Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gang teenagerů z Barcelony na okraji společnosti páchá trestnou činnost, aby přežil, ale to, co je opravdu baví, je znásilňovat ženy všech věkových kategorií. (Karlos80)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Los Violadores del Amanecer" je opravdu velmi silný a místy opravdu odporný a nechutný "rape" exploitation. Film se zabírá nebo zaobírá kriminalitou mládeže. Snímek je napěchovaný násilím, sexem, špinavostí a mučením všeho druhu, a to - především na ženách! Snímek je rovněž velmi emocionální (v určitých úsecích), vzrušující, nepříjemný, ale hlavně velmi realistický a brutální nic pro slabší povahy. Gang pěti mladých vyvrhelů a flákačů (4 chlapci a jedna těhotná dívka) si svoje dlouhé dny nic neděláním spestřují tak, že si vždy každý den vytipují náhodnou oběť, kterou unesou na nějaké neurčité -spíše opuštěné místo, kde ji poté brutálně znásilní - na nebohé oběti se vystřídají vždy postupně všichni! Někdy do druhé půle to není vlastně o ničem jiném. Vidíme zde cca tři drsné znásilnění, plus mezitím nějaké ty drobné zlodějny jako okrádání, napadání a vyhrožování. Od druhé poloviny- kdy pomalu padá klec a nad násilníky se stahují mračna, dochází na vyšetřování, už ale film není tak silný-občas docela nudný, celé to končí docela pitomě. Měl jsem úplně jinou představu o konci, ale budiž no. Ve svém žánru jistě klenot, v době svého vzniku musel film šokovat doslova všechny (ani bych se nedivil v nějaký ten zákaz), chvilkami vám bude skutečně nevolno, kdy budete značně soucítit se všemi těmi nebohými obětmi. Mimochodem všechny herečky odvádějí velmi dobrou práci, jejich výkony jsou skutečně velmi intenzivní a uvěřitelné. "Los Violadores del Amanecer" je veliká obskurní rarita, film nikdy nevyšel na DVD a upřimně pochybuji že někdy i vyjde, ani moc informací o něm na celém webu nenelaznete. K mání bohužel jen ve španělštině, ale i tak všem zdejším explo-fandům doporučuji, i třeba co se týče rozšíření vaší sbírky o skutečné bizarní a obskurní poklad. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takové borce za jejich činy pověsit za kule do průvanu a nechat je zvěři poskákat herečkám palec na horu že dokážou natočit něco takového. Některé scény jsou až nechutné jen škoda že ty hnusné borce nečekala krutá pomsta. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že tohle je snímek, který chce říct trochu víc, než jen to, že muži někdy znásilňují ženy, protože muži jsou hovada, ale ono v tom moc víc není. Skupina hajzlů znásilní několik žen, aby nakonec... no nebudu prozrazovat pointu, ale rozhodně mě nepřesvědčila o tom, že tohle je něco víc než jen scény znásilňování, které jsou drsné, o tom žádná, ale víc v tom není. Na tohle téma jsou mnohem lepší filmy. ()

Reklama

Reklama