Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Tony si hraje se svým otcem, když se najednou obloha zatáhne a objeví se bílé světlo, které otce pohltí. Příběh pokračuje po třech letech, když podivná věc spadne z nebe a začne zabíjet. Ovšem tato věc brzy umírá, ale ještě předtím stačí znásilnit jednu ženu. V ženě začíná růst něco záhadného a když porodí, tak všichni s hrůzou zjišťují, že je to Tonyho otec. Přiletěl zpátky, aby zde připravil planetu pro vesmírné zabijáky? (Chupacabre)

(více)

Recenze (54)

T2 

všechny recenze uživatele

teda riadna podivnosť a bizardná uletenosť z Anglicka, príbeh maximálne béčko ale aspoň že masky sú fajn /25%/ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery proslavila jedina scena. Zena, rodici dospeleho muze se totiz jen tak nevidi. Navic, kdyz to obalite do hromad slizu a krve, jde o opravdovou lahudku. Dnes uz je tenhle, vpodstate komorni, pribeh o mimozemskych unosech po trikove strance celkem vycpely, ale misty si drzi hodne zajimavou atmosferu. Ta je, hlavne zpocatku, ne nepodobna ranym kouskum Davida Cronenberga, bohuzem s postupujici minutazi ubyva. Za pozornost tak krome zmineneho porodu stoji hlavne ustredni hudebni motiv z pera samotneho rezisera. Skoda, ze uz nikdy hudbu k filmu nedelal. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý kluk, tak mě jeden večer rodiče od tohoto filmu, tenkráte nahraného na ušmudlané VHSce, vyhnali do postele. Film jsem vůbec nechápal, ale taky jsem nechápal těch asi 20 minut zvráceností a bizardností, co obsahoval... Po mnoha letech jsem si X-Tro pustil již v klidu bez asistence rodičů a byl jsem docela mile překvapen ... Rozhodně se jedná o netradiční scifi/horror, který svým jednoduchým dějem slepuje dohromady (v době vzniku) řádně šokovalo ... Od krve a brutalit přes nahotu, sex až rozpadání se některých hrdinů filmu, oživování vražedných hraček atd. ... Vůbec se u tohoto filmu nedivím, že byl na pár let v UK zakázán a umístěn na tzv. "videonasties list", protože je to skutečně jen snůška na svoji dobu hodně odvážných scén ... V té době možná pobuřujících, dnes již spíše zajímavých. Jako film to není nic moc a tak tak to drží při sobě, ale pro nadšence do okrajových podivnpstí je to docela zajímavé... Není to žádný extrém, ale skutečně co 5 minut, to nějaká zvrhlá scénka a to různého charakteru a kalibru, takže jak jsem již psal ... ocela zajímavé ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se na první Xtro těšil, až jsem byl už v půlce filmu zklamán. Převážná část je totiž nudnou a ukecanou výplní jakéhosi příběhu, v němž si otec mimozemšťan přiletí pro svého syna pozemšťana. Přitom prvních 20 minut je naprosto excelentních a hýří opravdu strašidelnou atmosférou. Jenže potom, co žena porodí dospělého muže, se to začne utápět slovy, několika hnusnými záběry a pro mě naprosto nepochopitelnými prvky. Ano, mám na mysli oživlé hračky a hlavně toho klauna! Ten konec mi to jakžtakž ještě zpříjemnil scénou rozpadávajících se ufounů a jejich odletu, ale celkově je to pro mě hrozně zvláštní film s podivnou a na nervy lezoucí hudbou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pri tej scéne rodiaceho sa dospelého človeka ma samozrejme napadla scénka z Ace Ventura 2. Veľmi komorný snímok s atmosférou dobrou len na začiatku kde hrá space music a to stretnutie mimozemšťana na ceste v noci nemalo chybu ale potom už len nuda až do konca. Vďaka tomu že to je vlastne anglický film sa mi zdalo že je zo 73ho nie z 83. