Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Recenze (478)

Matty 

všechny recenze uživatele

Z filmu číší sympatická snaha nezdolávat nedosažitelné vrcholky. Hned zkraje jsme zpraveni o vysoké pravdivostní hodnotě následujících událostí, které tvoří vesměs dialogové scény mezi „práskačem“ Donniem a některým z jeho „jakože přátel“. Nejde tedy o svižnou akci, nýbrž o téměř psychologické drama trpělivě a pečlivě budující na základech z dobře zahraných charakterů, kolem kterých se teprve s přibývajícími minutami začínají vířit děj rozvíjející situace. Al Pacino dovedl prototyp „teplákového“ mafiána k dokonalosti. 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, ScarPoul , Barak ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě dějová linka ohledně dopadu Joeova pátrání na jeho rodinu. Na jedné straně napínavý faktografický thriller s padnoucími výkony (jasný Al Pacino), na straně druhé psychologicky věrná postava ženské "protihráčky" (jasná Anne Heche.) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oba hlavní protagonisté si za své výkony zaslouží jedničku s hvězdičkou. Dali do svých rolí tolik, že víc už by se tam ani nevešlo. To ale neplatí o zbytku herců, kteří mi přijdou tak nějak neslaní a nemastní a nechtěně tak trochu degradují i výkon obou zmíněných hvězd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $41,909,762Tržby Celosvetovo $124,909,762Johnny Deep a Al Pacino v skvele zahraných úlohách ale ani to nestačí, lebo dejovo príbeh inšpirujúci sa skutočnými udalosťami pôsobí nešťastne plocho(v podstate ide len o prechádzky hlavných postáv po pľaci, kde nie je takmer ani závan o niečo "zaujímavé" čo by povytiahlo pozornosť sledujúceho), nemá ten správny ťah aby priniesol do mafiánskeho prostredia napätie a pravú drsnosť, občas prídu také lepšie záchvevy na lepšie chvíľky ale tie skončia rýchlejšie než začnú. Taktiež ani vnútorné rozpoloženie filmu nemá takú hĺbku o akú sa snaží, proste režisér Mike Newell nemá dostatočnú zručnosť aby mohol ukočírovať projekt do akého sa pustil, koniec koncov, samotný záver je doslova absolútny krach na burze, ten je nezvládnutý bez finišu bez gradácie. /60%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi z hereckych koncertu Al Pacina - k tomu originalni a pusobivy scenar + kvalita mladsi generace v podobe Johnny Deppa - nadstandardni zazitek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Attanasio .. Netradiční gangstera - to musím souhlasit. Duo výtečných herců ve slušném příběhu, který potápí nevýrazné okolní aspekty a mdlý a pomalý způsob vyprávění. Mafiánský snímek nesahající legendám tohoto žánru bohužel ani ke kotníkům. Málo úderné, bez napětí, jen těch pár rodinných kliček působí nápaditě. Mafie, to je dobrá rodina! I'm a rat...? ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Netradiční gangsterka s tradičně vynikajícím Al Pacinem,v níž máme možnost právě díky Al Pacinovi poznat drsného gangstera také z té druhé, mnohem lidštější, stránky, jako dobrého kamaráda, spolehlivého otce a vůbec jako citlivého člověka, který je i přes takřka celý život, jenž obětoval službě mafii, jen bezvýznamnou rybou bez peněz a trvalejšího respektu. V této roli bych si ho dříve nedovedl představit, ale nyní vím, že by nepřekonatelně stvárnil kohokoli, jakkoli by bylo třeba. Film se bohužel dělí na místa, která jsou prosvětlena Al Pacinovou přítomností a na ta, v nichž není, a která tak upadají do průměru. Nicméně velice silně působí srovnání rodinné atmosféry té nejspodnější vrstvy mafie a odosobněné, strojové a mechanicky aplikované oficiální spravedlnosti, což je velice trefně předvedeno nanejvýš trapným a nicneříkajícím závěrečným ceremoniálem údajného ocenění práce tajného agenta Donnieho Brasca. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Na klasickou mafii ze třicátých let to nemá. Je to příliš nepřehledné prostředí a příběh nic extra. Al Pacino a Johny Depp jako vždy výborní. Zlatý Scorsese. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování provedl zvláštní agent Joseph D. Pistone..... Kolečka ve stroji. Stroj jménem mafie a soukolí FBI...... J.Deep, Al Pacino - to je klasika, i když právě Pacinova role je spíš nenápadnější. Nápadný je spíše M. Madsen. U mafiánských filmů jde o příběh. Tento není ničím vyjímečnej, ale ani tuctovej - takže v pohodě. Lepší tři hvězdy. Opravdu lepší ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci DONNIE BRASCO nezabije americké mafiánske klasiky á la KRSTNÝ OTEC a MAFIÁNI, rozhodne nie je žiadnym béčkom. Mike Newell zrežíroval (podľa skutočných udalostí) údernú drámu s vynikajúcimi hereckými výkonmi Al Pacina, Johnnyho Deppa, Michaela Madsena a Anne Hecheovej na tému „Čo to s človekom urobí, ak sa musí dlhodobo pretvarovať?“. Ak máte v láske skôr "civilnejšie" mafiánske opusy typu PRÍBEH Z BRONXU, možno sa vám tento film bude páčiť svojím spôsobom ešte o kúsok viac, ako "tvrďácke", hore spomenuté sekery. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektni a tak trochu jina kriminalka. Film se venuje skupince mafianu, ale neni to nic o vzestupu a padu, proste si jedou ve svejch kseftech, aniz by se ukazoval nakej vzestup k moci a podobne a navic to nejsou uplne ty nejhlavnejsi a maj nad sebou jeste sefy. Do toho Al Pacino, kterej neni za zadnyho bosse, ale pouze za clena bandy, kterymu navic vecne chybi penize. A ackoliv Pacino hraje perfektne, za pozornost stoji hlavne Depp. Ten je vice nez zdatnej partak Al Pacinovi, ale navic je jeho postava paradni a od vcelku cestnyho typka se pomalu necha mafii ovlivnovat, az zacne bejt fakt drsnak a zacne mlatit manzelku, mluvit sproste a podobne. No a cely dve hodinky se v podstate sledujou osudy hlavnich hrdinu, ktery vetsinu casu kecaj s ostatnima mafianama, zarizujou ksefty a sem tam nekoho zmlati, pricemz je tu fakt perfektni scena s brokovnicema. Takze o akci tu vubec nejde a presto film nenudi a je zajimavej. Ale k 5* mi tam stejne neco chybelo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Autentický pohled do světa organizovaného zločinu - mafie, jeho života a pravidel..Razantní, dramatický a především reálný snímek...Něco na způsob Casina nebo Mafiánů s Robertem DeNirem. Scénář k filmu byl napsán už v roce 1989, ale nebyl realizován, protože v následujícím roce natočil Martin Scorsese na obdobné téma právě své Mafiány (1990). Podstatné je, že se v tomto případě jedná o mistrovsky zpracovaný skutečný (což samo o sobě znamená hodně) příběh jednoho agenta FBI, který přežil sedm let inkognito v prostředí newyorské mafie! Něco filmu ale i přesto podle mě chybělo, možná samotná atmosféra, kterou režisér Newell po vzoru jiných zaběhlejších režisérů v tomto žánru navodit až zas tak neuměl. Obsazení skvělého Johnyho Deepa do opravdu nelehké role (zvláštní agent FBI Joe Pistone - krycí jméno Donnie Brasco), už jen to vžití se do ní, a božského Al Pacina (věčný outsider, poskok pro všechno, především ale mafiánský veterán Lefty Ruggier tak trochu už za svým zenitem) to ale nebude.. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Bezchybná podívaná, precizní režie a výborné herecké výkony, na kterých je koneckonců celý film postaven, se scénářem, který ani na moment nespadne do vlm kliší - a navíc podle skutečné události. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Gangsterka založená na skutečné události vypovídá příběh Joa Pistona, který pronikl mezi New yorkskou mafii pod jménem Donnie Brasco a sedm let s nimi žil a shromažďoval důkazy pro obhajobu. Johnny Depp zahrál bravůrně a je zajímavé sledovat jeho proměnu v chování během filmu. Al Pacino snad ani špatně zahrát neumí. Další kdo zaujal je Michael Madsen jako "kápo" a Anne Heche, která hraje manželku Deppa. Není to sice špička ve svém žánru, ale mě se to moc líbilo a za zkouknutí to určitě stojí....... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DONNIE BRASCO je plnokrevný bratr Carlito's Way. Hvězdou filmu není Johnny Depp ani Michael Madsen, ale Al Pacino! Al Pacino je můj herecký diamant, který předvedl opět mistrovský výkon. Scénář je skvěle napsaný. DONNIE BRASCO je mafiánská chuťovka s příchutí Scorseseho vyprávění, která mě baví. Always pleasure! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem se naposledy hlásil k FBI, tak mne nepřijali pro mou příliš vysokou inteligenci, ale maskovali to tím, že chlapi s rodinou nejsou ideálními adepty. Patrně proto si můj selský rozum dovoluje pochybovat o tom, že nejvhodnějším agentem pro infiltraci mafiánského gangu je ženatý týpek se třemi malými dětmi. Navíc mě nebaví sledovat ty nejkrutější mafiány, kterak si vysvětlují pravidla hry, vraždí se a vzájemně si dávají hubany na tváře. Jediným důvodem, proč mne to nakonec celkem bavilo, byla skutečnost, že Al, Johnny i Michael měli své světlé chvilky a až na to vyloženě otravné "Musíš mi věřit!" jim ta hra na gangstery docela šla. ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama