Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První britská širokoúhlá a barevná scifi se zabývá přípravou a vypuštěním první britské orbitální stanice „Stardust“ kolem Země. Sledujeme příběhy členů posádky stanice a jejich blízkých, obavy o jejich osud. Velitel Michael Haydon (Kieron Moore) se nejprve domnívá, že jde o čistě vědeckou výpravu, postupně ale zjistí, že profesor Merrity (Donald Wolfit) má za úkol otestovat experimentální nukleární „tritboniovou“ bombu. Situaci komplikuje reportérka Kim Hamilton (Lois Maxwell = Moneypenny z Bondů), která se ukryla jako černý pasažér na palubě, aby zabránila takovému zneužití vesmírného letu. Drama ale vznikne ve chvíli, kdy, místo aby bombu vypustili do volného prostoru, zachytí se na vesmírné lodi a ohrožuje na životě všechny na palubě. Kosmonauti k ní musí vyjít ven a buď ji zneškodnit, nebo alespoň od lodi odpoutat. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hypermoderní a funkční letecká technika potěší. Avro Vulcan se objevil v Bondovce Thunderball jako nukleární superbombardér v roce 1965 -- tohle je o 9 let dříve, kdy se teprve chystal být zařazen do výzbroje. Také jednomístný Folland Gnat byl teprve prototyp... takhle použitá letecká technika u mě dovede zvednout leccos :) Zde tedy z bahna těžké podprůměrnosti o kousek výš. || Kupodivu zatímco ženy aspoň něco hrály, muži byli bezbarví až hanba. Škoda, solidní výprava spolu s příběhem by si zasloužila lepší provedení. P.S. Obvyklá klišé - ještěže byla na palubě žena, aspoň měl kdo servírovat, že. A popírání fyziky je vyloženě zarputilé. P.P.S. ale je sympatické, že má kosmická loď ovládání stejné jako traktor. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle velmi příjemné old school sci-fi, které mě bavilo i tím, jak je to naivní, jak je to hodně interiérové, ale jako dobré sci-fi to má určitou myšlenku a poselství, které je sice hodně podobné "Krakatitu", ale v tomhle retro podání je to prostě zábavné. Konec je skoro až nečekaný vzhledem k tomu, jak máte americké filmy zafixované. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Nejprve se speciální letadlo vydá poprvé v historii mimo zemskou atmosféru a poté v rámci operace Stardust odstartuje raketa se skupinou kosmonautů a vědců do vesmíru... Toto sci-fi trpí klasickými nedostatky jako mnoho dalších z té doby: charaktery jednotlivých postav a vztahy mez nimi jsou příliš jednoznačné, příběh je předvídatelný až hanba a svým poselstvím také nevybočuje z řady. Triky jsou sice naivní, ale kouzelné. Celkově naprostý průměr. ()

Reklama

Reklama