Chaplin na pláži
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1915, 16 min
Charles ChaplinHrají:
Charles Chaplin, Edna PurvianceObsah
Větrný den na pláži: klid a mír tu však nepanují dlouho. Brzy se tu objeví dva panáčci, kteří upadnou do těžkého nesváru, a to jen kvůli vlastním kloboukům. Takhle jednoduché to však nezůstane, protože se na scéně vynoří krásnější pohlaví, a navíc i policejní autorita... (Pohrobek)
Pohrobek
Jedna z kratších a o to údernějších grotesek, kdy Charlie dosytosti předvádí svoji excentričnost kombinovanou s přitažlivým ostychem. Co se týče gagů - taktéž geniálně nabyté - už úvodní "motací" scéna je vyloženě nadprůměrná.(27.8.2005)
anais
Je zajímavé jak se mohou názory lišit. Pro mě je tato groteska vyloženě podprůměrná. Nápadové vakuum. Nic víc než „slapstick“ (a i do toho chybí nějaká pořádnější bitva). Postrádám tu nějakou výraznější chaplinovská choreografii, nápad, pro který má smysl si By the sea zapamatovat. Pobíhání po pláži a kopance do zadku mi nepřijdou zas tak úchvatné - přinejmenším ve srovnání s tím, co Chaplin natočil později u Mutualu.(17.6.2006)
janek85
Jedna z lepších, legračnějších grotesek Charlese Chaplina.(27.2.2007)
mortak
Jak hodnotit učednická léta? Jak hodnotit první krůčky? Jde o pár etud pospojovaných jakýms takým dějem, improvizace na pláži - jako kdyby se herci rozcvičovali na plac a zkoušeli si základy vaudevillu: klobouky, pády, údery, uhýbání, schytávání.(5.2.2010)
Sharlay
Pláž zřejmě Charliemu nesvědčí tolik jako jiná místa. Bohužel.(20.5.2008)
twinpeaks
Ve své době, kdy kinematografie byla ještě pořád novou technickou novinkou, si to lidi asi užívali, jinak je to ale zatím nejslabší chaplinovka, co jsem viděl.(6.2.2010)
JohnPyro
Průměr, spíš podprůměr, od Chaplina jsem očekával víc.(10.5.2008)
everlong
DÁLE HRAJÍ: Billy Armstrong (Holiday-maker) Margie Reiger (His Wife) Bud Jamison (Jealous Husband) Paddy McGuire (Policman) Carl Stockdale (Policeman)(14.7.2009)
Weissik
Nic objevného. Ale tak si říkám... Chaplina bych v reálu potkat nechtěl. V téhle gritesce je za pěknýho hajzlíka, zdá se mi, ževíc než obyčejně :-)(7.4.2009)
Bigfuckman
Lehce nadprůměrná groteska.(14.4.2008)
fantomas19
By The Sea - Charlie Chaplin na pláži - Charlie Chaplin vo veternom počasí bojuje nielen so svojím klobúkom, ale aj náhodným pánom v klobúku (Billy Armstrong). Po boji sa noví priatelia chcú napiť. avšak Charlie využije osamelosť dámy k dvoreniu. Dáma (Edna Purviance) si vyžiada zmrzlinu a na zmrzlinovú bitku nebolo treba dlho čakať. --- Charlie Chaplin (21.8.2008, DVD)(11.4.2012)