Reklama

Reklama

El bonaerense

  • Slovensko Muž z Buenos Aires (festivalový název)

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Zapa je obyčejný, těžce pracující člověk, zámečník z malého argentinského města. Když ho jeho šéf požádá o malou službu pro jisté zákazníky, Zapa souhlasí – nemá na výběr. Ukáže se, že jde o vloupání do obchodu. Zapa má otevřít sejf. Šéf záhy zmizí z města a Zapa se brzy stane hlavním podezřelým. Aby se vyhnul vězení, odjede z rodného městečka do betonové džungle Buenos Aires, kde se na radu svého strýce, policejního inspektora, přihlásí k policii. Po měsících tvrdého výcviku se Zapa stane policistou. Začne zjišťovat, jak funguje korupce, a postupně se stane součástí celého systému. Brzy už není cesty zpět. (La Película)

(více)

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zapa je zámečník. Je mu 32 let. A je to blb. To první se záhy změní, když mu strýc dohodí místo u policie. To třetí zůstane neměnnou konstantou tohoto filmu. A narozdíl od běžných komedií na téma blbí policajti, je tohle zcela bez smyslu pro humor. Pokud vás nezaskočí odhalení, že v buenosaireské policii je zcela běžná korupce, budete se nejspíš nudit. Ono vzhledem k „výkonu“ hlavního neherce stejně není čeho se tu chytit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Argentina nikdy nebol uneseny stat, mafiansky stat. To bola skor Kuba Fulgencio Batistu Y Zaldivara - rezim pred Fidelom Kastrom na Kube. Kazdopadne korupcia vladne tejto planete, skorumpovana je policia v Cesku, na Slovensku ... a veruze i v Argentine. Mam rad temu korupcia v policii, prerastanie mafianskeho statu so statnymi organmi - a napokon netreba zabudat na boj dobra so zlom   :  72 % ()

Reklama

Reklama