Reklama

Reklama

Stacy

  • Japonsko ステーシー (více)

Recenze (12)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Prvý Tomomatsuov pokus o vtipný zombie splatter moc nevyšiel a mne osobne omnoho viac sadol režisérov tematicky podobný neskorší počin Zonbi jieitai. Nedostatok nahľadu, humoru a gore robia zo Stacy dosť sterilné dielko, ktoré má sotva potenciál na to, aby upútalo japonské publikum, milujúce dievčatá v školských rovnošatách, nie to ešte Európana. Ako už u Tomomatsua býva zvykom, aj tu sa objavia odkazy na známe hororové filmy a postavy - jednotka určená na likvidáciu zombies sa volá Romero, sériovo vyrábaná pravoručná motorová píla nesie pomenovanie Campbell, no to je dokopy asi tak všetko, čo ma v Stacy výraznejšie zaujalo... ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Japoncům už ta hektická a přetechnizovaná společnost leze dost na mozek, neboť koho by napadlo natočit zombie horror s apokalyptickým nádechem, střihnutým hipísáckou myšlenkou o světě plném lásky. Tyto, jak každý s chutí říká, 'divné filmy' jako je např. Tetsuo či Battle Royale sice zaujmou dynamickou vizualitou a originálním námětem, v konečném výsledku však stále zůstávají nicneříkájícími výpověďmi. Ve Stacy: Attack of the Schoolgirl Zombies se ocitáme na začátku 21. století, kdy po celém světě řádí nemoc, která zachvacuje dívky mezi patnáctým až sedmnáctým rokem. Ty následně umírají, aby znovuprocitly jako krvelačné kreatury. Jedinou možností, jak zombie zpacifikovat, je možnost jediná - rozsekání na 165 kousků. Srdce splatter fanouška by mohlo zajásat, avšak nejspíše pro nedostatek financí působí mnoho scén laciným dojmem. Komediální šmrnc, který si Naoyuki Tomomatsu neodpustil, taktéž působí až příliš lacině a trapně (reklama na infantilní pily, bojácnej vojáček, šílenej vědec..). Po skočení filmu budete asi dlouho meditovat, na jakou kravinu jste se to tentokrát (zase) koukli, ale pokud jste velkými fandy japonské kinematografie, možná pár hvězdiček přitlačíte. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec ( doslova ) a tejto hromade bludu bol koniec. Mladým japonkám to v školských oblečkoch sluší, ale o to sa nemôže táto kinematografia stále opierať. Gore je skvelé, ale je vlastne jedinou plnohodnotnou vecou na tomto hovienku. Nasadiť niekoľko žánrov dokopy a neudržať ich v celku, nieje v histórii filmu nič nové. Ťažko povedať, čo tým chceli obyvatelia Krajiny Vychádzajúceho Slnka dosiahnuť. Z môjho pohľadu dosiahli kulové. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Nojo 3 hviezdy za mrte vydarených solo scénok a ako bolo napísané netradičné spracovanie zombie (Stacy) tematiky. Ako celok film pôsobí divne a nesúrodo. Bohužiaľ neni treba za tým hľadať nejaké hlboké intelektuálne posolstvo nami (blbými) smrteľníkmi nepochopené, jednoducho je to zlátanina zombie romanticko dramatického príbehu, kde pojem príbeh tiež stráca svoju podstatu - žiaden tu totiž neni. Navyše blbá hudba pripomínajúca Leti It Be od Beatles pomerne často počutá v pozadí, pánboh zaplať za krátku stopáž. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Stacy“ je krásnou ukázkou toho, jak moc je Japonsko ve filmování jiné, jak moc rozličné prvky do filmu narvou. A to je asi to všechno. Ten příběh je minimalistický a v podstatě jde jen o ty myšlenky, které jsou tady podávány až moc polopaticky. Místy je to celkem zábavné, ale hlavně tím, jak je to ujeté. Opravdu spíš snímek pro žánrové nadšence a milovníky filmografie země vycházejícího slunce. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama