Reklama

Reklama

Král Syrohlav

  • Česko Velkohlavý král (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedaleko malého městečka Rathmorne se mužům pracujícím na poli nešťastnou náhodou podaří osvobodit ze staletého zajetí starobylého démona Rawheada. V ten samý čas do města přijíždí se svojí rodinou historik Howard Hallenbeck (David Dukes), aby se zde věnoval sběru materiálu pro svoji knihu o starých pohanských posvátných místech. Krvavému teroru, který Rawhead ve městečku rozpoutá, padne za oběť i historikův syn a zoufalý Hallenbeck všech svých poznatků využije k tomu, aby monstrum jednou provždy zničil. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Od Barkera bych čekal větší bizarnost.... Základ bez nápadu - vypuštění spoutaného démona, démon se bezcílně toulá po venkově a vraždí (podprůměrné gore, které nevylepší ani utržená hlava, ani rudý gejzír z krční tepny), démon je marně pronásledován, démon stále vraždí, démon je zničen, démon udělá na diváka baf. Když si vzpomenete na kreace S.Winstona (za všechny Predátor), pak se té gumové držce musíte smát. Jednání postav na mačetu, rvačka Hallenbecka s knězem v kostele k popukání. Barkerově povídce to nesahá ani ke kotníkům...ještě že se pak mistr pustil do Hellraisera.... Právem pozapomenutý snímek. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Když jsem četla kdysi předlohu Krále syrohlava z třetí knihy krve, tak mi to přišlo docela jako nuda a hlavně jsem ani netušila, že podle toho natočili i film. Říkala jsem si, že když je to z osmdesátých let a všichni se tak odvolávají na to, že hrozná maska, tak že tomu nebudu křivdit jen kvůli masce a podívám se pořádně. Maska je sice hrozná a při čtení povídky jsem si to monstrum představovala jinak než jako kingkonga se zubama a králičíma očima, ale to není to nejhorší na tom filmu. Ještě u prvního zabíjení v domě se statkářem a jeho těhotnou manželkou to má ještě trošku napětí a atmosféru, ale pak to šlo velmi silně z kopce. Kdykoli to může být aspoň trošku napínavé, tak se to nějak pokazí jako třeba ve scéně s klukem v autě a od půlky se to vleče k nevydržení. Obzvlášť přiblblé jsou jakékoli scény s policisty, kteří se sice drží všech klišé která existují, ale jejich dialogy jsou hrozně hloupé :) viz třeba když jim donesou obrázek načmáraného rawheada :). Takže nuda s kingkongem co vraždí, močí na kněží a koulí a švidrá svýma králičíma očima. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Kdyz chcete v polovine osmdesatyhc let zfilmovat povidku, ktera z velke casti stoji na postave starobyleho vrazdiciho bozstva, jehoz vzhled ma nahanet strach, musite mit sakra dobrou masku jinak jde celej film do kytek. Bohuzel, vzhled Rawheada je to nejslabsi co ve filmu je. Umela, nepohybliva tlama, kterou ma na sobe chlapek navlecenej do spinavejch hadru neni zrovna moc koser. A je to skoda, protoze pribeh a misty husta atmosfera davaji tusit, ze film mohl byt pecka. Takhle zustava, i pres Bakeruv scenar a zajimave herce, pouze lehkym nadprumerem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutýho Rawhead Rexe nebude moderní divák brát vůbec vážně, protože ty ošklivý světelný efekty a vizáž titulního monstra jsou jeho největším průserem. Gumová maska, co nehejbe očima ani tlamou, dneska už spíš rozesměje. Ale za to atmosféra je překvapivě dobrá, prostředí anglického venkova s kostelem, hřbitovem a hlubokými lesy udělá dost, kor s doprovodem pochmurné hudby, která tu taky nechybí. Jenže to celý mohlo zkrátka dopadnout mnohem líp. Škoda, škoda, protože Barkerova povídka z jeho třetí Knihy krve je fantastická. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento méně známý horror z 80. let není zas tak špatný. Sice je fakt, že spousta diváků kritizuje masku hlavního monstra, na druhou stranu, když Jasonovi občas spadla maska v některém z dílů Pátku třináctého, taky nevypadal kdoví jak důvěryhodně ... Rawhead je obr, takový trochu amatérsky namaskovaný "Predátor", který vyleze z pod šutru na poli a začne masakrovat obyvatele místní vesnice. Kromě trapné masky, kterou koupíte jistě v kdejakém krámě s žertovnými předměty, film ale vyniká velmi dobrými hereckými výkony, dobrou atmosférou a jistou dávkou napětí. Gore scén si příliš mnoho neužijete, je to klasika 80. let, v té době moc střeva na obrazovce nelétala ... Ale jinak je to docela dobrý atmosférický horror. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama