaká úskalí těchto pomyslných „mýtů“, jeho konec vyznívá do pozitivna. Brečet přesto budete. Zaručeně. Pravdou zůstává, že mě toto jihokorejské slzavé údolí nezanechalo v natolik vláčném stavu jako jiné tamější snímky. Dílem vinou zdlouhavějšího nabíhání hlavního romantického motoru, dílem lehkou zmateností, co se postav a jejich vzájemných vztahů týče. Bez ostychu si toto dovolím vyčíst režisérovi, jehož následující film, Almost Love, rovněž nevynikal sevřeností. Minimálně tři časové roviny a množství nedůležitých vedlejších postav zavání přehnanými ambicemi. Je toho příliš a jen máloco plní svou funkci, když už to napíšu takhle bezcitně. Naopak právě srdce a jeho rozechvělost během posledních minut tlačí hodnocení silně nahoru. Nenechám se ovládnout city a této veskrze průměrné romanci, nepříliš zajímavé ani zábavné, čtyři hvězdičky nedám. Jsem svině, co se dá dělat, ale když koncert zamilovaných, pak raději Lásku nebeskou. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, MartinNDL, tragos ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Han Lee .. II. Absolutně nepopsatelná krása lásky. Jednoznačně to nejplnější hodnocení, protože tento koncert lásky z ingrediencemi vyrovnaně pozitivně krásného pocitu a smutného prožitku zároveň, kde hlavně konec je city a emocemi příjemně přeplněn si opravdu nic nižšího nezaslouží!! Příběh je skládaný z několika časových rovin a někdy chvíli trvá orientace, přesto matoucí to není. Sladký trojúhelník – mladík a dvě krásné kamarádky - vedený v osudovém setkání tak jemném a dojemném, až se tají dech. Spousta překrásných a nezapomenutelných scén, kde není třeba líbání či sexu k naplnění obsahu! Zde jsem poprvé objevil perlu asijského herectví Ye-jin Son. Její postava zde nebyla ještě tak výrazná, jako v pozdějších filmech, ale mé srdce si získala na první pohled (zajímavá parafráze k obsahu filmu). Tak rád bych někdy také posunul ručičku hodin dozadu. .. 100%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako opísať vierohodne lásku slovami? Ako sa dá chytiť vietor do rúk? Nedá sa. Rovnako ako sa nedá slovami presne opísať zážitok zo sledovania tohto filmu. Niečo tak krehké, smutné, ale zároveň krásne a preplnené citmi sa len tak ľahko nevidí... . ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Kórejská trojka alebo dve nádherné ženy milujú jednoho dobráckeho ňoumu. Pokiaľ by to bola jedna z mojich prvých ázijských romancí, asi by som šiel s hodnotením vyššie, takto však len pochválim Eun-ju Lee (večná škoda tohto dievčaťa s pre mňa neodolateľnou žensky chuligánskou charizmou), Ye-jin Son a Tae-hyun Cha, za to ako hrali svoje postavy a dám silných 8/10, lebo pokiaľ ide o tragické romance z Ázie, existujú omnoho lepšie exempláre než Lover´s concerto. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

"Zamiloval jsem se. Tolik to bolí. Ale já chci, aby ta bolest nikdy nepřestala." Film plný krásných a jedinečných momentů a nečekaných zápletek. Nevím, jak lépe vystihnout lásku. Drama, které je podáváno tím nejpřirozenějším způsobem... kapka po kapce. A až je mísa plná do poslední kapky, film skončí... nepřeteče. Takže pro mě dokonalé, a ještě víc. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na tento film mi pasuje jen jediné slovo.. Nádhera! Dívat se na tento smutný, přitom překrásný snímek je nesmírný zážitek. Ještě teď, půlhodinu po zkouknutí, škytám, oči mám zarudlé od slz, strnule hledím do monitoru a jsem neskutečně dojat. Tolik mne tento korejský filmík zasáhl.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z nádherných a na první pohled vlastně jednoduchých filmů, ale v jádru citově složitých, se skvělou Son Ye-jin, ale podle mě né tak dobrej jako Classic, ovšem opět perfektně vypointovanej konec ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý sa spozná s nerozlučnou dvojicou dievčat a keďže sa do jednej z nich na prvý pohľad zamiluje, vyzná jej lásku, lenže je odmietnutý a tak sa stanú aspoň priateľmi. Lenže puto sa medzi všetkými tromi zosilňuje, ale časom sa prestanú stretávať a keď si na to mladík po pár rokoch spomenie, rozhodne sa obe priateľky nájsť a zistiť, ako sa im darí. So spracovaním som spokojný, chválim rozdelenie filmu na dve časové línie, minulosť, kedy sa samotný vzťah medzi tromi priateľmi odohrával a súčasnosť, kedy si mladík na svoje kamarátky spomína a navyše má menší priestor aj jeho sestra, ktorá je tiež zamilovaná. Hlavný priestor má samozrejme minulosť, ktorá je dobre zvládnutá, po dobre podanom úvode, z ktorého zaujme hlavne scéna s hodinami sa už začne nerozlučné priateľstvo, na ktoré sa skvelo pozerá, v strednej časti sa už viac začne riešiť láska, čo sa mi tiež páči, ale z celého filmu ma to zaujalo najmenej hlavne kvôli tomu, že som nevedel, komu mám najviac fandiť, keďže si ma získali všetci. A najlepšia je posledná tretina, ktorá už prejde do čistej drámy a navyše ponúkne jeden zaujímavý zvrat a tomuto už ani nemám čo vytknúť. Takže celý film nemá slabé miesto, páčil sa mi od prvej do poslednej minúty, ale stredná fáza trochu zaostáva. Herecké obsadenie je vynikajúce, klasik žánru Cha Tae-Hyun, moje obľúbené Son Ye-Jin a Lee Eun-Ju, táto trojica má s prehľadom najviac priestoru a v menšej úlohe poteší aj mladá Moon Geun-Young, takže obsadeniu sa nedá nič vytknúť. A podobne spokojný som aj s réžiou a technickou stránkou, Han Lee to zvláda bez problémov, len emócie tu nie sú až tak silné. Plné hodnotenie dať nemôžem, na špičku žánru to podľa mňa nemá, ale aj tak je to veľmi príjemný zážitok, ktorého všetky stránky sú výrazne nad priemerom. 79% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásná romance. Přestože na mě nezapůsobila tolik jako A moment to remember (která mě zatím jako jediná rozplakala), tak to nic nemění na tom, že je nádherná a asi stokrát lepší než většina amerických a i britských romancí. A dát méně než pět hvězdiček by byl hřích. A scéna s hodinami je geniální. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bez umírání není romantika. V Koreji. Jižní. Ačkoli mě to většinou dost štve, zde nejobvyklejší korejské klišé fungovalo. Posledních dvacet minut. Třikrát žel, první hodinu dvacet pět se především připravovala půda pro hezké vyústění. Což jsem takřka nevydržel a skoro vypnul, přes mé oblíbené herce. Jsem si skoro jist, že napodruhé, se znalostí konce, by se mi koukalo na začátek mnohem lépe. Nevím, možná to svědčí něco o mně jako neschopném divákovi. Ale já tu jsem jen jako pasivní element: Spíš je na vině ten, kdo mě měl zaujmout, tedy režisér. Subjektivně hodně selhal. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dobrej doják no. Koreu mám rád, ale tohle šlo naprosto mimo mě. Asi hlavně proto, že scenárista se více než na cokoliv jiného soustředil na ždímání citů, takže celý příběh byl od prvních minut naprosto předvídatelný včetně všech závěrečných "překvapivých" zvratů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Co v mojom pripade u tohto snimku zavazilo najviac, bolo ako prirodzene sa postavy spravali, ako prirodzene rozpravali a o akych vsednych veciach sa bavili. Castokrat som mal pocit, ze tu, ci onu scenku som sam zazil a to vzdy velmi potesi. Co sa mi trochu nepacilo, ze po tom prijemne sa odvijajucom, komornom priebehu simok v samotnom zavere uplne zbytocne nasilu slovne vydiera. Omnoho radsej by som uvital zaver bez zbytocnych slov. Tento krasny snimok by sa bez onej zaverecnej vydieracky bez problemov zaobisiel. (8.5/10) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnotenia ma navnadili. Možno až príliš. Pre kórejský film mám slabosť, ale zákonite nie všetko človeku sadne. Trojica kamarátov prvú polovicu filmu neustále niekde sedí, rozprávajú sa, cestujú a po hodine sa jedna postava pýta hlavného hrdinu "Čo ste vy celý ten čas vlastne robili ?", ten sa zamyslí a hovorí " Fakt, čo sme vlastne robili?". Zmätený divák si možno v duchu povie, načo to vlastne pozerám... V podobnom prázdnom duchu film ešte pokračuje pol hodinu a tesne pred koncom príde niečo, čo vnímavejší divák tušil už dávno. Mali by sa mi liať slzy po tvári, ale ostal som chladný. Celé mi to prišlo nejaké prázdne a vzhľadom na jednoduchú dejovú líniu, aj poriadne natiahnuté. Nie je to zlé, ale pre mňa iba na jedno pozretie. 60%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Čekám zuřivou bitku srdcí a bůhví čeho ještě a - ejhle, ono to kálí na hlavu divákovu. Korejská kinematografie má u mě status pozitivní, jenže tam, kde nic není, ani Smrt nebere. Byl to suchej strom uprostřed pole, bez vody a energie. To diktátorský kázání: breč! bilo do očí fest, ale když máte pro určitý životní uzle slabost, máte nutkání jet do cíle. Já dojel, ale překážek tam bylo víc, než moje gumy dokázaly zvládnout. To jsem si zas dal... ()