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní cena na 13.mezinárodním festivalu fantastických a vědeckofantastických filmů v Paříži! Režisér natočil dvě různá zakončení - pro kino a pro video, zřejmě z cenzurních důvodů. Celý film je poněkud psychedelický, místy surrealistický. Maskéři se vskutku vyřádili, byť ústřední kreatura příliš nápaditá není. Pavučinové kokony připomenou Invazi zlodějů těl (1978), oplodnění oběti Vetřelce. Ke zrození dospělého muže však dojde klasickým porodem ( ve své době jedna z nejdiskutovanějších scén). V Xtro2, které nemá s jedničkou nic společného, se vetřelec už zrodí přesně podle Vetřelce - z explodujícího hrudního koše. Počáteční atmosféra filmu je napínavá, po pomalejší střední části se příběh přehoupne do krvavého finále. Hudba na elektronické varhany mi příliš nesedla, v tehdejších italských filmech byla daleko nápaditější. Naštěstí v momentech napětí se ozývaly spíše jen zvuky . Některé scény jsou vyloženě hnusné, filmaři si libovali v různých zpodobněních násilí. Vše spěje k neodvratně tragickému konci. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Galerie nabízela zajimavé obrázky, které navnadily. Těšil jsem se na kreace jako u filmu Věc. Bohužel výsledek byl slabý a vlastně si nejsem jist, jaký to všechno mělo účel. Proč sem ta potvůrka přiletěla, aby nakladla vejce? A jen o tom je celý film? ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Mimozemský šmejd Harryho Bromley Davenporta nadväzuje v čase osemdesiatych rokov na obľúbenú vlnu sci-fi hororov desiacu divákov v tmavých kinosálach zásluhou všemožných votrelcov, mutantov a inej neidentifikovateľnej hávede z vesmíru. Keďže Davenport predstavuje svojho béčkového hnusáka X-tra obecenstvu po takých vesmírne známych menách ako Ridley Scott či Steven Spielberg, reaguje nutne nepriamo aj na nich a to zásluhou jemnej inšpirácie ALIEN-om (1979) – jeden z alternatívnych názvov X-tra nesie dokonca označenie “Monstromo“, a obrátenej reklamnej kampani prekrúcajúcej rodinnú fantasy drámu E.T.: THE EXTRA-TERRESTRIAL z roku 1982 sloganom – “Not All Extra Terrestrials Are Friendly“. Okrem nich je postrehnuteľná aj inšpirácia takým INSEMINOID-om Normana J. Warrena. Spočiatku idylický príbeh rodiny Phillipsových narúša hneď v zárodku bežného slnečného dňa plného pohody ostrá žiara zatemňujúca svojim svetlom oblohu ako operačné svetlo režúce intenzitou jasu oči pacienta. Rodinné puto sa narušuje. O tri roky nato pretína oblohu vesmírne teleso opäť. S minulými udalosťami stále nevyrovnaná rodina musí čeliť novým skutočnostiam, prekvapeniam, slepej nádeji a teroru! Sila kostnatého X-tra metamorfóznych zručností sa začína orientovať na malého Tonyho. Horor krížený s komédiou sa rozbieha. Bizarný lunapark Harryho Bromley Davenporta sa tak otvára. ### Aj napriek tomu, že X-tro neoplýva výraznou porciou nechutností, v takom Fínsku a na Islande ho istého času dokonca úplne zakázali (vo Veľkej Británii sa o to pokúsili). V roku 1982, kedy sa do britských kín X-tro dostáva, je všetko ešte v poriadku – premieta sa nezostrihaná verzia v Uncut podobe obsahujúca vtedy ešte iné zakončenie než to, s akým sa film distribuuje dnes. Po kino prepustení prichádza zásluhou distribučného štúdia “Spectrum video“ X-tro aj na VHS nosiče v rovnako nezostrihanej podobe. To pobúrilo ochrancov mravu v Manchestery, Birminghame a v Newcastly natoľko, že žiadali od BBFC aby horor Harryho Bromley Davenporta umiestnili na zoznam tzv. Video nasties, čím by sa mohlo začať proti filmu stíhanie. BBFC žiadosť zamietla. Na trh sa po stiahnutí a preskúmaní požiadaviek dotknutých osôb X-tro obratom vracia (uncut). Na neslávne známy zoznam sa v skutočnosti teda nikdy NEDOSTAL. V roku 1987 sa podporila ponuka X-tra na trhu zásluhou vydania distribučného štúdia “Polygram“, v roku 1992 zasa zásluhou štúdia “First Independent“ (obe Rated:18, Uncut). Remasterované vydanie filmu na DVD prichádza v Británii v roku 2007 (Film 2000, Rated:15, Uncut) a koncom roka 2009 (Optimum Home Entertainment, Rated:15, Uncut). PS – videná samozrejme 84 minútová nezostrihaná uncut verzia. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek nebyl zařazenej na listině Video Nasty asi bych se o něm stěží dozvěděl. Ono taky vlastně není o co stát. Odradil mě hned začátek a zároveň mi tím dal znamení, že půjde o laciný a nudný béčko. Osmou minutou se , ale můj názor začínal pomalu měnit. Příchodem " Xtra " ( nevím jak jinak toho šmejda z vesmíru nazývat ) film začíná jít do obrátek. V 19 minutě začíná přícházet scéna, díky níž byl tenhle snímek zařazen na " videonasties ". Od téhle chvíle ale začíná nudná WTF pasáž. Vojáček v životní velikosti a trpasličí klaun mi sem absolutně neseděli. Na konci se sice ještě nějaká akce objeví, ale to už předchozí nudu nemůže zachránit. Jedna scéna nedělá dobrej film. Popravdě nechápu proč vznikly ještě dvě pokračování. Když už jednička za moc nestála. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělil na dvě části... Na prvních 20 minut, které mají opravdu hodně dobrou atmosféru a končí scénou, která z filmu udělala kultovní kousek a zbytek, kdy se atmosféra zničeho nic vytratila a nahradila ji řada směšných scén s oživlými hračkami... To jsem si říkal, zda nesleduju úplně jiný film... Takže nebýt úvodní dvacetiminutovky, je pro mě osobně Xtro naprostá ztráta času... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I přes to vyloženě průměrně hodnocení jsem se na Xtro těšil. Začátek se držel velmi vysoko se svými odpudivými slizkými efekty a několika opravdu dobrými krvavými scénami. Ovšem to, co následovalo v druhé třetině snímku, snad ani nevím jak okomentovat. Vymizí efekty a jakékoli kuriozity a snímek se mění v tupé rodinné drama s imbecilní vedlejší linií, kde malý Tony objeví své telekinetické schopnosti a vytvoří si svého trpasličího klauna (WTF?). Naprosto nevyvážený film, který nezachrání ani nahá bondgirl Maryam d'Abo ve vedlejší roli. Finálních pět minut ještě za něco stojí, ale celkově je ten film docela zbabraný. Je to škoda, mělo to veliký potenciál. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku tak pekne... a potom sa to posralo. Celý film sa venovať tomu, čo prvú polhodinu, mohol to byť prefektný sci-fi horor. Najprv mi Xtro dokonca pripomínalo Cronenbergové Brood, alebo Zulawského Possesion; všetko to cucanie žíl, jedenie hadích vajec, pôrod a podobne. Tak načo tie hračky, preboha? Ps: Maryam d'Abo by bola dostatočne luxusná aj do áčkového sci-fička. Škoda tej chvíľky, čo bola na plátne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by bol tento scenár zrealizovaný v USA, nebol by výsledok asi tak zábavný, ako keď to emzáci roztočia v Británii 80. rokov. Na jednu stranu je z toho ťažké wtf s amatérskymi hereckými výkonmi, na druhú ale skvelá zábava. Tvorcom išlo evidentne o nejaké metafory, ale pri pohľade na niektoré scény si v pohode vystačíme len s tým, čo vidíme, pretože pritom musíme gúľať očami. Vlastne mi tu už len chýbali Connie a Doyle pri nejakej tej prestrelke s klaunom a vražedným tankom. