Reklama

Reklama

V roce 2033 shromažďuje společnost Water&Power světové zdroje vody. Jediné dvě věci, které mohou Water&Power zastavit, jsou tank a opravdu odhodlaná dívka. V hlavní roli vystupuje Lori Petty, bezvadná kamera a skvělý humor ve spojení s fantastickým hudebním doprovodem (Belly, Bjork, Devo, Hole, Ice-T, L7 a další) z tohoto filmu dělají ten největší akční hit pod sluncem! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úprimne je to za odpad, ale má to pár svetlejších momentov, takže sa k nemu neznížim. Za prvé ma potešili vsuvky z komiksu, kde sme si aspoň mohli prehliadnuť, aký je v porovnaní s ním tento film strašná blbosť. Tým bude aj komiks, ale v inom zmysle. Za druhé je tu fajn tanečné číslo, kde som na chvíľu uveril, že si tvorcovia z toho robia nejakú brutálnu srandu a toto číslo je vlastne mrknutie na diváka, že sú v skutočnosti intelektuáli. Po piatich minútach som vytriezvel. No a za tretie je tu Naomi, ktorá je v každej nasledujúcej paťminútovke viac a viac sexi a kvôli poslednému záberu na ňu sa oplatilo tento film pozerať. Za jej vizuálnu premenu by si maskérka zaslúžila nejakú cenu na sci-fi festivale. No čo už, raz som si povedal, že chcem vidieť všetky filmy, čo kedy Naomi natočila, obnáša to aj takéto zážitky. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pořád je to bídně natočená pomatená studiovka, kde se pojetí ústřední postavy výrazně liší od jejího komiksového předobrazu (jakkoli je i tato její verze k sežrání), nicméně nějak ta nekoherentnost výsledného filmu vycházející z nekompetentnosti tvůrců a připosraných zástupců MGM vlastně velmi sedí ke zmatenému šílenému světu o kterém film vypráví. Lori Petty to pojala jinak, ale je fantastická, Naomi Watts vypadá jak Paul Dano a Ice-T je klokan. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komiks je ve stylu punk odehrávající se v divokých časech postapokalyptické Kalifornie. Fanoušci série ´Mad Max´, nechť si na něco podobného nechají zajít chuť. Komiksové rozhraní se tvůrci rozhodli zachovat v celé své podstatě, takže i styl vyprávění, divokosti, střihu a obrazu se rovná obrazotvornosti předlohy, ze kterého dokonce byly použity i přímo obrázky, čímž vzniká otázka, jestli se tvůrci takhle náhodou neinspirovali např. českým snímkem z roku 1970 ´Čtyři vraždy stačí, drahoušku´. Daný komiks je nezávislý, tudíž atmosférický divný a tak podle toho také vypadá i film. A tak si také mnohý divák zákonitě myslí, že je film špatný. Není. Je především věrný své předloze a o tom to je. Je to bláznivé, nelogické, křečovité, místy ušlápnuté, ale ve svém smyslu a představivosti, prostě zábavné. A to nebyla u hlavní hrdinky ve filmu použita typická podprsenka ve tvaru raketových hlavic. Tank Girl je sama o sobě, prostě prdlá. A když její charakter doplníme neustále se měnícími neo-punkovými obleky a polooholenou hlavu ozdobenou různými účesy, vznikne ženské monstrum bez bázně a hany, která srší energií a vždy neúnavně zůstane nad věcí. Akční scény tvoří podstatnou část filmu, avšak jsou povětšinou zachyceny statickou kamerou, což striktně odpovídá komiksu, což k lepšímu nadhledu bylo přímo doplněno komiksovými animovanými sekvencemi. To běžný divák nepojme, ale fanoušci komiksové předlohy ano. Zábava tkví hlavně v roztržitosti ve vyprávění a obrazotvornosti,což je zábava neobvyklá, ale ve své podstatě zásadní. Jedná se o zábavný snímek, avšak jen pro určitý okruh diváků. Komiks jako takový je těžko zfilmovatelný, ale tvůrci se s tím poprali dobře. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se někdo pokusil převést tenhle "comix" na filmové plátno, je samo o sobě slušnou diagnózou. Ale to, jak ho převedl, mi vymlátilo úplně všechny trumfy z ruky. Já snad na dvě hoďky umřel a byl v pekle... To už by někdo mohl zkusit dostat na plátno bandu ze Čtyřlístku. A to Čtyřlístek je proti diviznímu comixu Tank Girl minimálně extraligový. Co vede některé lidi v Hollywoodu k tomu, aby natáčeli adaptace nezfilmovateůných comixů, které by si navíc nekoupil ani rychlošípácký kolega Štětináč? Jedna hvězdička za Lori Petty, které to docela sluší, za Naomi Watts, která v závěru dostává trochu více prostoru, což je to jenom dobře, a za některá vtipná místa, která mě dokázala rozesmát. [březen 2006] ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Punkový riot grrrl Mad Max 2 bez koulí ale za to s fištrónem a sexy podáním. Komiksovou předlohu neznám, ale minimálně, co se týče filmových komiksáren, je Tank Girl nejšukadeličtější komiksová hrdinka. Tahle holka si Deadpoolem vytřela pozadí. Lori Petty je skvělá, rozkošná a úchvatná. Líbí se mi ten nadhled a nevážnost, s jakou se to bere. Parádní hudební doprovod a levná futuristická výprava. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy Rebecca sedí na hlídce, má na sobě Lori Petty podobný kostým (buřinka, nalíčení očí) jako Malcolm McDowell ve filmu Mechanický pomeranč (1971). (deepspace101)
  • Když Lorri Petty poprvé viděla náčrt své postavy řekla, „to jsem já, já jsem Tank Girl!“. (Pumiiix)
  • Rachel Talalay dostala knihu Tank Girl od nevlastní dcery jako vánoční dar. Bylo to její první seznámení s příběhem. (Pumiiix)

Reklama

Reklama