Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler patří do kategorie herců, které nikdy nebudu cíleně vyhledávat. Na jeho humoru v tomto filmu neshledávám nic zábavného, dokonce na mě působí dosti vulgárně. Nedovedu si dost dobře představit, že by se i jiní lidé chovali podobně ( snad z výjimkou některých našich poslanců ). Myslím, že Sandler / nebo scénárista / našli pro chování hlavního hrdiny inspiraci v pavilonu opic v nejbližší ZOO. Dvě hvězdičky přiděluji z důvodu, že jsem se i přes to občas zasmál a hlavně za příležitost pro toho bezdomovce, který nosil Happymu golfové hole. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení, jak samotným filmem, tak hlavně předvedeným hereckým výkonem Adama Sandlera. Ačkoliv za tento film nominován na Razziers, tak mě se jeho výkon moc líbil. Možná je to i jeho nejlepší herecký výkon, ale také tam jde o tu jeho roli. Ten vyhořelý hokejista, z něhož se časem stane cholerický, impulzivní frajírek na golfu mu doslova sedl. Jemu obstojně sekunduje v roli jeho největšího rivala bručoun Christopher McDonald a cenné rady mu dodává jednoruký Apollo Creed. [6785. hodnocení, 199. komentář, 65%] ()

Reklama

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Jedna z trochu slabších Sandlerovek, ale i přesto v celku zábavná. Film zapadá do kategorie bláznivých komedií, což někdy není na škodu, ale furt se na to dívat nedá. To je přesně tenhle případ. Určitě mi film nijak nevadil, pokud poběží v televizi a já budu mít zrovna čas a chuť rád se na něj podívám, ale že bych si ho ještě někdy pouštěl, to asi ne. Adam Sandler zde hraje vzteklouna, což jsme mohli vidět i v jiných filmech. No co vlastně už k tomu dále říct komedie je to poměrně podprůměrná, ale prostředí golfu smíchané s hokejem, je zajímavé. Řeknu to takhle pokuď by v tom nehrál Adam Sandler asi bych si to ani nepustil a pokud ano dostalo by to stoprocentně o hvězdičku méně. Neříkám že by tu předvedl bůhvíjak dobrý výkon, ale ano díky němu je film o něco lepší a zajímavější. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie z prostředí golfu, jež nabídne opravdu spoustu srandovních situací a neméně povedených hlášek. Zaujala mě i postava Happyho Gilmora, který v podání skvělého Adama Sandlera působí jako sympatický vztekloun. Děj filmu dále obsahuje několik zajímavých zvratů, no a konec to svým happyednem vše úžasně uzavře. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé! Kouknul jsem se na to, protože jsem to kdysi dávno viděl a zdálo se mi to dobré. Nebylo! Vtipných scén je tady co bych na jedné ruce napočítal a to je ten hlavní problém. Příběh je totiž klasika, nic nového. Být to vtipné, je to v pohodě a příběh by to malinko vynahradilo. Ale todle bylo opravdu téměř nevtipné a po většinu času o ničem a nudné. Howgh! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)
  • Natáčelo se od 6. července do 1. září 1995 v kanadské provincii Britská Kolumbie. (BMW12)
  • Happy Gilmore (Adam Sandler) ve filmu nosí několik variací dresu hokejového klubu z NHL Boston Bruins. (lskala)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama