Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste nejvtipnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se ocitnout ve světě potíží - velmi rychle - jak zjišťuje Paulie v tomto dobrodružství k popukání, které ocení celá rodina. Když se malý ptáček s velkou osobností vydá najít milující dívku, která jej vychovala, zjišťuje, že jeho schopnost mluvit jej dostane do velkých problémů. Ale díky své schopnosti se rychle vykecat z každé šlamastyky, svému daru žvanit, srdci plnému naděje a podivnému zvěřinci lidských přátel si nakonec uvědomí svůj nejdůležitější sen - být konečně doma! (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Rodinne filmy s inteligentnimi zviraty uz se mi hodne zprotivily (hlavne ty, kde zvirata sportuji). Tohle me ale opravdu chytlo, jednak protoze mam rad papousky, ale hlavne je tenhle dil skvele natoceny, ten Aratinga opravdu exceluje. Byl tak uveritelny, ze me tezce premohl i ten sentiment, a to mi bylo 12 uz hodne davno. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, ale v rámci rodinné komedie s mluvícím zástupcem zvířecí říše docela ok. Happyend mohl být trochu méně otravný (to rozhodně) a záporák víc záporný (v každém případě, takto člověk ani nemá ke komu cítit nenávist za papouškovy patálie), ale jinak fakt v pohodě. 50% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by měl vypadat pořádný hraný rodinný film s mluvícím zvířátkem v hlavní roli. Se sympatickým hlavním hrdinou, dostatečným počtem vtipných hlášek pro všechny věkové kategorie (Paulie popravdě perlil neustále), zajímavými vedlejšími postavami, poutavou zápletkou a na svůj žánr inteligentním scénářem. To všechno tady prostě bylo a když pominu to občasné přehnané tlačení na pilu, nemá to chyby. A jelikož jsem si slíbil, že kvůli Monkovi v hlavní lidské roli nadhodnotím, protože Shalhoub mi zatím sedl úplně ve všem, co jsem s ním kdy viděl, tak tomu nakonec ten plný počet dám. Bylo to pro mě hodně příjemné překvapení i v mém věku a ve svém žánru je to podle mě jeden z nejlepších filmů svého druhu. A když to dokonale splňuje všechny atributy svého žánru, nevidím důvod, proč to tak právoplatně neohodnotit. Slabých 5* ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Roztomilý rodinný film, v kterém je, jako v jednom z mála, hlavní postavou papoušek. Jelikož já mám pro tyto opeřence slabost, musel jsem ho vidět. Děj nebyl ani tak infantilní jak by se očekávalo. Papouškovo dobrodružství a jeho putování vcelku zaujme. I přesto, že je hlavním aktérem zvíře, vás film dokáže vtáhnout do děje. Samozřejmě ve finále se příběh neobejde bez happyendu Ale co by jste čekali, vždyť je tento kousek určen především dětem. Ovšem milovníkům papoušků ho mohu směle doporučit. ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Docela milý rodinný film, kde jedinou výhradu mám k dabingu papouška Paulieho, ten hlas mi tam nějak nesedl. Nejlepší byla scéna, kdy banda vědeckých pracovníků odborně zkoumala papouška pomocí sofistikované metody. Ukazovali mu k poznání kartičky s jednoduchými obrázky a očekávali pouhé zaskřehotání jednoduchých odpovědí typu "dům", "deštník", "pizza"... jenže papoušek se neudržel a začal jim dělat rozsáhlou přednášku o tom, co je to pizza, že se jí po celém světě, jaké všeliké přísady se na ni můžou dávat, jakou pizzu on sám má nejdraši a zakočil ten sáhodlouhý a květnatý proslov tím, že už by jim taky mohlo dojít, že on má teď hlad a pizza by bodla :-)) Závěrečná scéna shledání byla zvláštní, ale ze života. Paulie se holt za ty roky nezměnil, ale svou milovanou holčičku Marii už nepoznal, "trochu" mu vyrostla a tak z toho byl perplex. Smutné, ale nakonec naštěstí s (opeřeným) happyendem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Mezi lety 1998 a 1999 byl film distribuován ve 24 zemích v 10 jazykových verzích. (Borrtex)
  • Další variantou pro dabéra Pauliho byl Buddy Hackett, pro lepší dojem byl však upřednostněn Jay Mohr. (Borrtex)

Reklama

Reklama