Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parašutistu a instruktora Ditche Brodieho vyhledá atraktivní žena Chris a chce, aby ji naučil skákat padákem. V letadle, těsně před seskokem, odláká jeho pozornost, a když se Ditch obrátí, spatří už jen padající tělo. Marně se ji pokusí ve vzduchu zachytit. Žena spadne na zem, aniž by otevřela padák. Zoufalý Ditch se vydá na její adresu a dostane se do bytu, kde z fotografie zjistí, že byla zkušenou parašutistkou. Je tam napaden dvěma muži, podaří se mu ale uniknout. Druhý den ho navštíví muž, který se vydává za vyšetřovatele nehody Pinkwatera. Později Ditch zjistí, že nehoda s padákem byla pouze kamufláží. Nechá se od Chris přesvědčit, aby jí v noci pomohl proniknout do střeženého objektu, odkud ukradne zvláštní pouzdro. Na další schůzku s ní vezme i Pinkwatera, z toho se však vyklube spojenec zločinců. Ditch a Chris opět o vlásek uniknou smrti a parašutista se konečně dozví, že Chris kdysi pracovala pro KGB a nyní se pokouší zastavit bývalé kolegy, kteří ukradli obrovskou zásilku zlata a chtějí ji použít pro financování státního převratu v Rusku. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

choze 

všechny recenze uživatele

Vítejte do první poloviny 90. let, kdy byl Charlie Sheen díky oběma ŽHAVÝM VÝSTŘELůM hvězdou první velikosti a bez problémů utáhl průměrné akčňáky jako SENZAČNÍ ÚNOS nebo právě NEBEZPEČNÉ PÁDY. Pamatuju si, že NEBEZPEČNÉ PÁDY u nás měly premiéru ve stejné době jako NEBEZPEČNÁ RYCHLOST a jak se to lidem pletlo, ačkoliv v originále nemá slovo nebezpečný v názvu paradoxně ani jeden. Moc vtipné to sice není, ale akce je tu požehnaně a obsazení dobré. Právem zapomenutý akčňák. Jinak ve stejném roce vznikla na toto téma i povedenější ZÓNA ÚNIKU s Wesleym Snipesem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ta věž je komín!“ Princip Terminal Velocity spočívá v tom, že si parašukista C.Sheen něco myslí, aby záhy zjistil, že vše se má úplně jinak.. Lehce pitomé béčko pro večerní podřimování, které finišuje dvěma opravdu wtf scénami. Nejdříve tandemový seskok s červeným kabrioletem, kdy jsem už jen čekal, že se za letu vymění olej a svíčky a pak, jako jakýsi zlatý hřeb zkaženého večera, žoviální předávání státního vyznamenání na moskevské půdě. U něj mně Charlie připadal už malinko pozitivní.. ()

Reklama

DeathRock 

všechny recenze uživatele

Byla to doba svalnatych goril, peknych rusek a trojnohych psu ? Pokud si odmyslime nektere parasutisticke nedostatky jenz opravdu nemaji s realitou co delat a soustredime se na film, potom de rici ze se jedna opravdu o odreagovavacku. Dej je opravdu jednoduchy bez nejakych smodrchanic pro narocne divaky. Pokud se tedy nudite a nechcete zapinat mozek proc ne ;-). Kazdopadne Charlie Sheen a Nastassja Kinski tvori milou dvojici. I kdyz si obcas rikate sakra nejsou to prece jenom zhave vystreli ?( ne tolik srandy tam zas neni). Takze uz jenom kvuli tem dvema doporucuji zkouknout. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Oddychovka akorát na dopoledne, kde Charlie Sheen hlásí jedna báseň "měl jsem jed do moskvy na olympiadu, podruhé už ze sebe blbce dělat nebudu" a Nastassja Kinski je k zulíbání. Výbuchy a akce ve vzduchu je povedená. Jen je celá story prostinká jako postava Richarda. Pokud si chcete odpočinout u jedné z posledních věci ve stylu zlatých 80. let, pak se nudit nebudete. Hledáte-li něco více pak si raději zajděte ven na vzduch. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu, který blb má na ČSFD na starosti zařazování filmů do žánrů, protože tohle není ani komedie, ani mysteriozní, a vlastně ani romantický. Tohle je prostě jen a jen akční thriller a v rámci svého žánru nadprůměrný - má solidně vystavěný scénář, skvělé záporáky, dokonale odvedené akce (myslel jsem, že scénu s pozemní raketou nic netrumfne, ale pak přišlo letadlo s hosteskou na obrazovce a hlavně to odemykání kufru auta za letu). Občas tam padne nějaká hláška na odlehčení, ale komedie to fakt není. Jen nevím, jestli by to soudruzi v USA dovolili natočit dnes, kdy už vztahy s Ruskem nejsou tak vřelé jako tehdy, a jestli by Nastassja hrála kladnou postavu, ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Když probíhá souboj v letadle mezi Chris Morrow (Nastassja Kinski) a Benem  Pinkwaterem (James Gandolfini), je patrné, že Ben jakožto nezraněný dostane kopem do obličeje a krev má pod nosem dřív, než ránu dostane. (icewhite)

Reklama

Reklama