U2: Elevation 2001 Live From Boston (video film)

Dokumentární / Hudební

USA, 2001

Hamish Hamilton

Oni to 3D nepotrebujú... Neopísateľná show, emocionálne K.O., pri ktorom lapám po dychu. EdaS: "Where the Streets Have No Name" je možno ich najlepšia pieseň, ale ich hymnou a existenciálnou definíciou je "Pride" ;-)(18.2.2010)

Nejsem skalním fanouškem těchto irských freaků - nepotřebuji mít nakoukaný každý koncert, naposlouchané každé album, okoukaný každý plakát etc. Mám prostě tuto kapelu rád a tento koncert se mi dost líbil. Jde o skutečně silný obrazovo-zvukový zážitek. Tento koncert sice nevypadá tolik bombasticky a velkolepě jako POPMART TOUR 1997 (Mexico City), ale to není ani trochu na škodu. Právě naopak. Shrnuto a podtrženo: ELEVATION 2001 patří mezi nejlepší koncertní záznamy, které znám. Poznámka: Přiložené DVD-bonus je pak více než zajímavým pohledem do zákulisí, kde to chvílemi vře stejně jako na pódiu či v hledišti.(4.11.2003)

Where The Streets Have No Name je zkrátka jejich nejlepší píseň a Joshua Tree nejlepší album. Chlapci si to uvědomili a to je moc dobře. :o)(12.11.2003)

Výborný koncert, krásna scéna, o piesňach nemá význam sa rozpisovať... Všetko podstatné sa točí okolo Bona a jeho charizmatického prejavu- behá, skáče, leží (fanynka, čo leží vedľa Bona to podľa mňa nerozýchala doteraz:))) , sedí, šepká, kričí, recituje- leader ako sa patrí! Niekedy mi to prišlo ako one man show na úkor ostatných... Škoda niektorých mojich "srdcoviek", ktoré neodzneli (predovšetkým One).(28.12.2009)

85 % - I když U2 žeru, dávám jen lep39 4* - Slane Castle má lepší obraz (16:9), zvuk (DTS), atmosféru a není sestříhaný z více show.(4.11.2005)

Co jeste dodavat k jejich koncertum? Myslim, ze vic uz netreba...(27.12.2006)

Vynikající Bono-Cam ale celkově mě americký uzavřený koncertní haly přijdou pro U2 nevhodný... Do takového Slane Castlu to má dost daleko...(7.9.2008)

Pokud jde o technickou stránku, tak ta je opravdu naprosto dokonalá, páni střihači se opravdu překonali! Ale proč? proč udělali mix ze 4 konzertů, kde U2 hráli? Ve skutečnosti to nejen že není jenom konzert ze dne který je uveden na obalu, ale dokonce si dali i tu práci že některé písničky jak jsou na DVD, tak je U2 nikdy tak nezahráli. Nejvetší škoda je to, že nevím na který konzert se dívám.(15.1.2005)

No prostě skvělý. Mám rád U2 takže neřeším jesli to má lepší obraz nebo tak. I když tady sme na filmové databázi. Možná by se sem koncerty ani neměli dávat. Ale tak když tady je.(1.4.2007)

Jejich nejlepší písně v koncertní podobě. Další ozdoba pro vaše domácí kina.(25.7.2010)

U2 mam opravdu rad, ale videl jsem letos koncert v Cardiffu a byl jsem ve 4 rade. Na zivo je to proste lepsi. Myslite si ze zbytecne vytahuju? Asi jo, ale ja si to fakt uzil...(13.11.2005)

Kdo by neznal U2 a frontmana skupiny Bono Voxe.... Tento koncert je jedním z nejlepších počinů v této sekci a těch hitů....(11.6.2010)

Je to moja naj kapela, bol som na nu aj v Prahe na Strahove ak zady ich zaznam z koncertu je skvely lebo oni su skvely a HOTOVO. Aj ked ZOO TV live from Sydney sa mi zdal ich naj koncert potom sa uz dost vykradali.(5.1.2008)

jedním slovem, KRÁSA(7.10.2008)

Naprostý vrchol hudebního nebe.(23.8.2009)

Skvělé, už jen provedení with or without you je nezapomenutelné(3.1.2006)

tak toto byl prvni koncert co sem videl (tenkrate na HBO) to sem se dovedel ze koncert neni jen podium a par nastroju, ale komunikace s publikem! plne nasazeni a Atmosfera!!! PS: Dle meho je zde nej Live verze With or Without You (s tou Asiatkou)(31.3.2008)