Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

RAFT 

všechny recenze uživatele

Na první dva díly to samozřejmě nemá,tento díl považuji za nejslabší z celé trilogie.scénář museli asi napsat strašně narychlo ,že tvůrcům došli nápady hned po první stránce.Tenhle díl dělali herci snad jen pro peníze ,asi jim docházeli peníze ,tak narychlo zprznily tuhle pokud se to dá říct komedie.víc peněz dali hercům,zbytek do filmu.dávám za 3 sice to je tak na max 2 ale, 2 za Jean Rena a Christiana Claviera a ta poslední za film a celek.Uvidíme jaké bude další pokračování ,sem toho názoru ,že tenhle díl pro mě nevznikl.1díl je ze všech nejlepší.50% ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Bolí mě u srdce když vidím že tohle mohl natočit stejný režisér jako dvě předchozí, naprosto perfektní části. Je to celkově špatný film a myslím že Hollywood Pictures a vůbec celá americká činnost se k originální francouzské záležitosti vůbec, ale vůbec nehodí. Tento film neměl vzniknout. Poiré měl klidně navázat na konec druhé části, což se samozřejmě dalo. ()

Reklama

Ace odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad amerického přístupu k zahraniční filmografii. Nebudou se přece obtěžovat čtením titulků nebo předabováním originálního filmu. Raději si natočí remake. Oproti originálu ho pro jistotu obohatí méně kvalitními rekvizitami a kostýmy, děj nelogicky zasadí do amerického velkoměsta a zápletku značně zjednoduší, pro případ, že by ji nějaký prostý Yankee nepochopil. Alespoň pro tento film to platí stoprocentně. Jedinou záhadou mi zůstává, jak se někdo jako Jean Reno či Christian Clavier mohl zaplést do podobného projektu. ()

Tumáš 

všechny recenze uživatele

Když 99% američanů nezná Evropské souvislosti a ani neví jak vypadá brnění a člověk v něm, tak se musí i pro "kulturou" oplývající zemi udělat výběr, aby to aspoň někdo pochopil. Některé scény byly vtipné a Reno s Clavierem to celkem dost zachraňuje, ale jak mám Návštěvníky rád, toto je porce filmového umu pro mě 2x vyzvracená a znova pozřená. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro mě bylo velkým překvapením, že jsem se na to byl schopen DODÍVAT!!! Rozumějte, na předchozí jsem se vydržel dívat vždy jen tak asi 20 minut... Podle mého zde trohu sundali nohu z pedálu bláznivosti, ale bohužel nic dalšího nepřidali (nepočítám-li "osvobozování otroka" - ti Amíci si to bohužel musí strčit všude...). Bylo tam kupodivu i trochu inteligentního humoru, ale ne na více než 1*. Jenomže nesmím zapomenout na herecké výkony. Christian Clavier mi jako herec svým stylem moc nesedí, ale v tomto filmu to nebylo tak strašné. Tu další přidal skvělý Jean Reno, který byl ve své roli "Artušovského" a idealizovaného rytíře více než přesvědčivý. Jednoduše, pokud ve filmu hrají herci kalibru Jean Rena, film má 1* navíc jistou... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)
  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)

Reklama

Reklama