Reklama

Reklama

Za láskou vzhůru

  • Francie Un homme à la hauteur (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Diane (Virginie Efira) je krásná žena s vysokým pracovním postavením. Pracuje v renomované právnické firmě, má vynikající smysl pro humor a je zkrátka ženou, za kterou se každý chlap otočí. Diane právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Existuje však něco takového jako náhoda anebo osud? Asi ne! Jednoho večera Diane zazvoní domácí telefon a ona přijme hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), tajemného muže, který našel její mobil. Alexandr je zdvořilý, šarmantní a vtipný jako i bohatý. Již během telefonního hovoru mezi nimi přeskočí jiskra a téměř okamžitě si dohodnou rande. Diane podlehla kouzlu Alexanderova hlasu a sní o tom, jak asi vypadá ve skutečnosti. Jak už to ale bývá, představy jsou někdy lepší než skutečnost a jejich setkání nedopadne úplně podle Dianiných očekávání... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (122)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Byla by z toho výborná bakalářská povídka, ideálně s max. půlhodinovou stopáží. Ale film trvající téměř 100 minut, plný klišé, předvídatelných situací a bez kulervoucího finále, je lehce masakrózním způsobem trávení času, který by se dal prožít jinak... Oceňuji digitální úpravy, práci se zmenšováním Jeana Dujardina, ale failu se prostě tvůrci nevyhnuli. I mrňavej člověk si může zvednout sedačku v autě, aby byl za volantem vidět. Kór když jezdí Teslou. Takže asi tak. Jo a jinak je to taky nudný a málo vtipný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dujardinovo zmenšení je technicky zvládnuté a oba hlavní představitelé působí sympaticky, ale to je tak všechno. Nějaké vtipnější scénky, které by vycházely z Alexandrova handicapu tu člověk snad až na jednu výjimku nenajde a ani jinak jsem tu neměl mnoho důvodů k zasmání. V zásadě to bylo o vztahu dvou lidí, kterým chybí k dokonalosti půl metru a oni si s tím nějak nedokážou poradit. Blíž než ke komedii to má k podprůměrnému dramatu se zajímavým námětem. 30% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase vydarení a slušný príbeh z Francúzka. Je to trošku „netradičný“, ale má všetko, čo taký film má obsahovať: lásku, neistotu, žiarlivosť a aj pár vtipných momentov. Nie je to čistá romantika, ale ani komédia. Skvele zahraný a jedno pekné priznanie na konci. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je to jedno velké romantické klišé, které zjemňuje visačka Made in France a že se na něm podílí sympatické postavy/herci. Je vcelku jedno, jestli je ten "problém" chybějících 40cm, nebo oko, či nesprávná barva pleti. Další souboj láska vs předsudky, nemá moc co nabídnout. Resp. nejspíš si u něj zaslzí spíš milovnice červené knihovny, které příběhy o překonávání překážek v lásce hltají. Za láskou vzhůru, nabízí velmi provařenou poitu a pár víceméně komických momentů. To je ale na komedii dost málo i pro škodolibé lidi. Zasmál jsem se asi třikrát...což je na druhou stranu víc, než u mnoha novodobých českých hrůz. Možná je potíž v tom, že sice měřím o 55 cm víc než Alexander, ale na předsudky okolí jsem narážel celý život. Když už od dětství akceptujete fakt, že žijete ve společnosti plné hloupých, zlých a zbabělých xenofobů, rasisitů a tmářů, tak vám takový příběh jen lehce cukne rameny. A to je vše? Za pointu a nesmyslný závěr 1*, za těch pár veselých momentů 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženy mě nikdy nepředstaví svým přítelkyním. Asi ze žárlivosti." Já jsem nikdy nebyl malý, takže si nedovedu představit trable 136 cm vysokého sympaťáka. Nicméně mě pobavila jeho bojovnost, hraní stolního tenisu, seskoky s padákem i kašlání na předsudky, takže bych měl být spokojen, ale to já zase tak úplně nejsem. Mně k němu totiž právnička Diane moc neseděla. Sice uměla perfektně udělat škleb plastické chirurgie, ale tam to končilo. A taky jsem si chtěl užít sex blondýny s trpaslíkem, přičemž bych se asi hodně pobavil, ale nebylo mi to dopřáno. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pro to, aby byl Jean Dujardin (Alexandre) trpaslíkem (ve filmu mu bylo ubráno více než 40 cm z jeho výšky), bylo zapotřebí nejen speciálních efektů v postprodukci (digitálních úprav etc.), ale také přímo na place, kde bylo třeba prostředí propozičně přizpůsobit. V některých scénách Dujardin klečel na kolenou nebo stál dále od kamery. Jinde pomohly zvětšené kulisy. (julie_mie)

Reklama

Reklama