Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachycuje život mladých punkerů ze Salt Lake City v Utahu. Hlavní postavy Stevo (Matthew Lillard) a Heroin Bob (Michael A. Goorjian) se protloukají životem s jediným cílem. Zbavit se vlády a žít v anarchii. Děj prochází každodenními situacemi těchto mladých lidí jako jsou koncerty, shánění drog, alkoholu, potyčky s jinými bandami a láska i smrt nejlepšího přítele. Vysvětluje i pohled charakterů na samotný punk, co je podle nich správný přístup a co jen póza. Stevo a Bob nás seznámí s některými jejich přáteli, ke kterým se vážou různé historky. Snímek zprostředkovává pohled na anarchii, revoltu a módu amerických punkerů osmdesátých let a ukazuje vzdor proti předsudkům a urážkám okolí. (ČSFD)

(více)

Recenze (31)

BluT 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle smímek je neskutečnej. Divím se, že ho zná tak málo lidí. Naopak měl nakročeno ke kultovnímu statusu. Předpoklady k tomu rozhodně měl; vyvolává protichůdné reakce, je dostatečně originální, dokáže něčím zaujmout, nepŕetvařuje se a nechá si diváka myslet o něm cokoli a pak pokračuje dál. Ale už je to kurva sedmnáct let, co tenhle film vzniknul, takže teď už se asi znova nechytne. Ale věřím, že kdyby vzniknul ještě o deset let dřív, určitá část populace k němu vzhlíží, stejně jako k třeba k Trainspotting. Asi prostě vzniknul na špatnym místě nebo ve špatný době a nebyl prostě první, který řešil podobná témata. Mně, mně se to líbilo. 90% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

To čeho jsem byl právě svědkem, film samotný nazývá pojmem „pozér“. Film má s punkem společný snad jenom název - to se spíše tvůrci příliš často koukali na Trainspotting. Ne že by schéma filmu o dvou mladých punkerech ze Salt Lake City a jejich cestě k poznání, že čistá anarchie vlastně vůbec neexistuje, bylo vyloženě špatné. Naopak, průserem je asociálně pseudointelektuální ztvárnění samotné a za zmínku stojí pouze vhodně složený soundtrack s těmi největšími legendami scény (Dead Kennedys, the Stooges, Ramones aj.) ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Když občas náhodou sám nevím na co zajímavého /čti: dobrého/ stojí zato se podívat, nenápadně mrknu na hodnocení k ´HollyW´ a hned je mi jasné, co bych měl ještě stihnout shlédnout, co bych měl sehnat za film .. a zatím mě nezklamala .. a tak jen díky ní jsem se podíval s velkým zpožděním na tuto perlu a jsem tomu moc rád .. vše, kde je pořádná muzika mě spolehlivě dostává a tady ten soundtrack je opravdová paráda /čti: pár kousků stojí opravdu zato/ .. a navíc, ty podivný punk účesy se mi vždy moc líbily, takže děti : … drogy opravdu raději NE !!! .. číro a jiné podivnosti klidně ANO !!! ... ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Na první pohled pseudointelektuální sračka, která se snaží provokovat svým anarcho-punkovým vzevzřením a občasným wtf momentem (nákup piva...), na druhý pohled je to čistě pozérská záležitost a právě tím se při hlubším přezkoumáním stává pseudointelektualita nečím větším. Merendino skvěle vystihl nejen americkou punkovou scénu, to jest, že punk v původní čisté formě neexistuje a možná nikdy neexistoval (znám všeho všudy dva čistokrevné kluky, kteří opravdu žili chaosem- možná to je ten řád- a to jsem se v komunitě dlouho pohyboval) a čím víc si člověk myslí, že je true, tím víc se v sobě samém stává pozérem. O soundtracku nemá cenu diskutovat, buď to máš rád a dáš pět, nebo tě jen prudí. Podle mě je vybroušený. Dobrý film s velmi realistickým koncem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Generation X, Dead Kennedys, Adam Ant, Roxy Music, Rush, Velvet Underground, Spandau Ballet, Ramones, Blondie, Exploited, Stooges, Fear, Van Halen....Punk a pogo. Spousta anarchistických keců pořád dokola, No Future. Čekal jsem něco špinavějšího, odvázanějšího, bizarnějšího, hnusného, krvavého a odporného. Nebýt skvělé muziky, tak nedám ani ty dvě hvězdy. Slovy hlavního hrdiny - tohle není punk, to je jen póza. Alespoň že se kruh uzavřel a vše skončilo blbě... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V komentáři na DVD Matthew Lillard vysvětluje, že jediný způsob jak mohl zahrát scénu, kde najde Bobovo tělo, bylo vzpomínat na jeho otce. (DJDVD)
  • Ve scéně, kde v obchodním centru kluk křičí "Anarchy in the UK!" je ve skutečnosti hlas režiséra Jamese Merendina. Hlas předaboval, protože si myslel, že to ten kluk neřekl správně. (DJDVD)

Reklama

Reklama