Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachycuje život mladých punkerů ze Salt Lake City v Utahu. Hlavní postavy Stevo (Matthew Lillard) a Heroin Bob (Michael A. Goorjian) se protloukají životem s jediným cílem. Zbavit se vlády a žít v anarchii. Děj prochází každodenními situacemi těchto mladých lidí jako jsou koncerty, shánění drog, alkoholu, potyčky s jinými bandami a láska i smrt nejlepšího přítele. Vysvětluje i pohled charakterů na samotný punk, co je podle nich správný přístup a co jen póza. Stevo a Bob nás seznámí s některými jejich přáteli, ke kterým se vážou různé historky. Snímek zprostředkovává pohled na anarchii, revoltu a módu amerických punkerů osmdesátých let a ukazuje vzdor proti předsudkům a urážkám okolí. (ČSFD)

(více)

Recenze (31)

Theker 

všechny recenze uživatele

Neviem už ktorý slovenský pankáč svojho času povedal že punk má v hlave, nie na hlave a vlastne o tom je aj tento film... Ako to tak býva každá parta má tvrdé jadro, ktoré je to najtvrdšie a zároveň najčistejšie v ideách, ktoré stelesňuje. Čo sa však udeje, keď tvrdé jadro začne mäknúť a to celkom prirodzene? Nie, neprestali si farbiť vlasy, robiť si číra, neprestali Fuckovať na počkanie, no v pauzách medzi týmto sme my zistili že je to všetko póza... 70% ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Na první pohled pseudointelektuální sračka, která se snaží provokovat svým anarcho-punkovým vzevzřením a občasným wtf momentem (nákup piva...), na druhý pohled je to čistě pozérská záležitost a právě tím se při hlubším přezkoumáním stává pseudointelektualita nečím větším. Merendino skvěle vystihl nejen americkou punkovou scénu, to jest, že punk v původní čisté formě neexistuje a možná nikdy neexistoval (znám všeho všudy dva čistokrevné kluky, kteří opravdu žili chaosem- možná to je ten řád- a to jsem se v komunitě dlouho pohyboval) a čím víc si člověk myslí, že je true, tím víc se v sobě samém stává pozérem. O soundtracku nemá cenu diskutovat, buď to máš rád a dáš pět, nebo tě jen prudí. Podle mě je vybroušený. Dobrý film s velmi realistickým koncem. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Generation X, Dead Kennedys, Adam Ant, Roxy Music, Rush, Velvet Underground, Spandau Ballet, Ramones, Blondie, Exploited, Stooges, Fear, Van Halen....Punk a pogo. Spousta anarchistických keců pořád dokola, No Future. Čekal jsem něco špinavějšího, odvázanějšího, bizarnějšího, hnusného, krvavého a odporného. Nebýt skvělé muziky, tak nedám ani ty dvě hvězdy. Slovy hlavního hrdiny - tohle není punk, to je jen póza. Alespoň že se kruh uzavřel a vše skončilo blbě... ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Když občas náhodou sám nevím na co zajímavého /čti: dobrého/ stojí zato se podívat, nenápadně mrknu na hodnocení k ´HollyW´ a hned je mi jasné, co bych měl ještě stihnout shlédnout, co bych měl sehnat za film .. a zatím mě nezklamala .. a tak jen díky ní jsem se podíval s velkým zpožděním na tuto perlu a jsem tomu moc rád .. vše, kde je pořádná muzika mě spolehlivě dostává a tady ten soundtrack je opravdová paráda /čti: pár kousků stojí opravdu zato/ .. a navíc, ty podivný punk účesy se mi vždy moc líbily, takže děti : … drogy opravdu raději NE !!! .. číro a jiné podivnosti klidně ANO !!! ... ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nemám rád túto deštruktívnu odnož punku a nemám rád, pokiaľ si niekto pod anarchiou predstavuje srať na všetko, príp. urobiť čo najväčší bordel a čo najviac sa pri tom zrichtovať. Napriek tomu mal punk zo Salt Lake City viac kladov ako záporov. Predovšetkým skvelý rozprávač Matthew Lillard, božsky otvorený a zábavný, či totálne "mimo" Devon Sawa a elektrizujúci Til Schweiger. Mal som tú česť zažiť pár akcii s podobnými ľuďmi a v podobnom duchu a musím uznať, že tie bašáveli vo filme sa naozaj podarili do puntíku presne preniesť na plátno, nehovoriac o dobre zvolenej hudbe. Záver ma šokoval, ako tiež to, že SLC Punk! malo nakoniec celkom slušnú pointu. Ako úvod do sveta punku pre laikov celkom uchádzajúce. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu James Merendino se krátce objeví jako jeden z punkerů ve scéně "Explanation of Fight" a jako postava "Freaky Deaky" na party v Chrisově domě. (DJDVD)
  • Na občanském průkazu, který Stevo ukazuje ve scéně v obchodě s alkoholem, můžeme vidět, že jeho pravé jméno je Steve Levy. (DJDVD)
  • Scéna v obývacím pokoji, ve kterém se rodiče snaží, aby Stevo šel na Harvard, byla natočena v domě otce Jamese Merendina. (DJDVD)

Reklama

Reklama