balone 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že mě to tak dojme, před viděním jsem byl spíše skeptický a neočekával jsem mnoho, ale čim více filmu ubýhaly minuty, tim více mi to přidávalo k náladě, tolik pocitů mi film přinesl. Jsem teď zralej maximálně na kapesníky. A konec, nic příjemnějšího i nepříjemného jsem čekat nemohl. 90% ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherná romance, a o to víc mě těší, že jsem byl v tom správném naladění a náladě, abych si ji dokázal užít a zasáhla mě vší silou... (a možná to bude i tím, že jako stále ne dospělý mám radši ty fáze poznávání se a sbližování.. :) Co mě jen mírně mátlo, je poměrně neohraničené prolínání časových rovin, takže jsem občas nevěděl "který rok je" :) ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

K filmům tohoto kalibru by se mělo přikládat varování, že nejsou vhodné pro sensitivní jedince. A to jsem se zařekla, že ni slzu neukápnu, že už jsem to korejské hraní na city prokoukla. Tak, neprokoukla. Příjemně plynoucí příběh s dokonale "vypilovanými" dialogy, prostě filmový koncert. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu som si pomyslel, že mi zrejme niečo uniklo, pretože každý ( podľa hodnotenia a komentov, ktoré som si prečítal) bol z neho evidentne namäkko. Pre mňa to bol film o veľmi ochotnom idiotkovi a dvoch holkách, ktoré ho len namotávali a nechceli mu dať. Navyše plný infantilných scén a muziky, pri ktorej ked' už bežali záverečné titulky (chvalabohu!) som si iba pomyslel, že ''Kto neskoro chodí...'' . Jednu hviezdičku udeľujem za scénku s hodinami na začiatku filmu. Ten nápad s nimi bol fantastický podľa mňa. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

5*kujem automaticky. Aj keď to miestami vyzerá skôr jak nácvik divadelného predstavenia, než skutočný film, a Korejci opäť zachádzajú na miesta, kam by sa chodiť nemalo; toto je presne čo čakám, keď si pustím korejský film. A Ye-jin Son tam mala 20. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další skvostná asijská romance! Vtáhne civilním pojetím, nefilmově přirozenými reakcemi a chováním, ukolébá pohodou a čeká až vám ústřední trojice přiroste k srdci. A pak vám ji vezme. Zůstane jen vzpomínka na krásný smutný příběh o nádherném přátelství, o lásce, která se z něj pomalu rodí a o nejistotě a malých chybách, které ji ovlivňují. O bolesti a citech tak čistých a nesobeckých, až to bere dech a vhání do očí slzy. Pozvolna plynoucí nádhera s několika neskutečně silnými momenty (téměř polibek, Eun-ju Lee a hodiny), které nijak neuškodilo ani pro někoho možná matoucí prolínácí časových rovin. ()

Reklama

Reklama