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Xtro je průměrné spotřební videobéčko, kterých bylo v 80 letech tucet. Jen trochu lépe vypadá, ale to je asi tak všechno. Pod poměrně pěkným coverem se skrývá pěkné a slizké monstrum, ale s naprosto příšerným příběhem a celkem dost funny scénama. Kde jinde uvidíte ženskou rodit dospělého chlapa?? Ale dám ty 3* za ze začátku pěknou atmošku, pěkného emzáka a tu třetí? No poměrně napětí. Ale rozhodně si to znova nepustím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY: Naprosto ujetá záležitost, která zřejmě Davenporta napadla v pořádném rauši a kterou spíchl dřív než stačil vystřízlivět. Blízké setkání čtvrtého druhu je záhy vystřídáno bizárním pátým druhem, kdo by nevěděl, jedná se o sex s mimozemšťanem, zde konkrétně o orální spojený s oplozením. Následuje porodnická vsuvka a otázka k zamyšlení, zda by rození dospělých jedinců lidského rodu nebylo evolučně i ekonomicky výhodnější. A poté tipuji vrchol drogového opojení, seznámíme se s oživlými hračkami, pumou neznámého původu, nakaženým dítětem, které sáním boku své chůvy do této naklade svá vejce, kteroužto schopnost mu zase sáním ramene předal jeho biologický otec toho času mimozemšťan. Na závěr otec seřve svého soka v lásce k smrti, promění se společně se synem ve zrůdu a v záblesku trojúhelníkového oka ( to nebude náhoda) odlétají vstříc dalším planetám. Na zemi zanechávají hned dvakrát traumatizovanou matku, poprvé z nevydařené soulože s již měnícím se (mokvajícím) partnerem a hned poté přichází o syna, manžela i milence. Zdrcena odchází domů, kde objeví pumu a mimozemská vejce. Stmívačka a křik. Možná puma, možná vejce, kdo ví... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté, krvavé béčko, které se odkazuje na Vetřelci a vůbec všechny horory o návštěvnících z vesmíru. Bohužel zub času film ohlodal až na kost a věřím, že ani ve své době to nebyla žádná bomba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta a scifi horor – kombinace po které jsem musel prostě už jen z čisté zvědavosti šáhnout. Docela mě sice zarážela různorodost procentuálních hodnocení různě na netu, ale po zhlédnutí filmu už vím proč. Samotný začátek je přitom slušným lákadlem, že by to mohla být vskutku zajímavá podívaná. Jakmile totiž na nás poprvé vykoukne gumová příšera z vesmíru (mimochodem ta se maskérům opravdu povedla), pocítil jsem i příliv zajímavé atmosféry, která mi rozhodně nebyla nepříjemná. Hodně slušný hudební doprovod a ehm poněkud netradiční porod mě doslova dostali. Přiznám se, že v tu chvíli jsem chtěl hodnotit opravdu vysoko. Bohužel potom nastal úpadek v kvalitě směrem dolů, který nezachránila ani obnažená Maryam d'Abo, ani překombinovaný (leč rozhodně zajímavý) závěr. Ke smůle tvůrců (tedy především v mém případě) totiž prostředek filmu moc dobrý nebyl. Zbytečně zdlouhavé pasáže o ničem, mordy chlapcových zabijáků mně spíše rozesmávali, než aby vzbuzovali pocit strachu, napětí se jaksi vytratilo a pokus o jakési psycho hrátky se moc nevyvedl. Vše se ke konci sice zlepšilo, ale i tak je to spíše průměrná podívaná, nežli nezapomenutelná pecka. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo spomínané viacerými užívateľmi - úvodná tretina Xtra je skutočne výborná, potom však tvorcovia ako keby upustili od zámeru natočiť invazijný emzácky horor, čo filmu vôbec neprospieva. Trochu mi vadili sekvencie so zhmotnenými predstavami malého chlapca a iritoval ma najmä liliputánsky klaun, ktorý z môjho pohľadu pôsobil otravne. Tieto vsuvky považujem za zbytočné a rušivé, našťastie dej o chvíľu opäť naberie grády, objaví sa trochu gore a dobré masky a napriek spomínaným výhradám hodnotím Xtro kladne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Taťka se vrátí, miluje nás............ Film má zajímavý nápad, ale jeho zpracování je hrozné a divné. Málo dramatizace a možná až moc zbytečné krve. Podivná jednotónová hudba tomu taky moc nepřidá a tahá za uši. Táta se vrátí a samotná invaze může začít. CITÁT - Uvidíme víc, až se setmí............ Ty oživlé hračky mě deptají a nějak zvlášť se mi do příběhu nehodí. A abych řekl pravdu, lehce jsem se v příběhu ztrácel.Konec byl povedený a mimozemšťan byl opravdu hnusný. ()

Reklama

Reklama