Chaplin boxerem

Chaplin boxerom

Komedie / Krátkometrážní / Sportovní

USA, 1915, 33 min

Charles Chaplin

Vida, mlácení se stane logickou součástí děje a hned je na co koukat a čemu se smát. Obzvláště počáteční scéna na lavičce a finální bitva v ringu (ač zřejmě příliš dlouhá) vyniká.(15.1.2009)

Sražení do patnácti minut by grotesce určitě prospělo. Třicet minut je v jistých úsecích trošičku nevyužitých. Podkova je mocná zbraň. ( Hodnocení: 5/10 )(26.4.2012)

Vydařená groteska, jíž dominuje druhá polovina s boxerským soubojem. Nápaditost Choreografie a nasazení s nímž do podobných scén vždy Chaplin šel jsou obdivuhodné.(10.12.2010)

Bez ostychu si přiznejme, že rozhodující utkání kapánek skřípe.(3.10.2008)

Přeslavní Rocky s LaMottou nemají ani zdaleka na "boxerský um" Ch. Chaplina :D A pokud se vám zalíbilo Charlieho boxování, určitě nevynechejte jeho Světla velkoměsta, kde Chaplin v ringu předvádí výkon ještě obdivuhodnější. 9/10(19.2.2008)

• WANDRWALL

Atmosféra doby se ve filmečku odráží. Ch. jde do boje lehkomyslně, soupeř na plno, na legraci je zaděláno, a legrace to je.(4.7.2011)

Dobrá podívaná. Chaplina vynesla do síně slávy podkova a na závěr zábavná, lehce nadprůměrná choreografie souboje.... :-)(6.12.2008)

Klasika zulaté éry grotesky, z níž gagy zná snad každý.(31.8.2011)

Charles Chaplin by porazil i Mika Tysona. Je neuvěřitelné jak velké rány dokáže dávat tento malý mužík.(9.10.2008)

Některé scény, zejména v ringu, je dobré pustit si zpomaleně. Vynikne tak Chaplinova fyzická genialita, dá-li se to tak říct. Velmi dobrý film, ke kterému se rád vracím.(14.4.2010)

Charliemu bych boxerky do rukou nedávala. Mohl by být nebezpečný i sám sobě. Fígl s podkovou pro štěstí v rukavici neměl chybu, i když ji tam dal asi neúmyslně. Pěkně vyřadil šampiona. Od Charlieho dostal tak, že radši prchnul a odjel vlakem pryč. Charlie pak musel trénovat v tělocvičně s ostatními boxery. Nastoupí do ringu s boxerem o hlavu větším a mnohem silnějším, ale Charlie se nevzdává a bojuje jako lev. Škoda mizerné kvality, ale i tak jsem si krásně zpříjemnila polední pauzu.(1.9.2009)

Já viděl nějakou asi useknutou dvacetiminutovou verzi. Byly tam okamžiky, kdy jsem se výborně bavil (Chaplin, dělá sparing partnera, Chaplin trénuje ...) ale pak tam taky byly chvíle, kdy jsem totálně vypnul a myšlenky mi utekly jinam. Závěrečnej zápas byl dobrej, ale na ten ze Světel velkoměsta to nemělo.(23.9.2009)

Nebýt zbytečného protahování, jednalo by se o fajn grotesku. Tomuto snímku dvě cívky příliš nesluší.(21.11.2009)

Chaplin v nepokrytě klaunském cirkusovém oblečení předvádí to nejlepší z umění manéže. Cvičený pes, tělocvična (spíše artistická než boxerská) a závěrečné utkání v manéži (tedy ringu). Snad je to pro někoho zdlouhavé, ale představte si, že sedíte v cirku a hned pochopíte, že TAM timing sedí.(7.2.2010)

Hodně zvláštní je to první film s Chaplinem který vidím a přijde mi jako trochu neotesaný Mr. Bean, ale vzhledem k tomu, že se nacházíme v roce 1915, tak je toto vzkutku světový kousek a proto dávám 3 hvězdičky.(2.1.2011)

Na poslední Chaplinovku, kterou mám doma a ještě ji neviděl, jsem si asi nemohl nechat lepší. Opravdu zábavná záležitost - Chaplin s kužely byl hodně, hodně legrační.(1.5.2010)

Skvělý Chaplin, tentokrát jako boxerský šampion, doprovázen roztomilým buldokem. Co říct víc? Buď totiž tohoto tuláka milujete ("povýšil grotesku na umění") nebo nesnášíte ("tahle trapnost založená na fyzickém humoru vám přijde směšná???"). Já se hrdě řadím k té první skupině.(10.2.2009)

Videl som vsetky Chaplinovky ako maly chlapec a musim uznat, ze je to sef! :))(7.6.2011)

Velice zdařilé, v Chaplinově tvorbě nadprůměr...(10.4.2008)

Nejlepší umělec v historii. Děkuji pane Chapline.(7.12.2011)