Reklama

Reklama

Ryôjoku mesu ichiba - kankin

  • angličtina Female Market: Imprisonment
Japonsko, 1986, 71 min

Recenze (8)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Japan shock.Žánr,který málo kdo vyhledává,a ani se tomu nelze moc divit.Každopádně,kdo už chce na něco takového koukat,či lépe řečeno tento žánr blíže poznat,ať si radši sežene film jiný.Tento totiž nejspíš do tohoto žánru spadá,nicméně,to co tu kdo bude dle názvu žánru hledat a očekávat,zde neuvidí.Celá stopáž(něco málo přes hodinku) se sice zabývá opravdu perverzní,uchylnou a nenormální myšlenkou,podpořenou zvráceným dějem,vše se ale odehrává pouze v nástinech a náznacích,a věškeré záběry mučení,týrání,znásilňování,ponižování a jiných výplodů režisérovo choré mysli,jsou neškodné jako erotické filmy na TV Nova.Takže žádný obrazový "shock" se zde rozhodně neodehrává ani nekoná a jak jsem se již zmiňoval,film ujetý to je každopádně,nicméně pouze tím,že byl vůbec na dané téma natočen. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Japan shock je snad nejbrutálnějším filmovým subžánrem, v němž extrémní násilí, různé varianty ponižování a smrt hrají dominantní úlohu. Stopáž většinou nepřekračuje hodinu, příběh je jen zástěrkou pro bestiální způsoby mučení, jejichž cílem je vyvolat zhnusení a pohoršení (možná proto je i tento žánr často srovnáván s ilegálním snuffem). Female Market splňuje veškeré tyto body. Skupina mladých osamocených dívek je za záhadných okolností unesena do jakési tovární haly, v níž hlavní slovo má skupina překupníků s bílým masem. Identita jednotlivých obětí je vymazána, formálně neexistují, stávají se majetkem únosců. Ti, po důkladném zlomení jejich osobností, je dále prodávají do Afriky jako prostitutky. Zdálo by se, že na ději, kromě provokativnosti námětu, není nic pohoršujícího, ale to by za scénářem nesměl stát Kazuo Gaira Komizu, režisér nechvalně známé trilogie Guts of a . Byl to právě on, kdo vtiskl příběhu mnoho bizarních scén (všelijaké znásilňování, včetně postřelené dívky, všudypřítomné opovrhování ženami a paranoidní tón o nepolapitelnosti rozvětvených kriminálních skupin) a několik do očí bijících nelogičností (zvláště scéna útěku, při níž pronásledovatelé střílejí na uprchlíky ze dvou metrů bez úspěchu). Přiznejme si ale, že o podstatu děje jde minimálně. Spíše než on vám zůstanou zafixovány scény s prosebnými výrazy a bolestí obětí, jež vyplňují drtivou část stopáže a po čase – bez pardonu - bohužel i nudí. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru jsem viděl určitě lepší kousky, ale ani Ryôjoku mesu ichiba - kankin bych nezatracoval, protože je to kvalitní snímek. Film má příběh, který jsem už sice viděl, ale nemůžu napsat, že by nebyl originální. On tenhle druh filmů není až tak moc založený na příběhové části. Ponižování, mučení a všechno kolem je v průměru takže za 3*. 55% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Taktohle byla síla!! Už jsem od Japonců zvyklej na ledacos, ale tohle mne fakt docela šokovalo. Je to jiný, než klasický běžný "pinku" filmy ... Jde to spíš do "japan-shocku", jak už zde bylo zmíněno. Několik holek je uneseno, svlíknuto, ponižováno, mučeno a znásilňováno mafinány, obchodníky s bílým masem. Než jsouholky ale prodané do Afriky, vytrpí si svoje v jakýchsi skladech. Jsou zde scény svojí "wtf" zvráceností sahající "ke hvězdám", tím myslím k tomu nejhoršímu, co kdy bylo natočeno .... ale i přes tradiční krátkou stopáž, se v posledních 20ti minutách dočkáme docela nudného závěru. Dvě scény mne fakt zaskočily, a to znásilnění do břicha postřelené dívky obrovským odporným černochem, přičemž se jí prsty hrabe v ráně po kulce a vyvrcholí těsně před její smrtí ... ta druhá je pak znásilnění holky co je panna opět tím nechutným obrovským černochem a její krvácení při odpanění ... echt ... Vtipná scéna byla, když ty hovada znásilnily hlavní hrdinku na stole při hostině. Napíchali do ní akupunkturní jehličky, aby necítila svoje tělo. Černoch jí to svý obrovský péro narval doprdele a pak ty jehličky jeho kámoši rychle vytáhli ... No holka se nestačila divit a bylo to hodně slyšet ... :-) Opravdu hodně černý humor .. :-D Tohle je extrémní masakr neberoucí si servítky, ale je to pro příznivce těchto oplzlých násilností příjemná jednohubka na večer!! Pro běžného konzumního člověka naprosto nestravitelné a šokující ... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Morbidní záležitost, která se jen pokouší zobrazit utrpení unesených žen, znásilňování i zabíjení. Jediné, co mě na tomto nepovedenci zaujalo je: vybrat dívku bez příbuzných, nejlépe bez partnera. Herci tam nehrají jen vykonávají pokyny béčkového režiséra, děj pouze o násilí, poselství to nese snad jen takové , že lidská společnost je atomizovaná a že obchod s bílým masem by se měl potírat. Jinými slovy 71 minut, které vás nepotěší. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama