Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (296)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Matt Damon - jeho hráčská vášeň se všemi triky, manévry, gesty, blafováním a myšlenkovými pochody, je děsně nakažlivá, i když partneři jako je Červ - Edward Norton - jsou na zabití, protože jim nejde o hru, ale jen o prachy. Napětí jako hrom kdykoli je Matt u karet a to i v bezvýznamné hře, natož v té důležité s Malkovichem, něco hráčské i mezilidské psychologie a morálních dilemat, ale díky inteligentnímu scénáři, je to velmi přitažlivé, i herci si to užívají a ve výsledku je to znát. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi na nic si nehrající příběhy, filmy Johna Dahla, a pět hlavních herců tak jako já, bude se vám ten film rozhodně líbit. Chytlavé drama. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Matt Damon obsazený víc než dobře, "problémoví" studenti vysokých škol mu jak známo opravdu jdou;) Výborně podané karetní vsuvky (aby ne, když to celé je o hře) a naprosto bezkonkurenční Ed Norton jako Červ (pro mě celkem překvapivě, ale výborně dabovaný Janem Langmajerem) a takřka geniální John Malkovich jako Boris KGB. Za zmínku stojí i soudce Martina Landaua, jehož role je sice malá, ale pro děj poměrně zásadní. A jako třešinka na výtečném dortu nejkrásnější role Famke Janssen, jakou jsem měl kdy to potěšení vidět...o to větší škoda, že je na plátně tak krátce:(( ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě tam chyběla větší dějová provázanost, to že Matt Damon hraje karty mě bohužel ke štěstí nestačí, navíc dokonale vyšperkovaná byla jen finálovka a to si myslím, že ještě díky umění Johna Malkoviche. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který o sobě může říct, že má v sobě všechno, co by kvalitní americký film měl mít. Mladého jalovce Matta Damona, kterej vypadá, jak z nějaké místní High School, rapla Edwarda Nortona, který ho okamžitě po návratu z báně zavede do průseru a příběh, který si hraje na přátelství, ale přitom jde hlavně o přežití dvou lidí v dnešním světě. To vše propojené karetními orgiemi, výbornými napínavými scénami, ale i sladkými momenty, bez kterých byste si americký film devadesátých let nedokázali představit. Nuda to ale rozhodně není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,912,409Tržby Celosvetovo $25,200,000║ slušne vygradovaná dráma o pokre /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohodový snímek s dvěma hvězdami v hlavních rolích a jedním padouchem, s kterým se stává poker opravdu ďábelskou hrou. Nečekaně příjemný film, která se bude líbit nejen milovníkům pokeru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek pokeru, ale díky dvojici Matt Damon a Edward Norton je film podán zábavně a ve finále jsem překvapivě napětím ani nedýchal. Solidní klasika a dost možná nejlepší film na dané téma. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ten Rusák... Kdo by řekl, že mu skočím na kobylku tak snadno a rychle. Teď nemám prachy, musel jsem se vzdát tý nejúžasnější věci v životě a musím dřít, abych dokončil, co jsem začal. Navíc musím sekat dobrotu doma a snad už brzo pustí z lochu mýho nejlepšího kámoše. Ale když jsem zase viděl karty, navíc v rukách těch amatérů, došlo mi, jak moc dobrej jsem bejval. Zůstalo to ve mně? Ale ne, já už se ke kartám přece nevrátím...nebo...ne, nevrátím... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Filmy Johna Dahla (Red Rock West, Zemřít znovu) mám rád a tohle je opravdu pohodová a nenudící zábava! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené drama, při kterém ty dvě hodinky utečou jako voda. Obsazení talenty Mattem Damonem a Edwardem Nortonem se vyplatilo a podávají velmi kvalitní výkony (obvzláště Damonem zahrál skvěle). Jen škoda, že poker je spiše na druhém místě, protože miluju sledovat hru psychologie a nervů. Zatím asi to nejlepší co John Dahl zplodil. Na plný počet to sice není, ale musím uznat, že jsem se bavil poměrně dobře....... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Háči jsou stejně jako poker samotný především o skvělém herectví. Mladý Matt Damon zde předvádí jeden ze svých nejlepších (cca top3) výkonů, charakter jeho postavy je skutečně pěkně vykreslen a speciálně vnitřní proslovy ještě prohlubují divácký vhled do jeho nitra. Zlodějíček a věčný pařmen Ed Norton je také jak vytržen z reálného života a vše završuje charismatický a velimi přesvědčivý Malkovich, který zde konečně hraje něco diametrálně odlišného od svého standardu. Jádro příběhu není příliš světoborné a morální vyznění závěru není zcela v souladu s jeho zbytkem, ale ono to v konečném důsledku nevadí. Cesta dvou kámošů je zábavná a z každé partičky pokru je vykřesáno maximum intenzity. Také citelná atmosféra 90. let je mě osobně velice sympatická. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zábavný film se skvělými herci, hlavně úžasným Malkovichem. Každopádně závidím Mattu Damonovi karty, co mu chodí - kéž by to odpovídalo realitě :-D ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro hráče pokeru je tento film jako pohlazení po duši. Na rozdíl od Hráčů se Stallonem, kteří jsou spíše k smíchu. Zatímco Mike dodává příběhu nadšení a radost ze hry, tak Červ trefné hlášky a vtipné situace. Nortonovi sedla role Červa jako prdel na hrnec a právě scéna s pověstným věšákem u mě dotáhla Hráče až na plné hodnocení. Nechci tvrdit, že je tady film podhodnocený, ale hráči pokeru si 10% můžou klidně přidat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„If you can't spot the sucker in your first half hour at the table, then you are the sucker..“ Vodopád pokerových mouder, nenápadná, ale účinná hudba Christophera Younga, přesvědčivý floutek Norton a poměrně čitelný příběh o kamarádství, partnerský život ovlivňující hráčské vášni a pravidlu, že nemorální je nechat troubovi peníze (ke kámošovi Červovi se evidentně nevztahovalo). Je vcelku jasné, že kruh se uzavře u Teddyho KGB, který ve slušivé teplákovce začne z nervozity přihazovat sušenkami Oreo. A nechtějte vidět, jak by se sesypal, kdyby mu tam Terence Hill s úsměvem na rtu chroustal jablka.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemůžeme utíkat od toho, co jsme. Náš osud si nás vybere.“ Vášeň pro hru rovnající se zničující závislosti…Na tomhle filmu se mi moc líbilo, že nemusíte být hráčem, dokonce nepotřebujete ani znát pravidla k tomu, abyste si ho užili. Snímek je navíc vyvážený co do poměru hraní karet a dění mimo herní stoly, kde oba hlavní hrdinové klesají stále níž. Na Hráče jsem se primárně chtěl podívat právě kvůli ústřední dvojici a ti jsou naprostí sympaťáci, kterým lehce odpustíte, že občas fixlují, jak kdyby se nechumelilo (tedy hlavně Červ, který nezná míru). Ale dobré jsou i vedlejší postavy, kupříkladu takový Malkovichův Rus, který mi sice s tím přízvukem přišel nejdřív trochu k smíchu, ale jak jsem si na něj zvykl, stále víc jsem si užíval jeho ztvárnění. Nadšení do hry spolu s chutí na stále další se na plátno podařilo převést zdařile, jednotlivé „partičky“ baví, a pak je tu samozřejmě napínavý poslední duel…Samotný konec se mně líbil a ve svém vyznění mi přišel i vlastně dost pravděpodobný. Vidím to na solidní 4*. ()

Reklama

Reklama