Fred Flintstone, jeho přítel Barney Rubble, jejich manželky Wilma a Betty a Fredova tchýně Pearl jsou ti nejbáječnější lidé doby kamenné! Ale pozor! V Bedrocku se něco děje. Cliff Vandercave a jeho komplic Miss Stoneová se chystají oloupit firmu Slate a Company. K tomu ale potřebují volavku - tedy Freda! Jejich ďábelský plán zavede Fredovu rodinu do krásného domu a on s Wilmou okusí prehistorický život bohatých. Barneymu se ale mezitím daří stále hůř. Zkazí bohatství Flintstoneovy? Bude přátelství mezi Flintstoneovými a Rubbleovými navždy zatraceno? (oficiální text distributora)
Jeden z mála případů, kdy se převedení kreslených postaviček do hraného filmu povedlo. Má to styl (skvělé kostýmy a kulisy), dobré herce, kteří do svých rolí sedí a spád. Opravdu příjemná rodinná podívaná.
John Goodman perfektně zapadne do své role a celkové jsou postavy velmi podobně obsazené. Moc nechápu, proč se třeba Kyle McLachlan pustil do takovéhle taškařice, ale asi měl své důvody stejně jako začínající Hally Berry. Bohužel se víc pobavím u kreslené varianty, protože umí být více vtipná a celkově svět dinosaurů mi sedí více v kreslené podobě než tady v podobě dekorací.
Nakrútiť hranú celovečernú verziu kresleného seriálu dua Hanna & Barberra sa pokúsil (rok po JURSKOM PARKU, čo je dosť dôležité, keď uvidíte, asi pochopíte) čudný režisér Brian Levant (BEETHOVEN) a to by v tom bol čert, aby sa mu to v produkcii Stevena Spielberga nepodarilo! Ten do titulnej úlohe pretlačil svojho kamaráta Johna Goodmana, ktorý hral v ARACHNOFÓBII spielbergovského producenta Franka Marshalla. Vďaka trikom, maskám a výprave, sa tvorcom nečakane podarilo pretaviť VEĽMI osobitý svet Doby kamennej na strieborné plátno. Dole klobúk. A nechýba Dino. Je to bomba, ale na dvojku (resp. prequel) kašlite.
7 / 10 Dobrí herci, pekná výprava a na rodinnú komédiu celkom slušný scenár - príjemná adaptácia klasiky medzi animovanými seriálmi, u ktorej poteší hlavne myšlienka, že to mohlo podadnúť oveľa horšie. Ono keď má nejaký film za producenta veľkého Stevena, nejaké tie bubáky sa nájdu vždy, že?
║Rozpočet $46miliónov║Tržby USA $130,531,208║Tržby Celosvetovo $341,631,208║
Dosť nevýrazný pokus o hraný pokus Flintstonovcov, vydarených komických vsuviek si tu moc neužijeme, určite sa dal tento kreslený námet využiť na omnoho viac než na nejaký podpriemerný flákanec, pri ktorom sa dá len nehorázne nudiť.
/40%/
Animovany Flinstounovi moc nemusim, nijak zvlast zabavny mi neprijdou, ale tenhle film se poved. Neni to ani tak scenarem, kterej za moc nestoji, ale predevsim predstavitelem Freda Johnem Goodmanem, kterej je v roli pracloveka vopravdu drsnej. Navic tu je spousta dobrejch forku, srandovni praveky vychytavky, dobra hudba a pekna Halle Berry. Ja se bavil dobre.
Vcelku povedená taškařice z doby kamenné, byť komixu se asi nevyrovná (leč tyto znám poměrně povrchně :-). Bez zbytečného hloubání lze říci, že v rámci bláznivých filmů pro celou rodinu méně jak čtyři hvězdičky by byly nespravedlivé... Kameňák v nejlepším smyslu slova, škoda jen, že osobní sekretářku Sharon Stoneovou nehrála Sharon Stoneová... ;-)) - - - P.S. Tradičně tragický český dabing, klasicky >bez zvuku< původních ruchů, zato s uřvaným >procítěným uměleckým< přednesem českých béčkových čudlařů...
Preniesť slávny animovaný seriál rozhodne nebola pre tvorcov prechádzka ružovou záhradou. Podarilo sa to tak na 70%. Aj som sa nudil aj som sa zabavil, ale myslím, že dobrú náladu som mal dlhšie. A keďže Brian Levant je režijný rutinér (Beethoven, Snežní psi, Všade samé zvončeky), považujem Flintstonovcov za jeho zatiaľ najvydarenejší film.***a 1/2