Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

Timak 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to měl hodnotit očima 9 - ti letého chlapce, dávám plný počet. Ale samozřejmě s odstupem 16 let se ten film zdá přece jen lehce naivní a ne zrovna "moderní". Četl jsem zde názor, že to je film pouze pro děti a pro nikoho jinýho. Já si naopak myslím, že to je film pro celou rodinu. Osloví to všechny generace a já musím být tím chlapcem, který plakal v kině jak želva a chtěl zachraňovat velryby po celém světě. 80% ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj my sme na to boli v kine zo základnej školy. Vtedy by som bez váhania dal 5 hviezdičiek. Teraz, po takmer 15 rokoch, ako dospelý hodnotím aj tak za 4. Lebo toto je určite jeden z tých najlepších rodinných filmov, čo nám tu zanechali 90. roky. I keď je to niekedy až prehnane dojemné, ale režisérsky solídne spracované s dobrou hudbou i nereckými výkonmi (Richter, Schellenberg, Atkinson a Madsen). ()

Reklama

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný emocí a krásných zvratů. Také je zde ukázka toho, že mocný člověk klidně zničí život, jen aby měl zisky. Osud dětí bez domova, a také osud chlapce, který se dostal do stejné situace jako jeho budoucí kamarád. Toho ale ještě nepoznal, také přátelství je zde velmi silné. Ve filmu je plno menších chyb, ale vše je odpuštěno. Protože po shlédnutí filmu vše zapomenete řešit. 👍 Triky jsou zde skvělé, a herecké výkony chlapce super. Je tedy jasné, že o rodinný film je postaráno. Poznámka: Dokonalá ukázka toho, proč není dobré, držet tyto druhy zvířat v zajetí. Nepatří nám! Závěrečná scéna (vy víte která), je už legendou. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neobjevný příběh, plný klišé spjatých s rodinnými filmy o sirotkovi a zvířátku, že už se mi jenom při vyslovení těch 3 slov (rodinný-sirotek-zvířátko) dělá nevolno... Musím uznat, že v deseti letech jsem z toho byla na větvi, ale pro nikoho jiného tenhle film není. Teenageři trpí, rodiče trpí, jenom děti a infantilní lidé jakéhokoliv věku mají vánoce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po premiéře filmu se spustil velký zájem o záchranu velryb. Nedlouho poté bylo vybráno 20 milionů dolarů. (Elisebah)
  • Velryba Keiko, hrající Williho, zemřela 12.12. 2003 ve věku 27 let na pneumonii, v Taknes fjordu v Norsku. (Karlos80)
  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)

Reklama

Reklama