Reklama

Reklama

Recenze (9)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Remake režisérova staršího snímku Las luchadoras contra el médico asesino o doktorovi, jenž pro záchranu těžce nemocného syna udělá cokoliv, a tak mu v návalu zoufalství transplantuje srdce gorily. Opičí muž se poté splaší, uteče a pozabíjí několik náhodných lidí - zejména nahé ženy. No a k celé té spoušti se připletou i mexické wrestlingové zápasnice, jak jinak. Na rok 1969 poměrně brutální podívaná obsahuje trhání hlav, vydloubávání očí i reálnou transplantaci orgánů, což ostatně snímek dostalo na seznam „video nasties“. Nicméně ve všech ostatních ohledech jde o ryze podprůměrného následovníka Frankensteina, který je mnohdy nechtěně vtipný (opičí muž vydává během svých útoků opravdu podivné zvuky, včetně chrochtání). Střih zvuku (zejména hudebního doprovodu) ve stěžejních scénách je vyloženě tragédie - možná je to způsobeno vystřihováním brutálních scén kvůli cenzuře a jejich opětovným vracením do filmu, nicméně špatně sestříhaná hudba působí opravdu rušivě. Herecké výkony také děs, ale vše to bylo více méně takové, jak jsem čekal. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Trochu divný,ale celkom zábavný mexický horror.Len neviem prečo anglický názov je Night Of Bloody Apes,keď sa jedná o jednú opicu,nie o viac a v názve je jednoznačne množné číslo.Aj to nie je pravá opica-gorila,ale napol človek,napol gorila,a aj to síce silná ale hlúpa.Aj keď je to za tri,jedná sa o hodne krvavý,ale zároveň aj hlúpy film.No svojím spôsobom aj hodne zábavný.Hodne krvi,veľa nahoty,znásilnenie a kruté vraždy,ozaj dosť brutálne.Vo filme asi použili ozajstnú operáciu srdca,dosť nechutnú.Film jednoznačne ťaží aj z toho,že film bol v zozname Video Nasties,čiže vo filmoch,ktoré by sa nemali pozerať. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pitomý experiment se nezdařil a naprosto se vymkl kontrole, tak asi takhle zjednodušeně by se dal charakterisovat, tento nízkorozpočtový mexi-sleazy horor, pozorný a znalý divák si jistě všiml i všech těch různých vlivů, film byl ovlivněn jak postupně vyvíjejícím světovým trendem (různé monstermovie horory od King Konga, přes Frankensteiny od Hammera, až třeba po tohle), tak i tí místním (evokace na populární Santo sérii, zde wrestlingové zápasnice). Jde o jeden z těch x filmů, který byl uveden na neslavně proslulý "Video Nasties" seznam zakázaných filmů. Film je ale nepovedený, hloupý a směšný, spíš mě to celé nudilo, postrádalo to atmosféru a větší napětí, ale neříkám že to nebylo svým způsobem zábavné, blízko to mělo ke grindhouse scéně a k filmům otce gore Gordona Lewise z let 64-65, nutno však říct že explicitní a grafické scény brutálního násilí a sadismu s dobrými prvky gore, tu byly opravdu hodně vynalézavé, tady jsem byl spokojen a překvapen, stejně tak jako příležitostnou otevřenou nahotou, tady za to vše, tedy dávám palec nahoru. Jinak děs-běs. Zajímavý komentář: Kusko.t2. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „La horripilante bestia humana“ hodně hraje na to, že jeho hlavní doménou je gore, které je zde přítomno v celkem drsné míře, a tak může divák vidět skutečně hnusné scény, jež ho skoro až překvapí. Do toho nahota, praštěný příběh, mexický wrestling a šílený vědec. Tohle je tak krásně blbá kombinace, že to prostě buď odsoudíte, anebo se pobavíte. A já jsem se pobavil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Frankensteinovsky ladený príbeh, spájajúci aj prvky s filmov s vlkodlačím monštrom, alebo filmov s King Kongom - viď záver na streche domu. Jeden z tých odvážlivcov svojej doby, ktorý sa neštítili ukázať viac krvi a nahoty ako tí ostatný. Síce réžia, scenár a herecké výkony sú na prd, s filmu vyžaruje to príjemné kúzlo béčkového diela, ktoré sa berie až príliš vážne. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama