Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

teutates 

všechny recenze uživatele

Al Pacino ako len "tŕň na rozbehnutom kolese" (sam sa tak tuna nazval) mi v tejto role veľmi nesadol. Je ťažké sledovať ako počúva rozkazy, keď si spomeniem napr. na Carlitovú cestu. Inak opäť pomalý zoznamovací štýl, ktorý privedie Johnnyho Deppa až do epicentra diania, z ktorého nie je cesty späť. Mne osobne sa ta veľmi páčilo + na základe skutočných udalostí v tomto prípade 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektni a tak trochu jina kriminalka. Film se venuje skupince mafianu, ale neni to nic o vzestupu a padu, proste si jedou ve svejch kseftech, aniz by se ukazoval nakej vzestup k moci a podobne a navic to nejsou uplne ty nejhlavnejsi a maj nad sebou jeste sefy. Do toho Al Pacino, kterej neni za zadnyho bosse, ale pouze za clena bandy, kterymu navic vecne chybi penize. A ackoliv Pacino hraje perfektne, za pozornost stoji hlavne Depp. Ten je vice nez zdatnej partak Al Pacinovi, ale navic je jeho postava paradni a od vcelku cestnyho typka se pomalu necha mafii ovlivnovat, az zacne bejt fakt drsnak a zacne mlatit manzelku, mluvit sproste a podobne. No a cely dve hodinky se v podstate sledujou osudy hlavnich hrdinu, ktery vetsinu casu kecaj s ostatnima mafianama, zarizujou ksefty a sem tam nekoho zmlati, pricemz je tu fakt perfektni scena s brokovnicema. Takze o akci tu vubec nejde a presto film nenudi a je zajimavej. Ale k 5* mi tam stejne neco chybelo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je zlý film a herci (hlavne Al Pacino) sú vážne skvelí, ale filmu niečo chýba. Atmosféra. Verím, že v rukách skúsenejších majstrov, ktorí majú gangsterské filmy v krvi (napr. Martin Scorsese) by to mohla byť výborná snímka. Takto je to len nadpriemer. Teda nadpriemerný gangsterský film, ktorý síce nemôže konkurovať napríklad Godfatherovi, ale v rámci žánru sa napriek tomu môže radiť veľmi vysoko. Al Pacino je opäť skvelý, jeho herectvo tu jasne prevýšilo aj Johnnyho Deppa. Skvelá mafiánska záležitosť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úplně netuším, kam přesně mám posadit hodnocení. Snímek obsahoval spoustu luxusních scén a na druhou stranu spoustu scén, které pro mě byly vysoce neatraktivní. Úplně mě neoslovily manželské etudy. Ať už se jednalo o rodinku Donniho a nebo jeho "kámoše". Naopak sonda do rodiny mafiánské byla více než působivá a nekonečně zajímavá. Vůbec mi v tomto filmu nescházel větší příval akci či násilí, které je pro mafii tolik typické. Al Pacino, Johnny Depp i spousta dalších do svých rolí skvěle pasovali. Fungoval i lehký humor. Nejvíce mě pobavil závěr. FBI si vážila 7letého nasazování života, konstantního strachu a opomíjení rodiny vedoucí téměř k jejímu rozpadu na $500 a bezcennou medaili. Určitě zajímavá věc. Nudnější pasáže připisuji asi hlavně tomu, že je snímek životopisný a snaží se co nejvěrněji držet faktů na úkor lehké dramatizace, což je až trendem posledních let. Lepší tři kousky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia veľmi poctivá gangsterka s konečne iným príbehom. Toto bol (dovoľujem si povedať) akýsi podnet ku všetkému okolo mafiánskych integrácií (Infernal Affarirs - trilogy, The Departed). Depp a Pacino však dávajú herecky týmto filmom na frak, dejovo je to síce pomalé a na zvraty nie až tak zaujímavé, ale tá podstata labužníckeho vychutnávania určite stojí za to! 80%. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Podle scenáristy Paula Attanasia bylo zatčení Johnnyho Deppa za zničení hotelového pokoje v roce 1994 důvodem, proč nakonec získal hlavní roli. Mysleli si o něm, že je „temný a nebezpečný“. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama