Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (35)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o McGanna jakožto Doctora, tak je vše v naprostém pořádku a mě jen velmi mrzí, že se Osmička nedokázala nijak projevit (díky bohu alespoň za Doktorovu noc). I když je ale Doctor vynikjající, ten film nedokázal zachránit ani on, ani jedna z nejlepších hudebních verzí znělky, protože ten film je opravdu... dejme tomu divný. Body navíc má samozřejmě za prostředí San Francisca, ne tak už za poněkud slabou rozlučku Sylvestera McCoye, jehož éru ale ještě neznám. Díky tomuto filmu taky máme naprosto nejlepší, fantastický středověký interiér TARDIS, využitý naprosto do mrtě. Společnice nic moc, čínskej čučman taky poměrně slabej a o Vládcovi, o tom ani nemluvím. Nejdřív je z něj prach, potom sperma, načež se ze spermatu promění na parazitující housenku a najde si nové tělo. Navíc nepůsobí tak, jako ostatní Vládci, prostě je ze všech nejhorší a poměrně dost slabý. Dalekové a Kybermeni sice chybí, což by nevadilo, ale tady by to docela oživili, Nebo by prostě jen stačilo napsat lepší scénář. Mnohem lepší. Díky tomuto filmu jsem si sice zkrátil čekání na nového Capaldiho (viděno 19.9. ve 20.40) a považuji i za naprostou povinnost jakožto Whoviana ten film vidět, ale jednou asi stačí, páč je tady Doctor napů člověk a líbá společnice (co to jako bylo, ten konec?) - ale má nejlepší TARDIS. Chci víc McGanna, aspoň by se zvýšila životnost seriálu, což? 55%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zločin na geniálním seriálu, aneb pokus který nevyšel, a který se doufám nebude nikdy opakovat. Těžko vypíchnout ten jeden zásadní faktor, který způsobil, že filmové zpracování dopadlo tak mizerně. Tady je totiž špatně úplně všechno. Chybí kouzelná naivita kterou se vyznačoval seriál a chybí vtip i nadhled. Místo Doctora je tady jeho laciná náhražka bez charismatu. Jakýkoliv z novodobých vánočních speciálů je mnohem stylovější, zajímavější, emocionálnější a napínavější dobrodružství, než tenhle paskvil. Objektivně to na odpad není, ale při porovnání se zbytkem série bych ho tam švihl jedna radost. ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Pohled na interiery TARDIS byla čistá radost - hrající gramofon, pohodlné křeslo, stará lampa, čajová souprava a knihy pokryté vrstvou prachu...tak v takové TARDIS bych rozhodně chtěla cestovat. Co říct k osmému Doctorovi - špatný nebyl, měl pár povedených momentů a rozhodně velký potenciál (kdo s ním někdy poslouchal rozhlasové hry, ví, že tam ten potenciál opravdu využil). Bohužel, scénář špatný byl a s tím se nic nadělat nedá i když se herec snaží sebevíc. Osmička tak vypadala stejně neschopná jako je občas jedenáctka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, všichni co máte rádi nový seriál si rozhodně sežeňte. Přes vlažnější úvod je to prakticky totožný - pravda Tardis je jiný a doktora hraje někdo jiný, ale jinak je tu stejně zběsilé tempo, fajn efekty, příběh o záchraně celého světa i skvělé hlášky. Navíc tu je za záporáka Master, takže to stojí za skouknutí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ne až tak špatné, jak jsem si apriori myslel, ale Boj s časem je prostě... Doctor Who po americku, takový klon Terminátora a béčkových akčních filmů, co se jich v letech devadesátých natočilo dvě pr... videopůjčovny :-) Tudíž a propos jsem se podíval jen ze dvou důvodů- jak vypadal Doctor ve skvělých devadesátkách a jaký je Paul McGann jako jeho osmá reinkarnace. Výsledek? Děj je tupoučký (i když potěší přítomnost sedmičky Sylvestera McCoye), Master v podání Erica Robertse tak trochu low, a companionka v podobě zamilované doktorky trošku mimoňka. Přesto je tenhle televizní film vlastně skvělá haluz, kde Doctor jezdí na policejním Harleyi a Master ho nahání v sanitce :-) No a Paul je skvělý, fakt škoda, že DW pro něj tímhle filmem víceméně skončil, i on si zasloužil aspoň jednu celou sérii. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Osmý doktor (Paul McGann) nosí vždy u sebe malý papírový pytlík s jelly belly, které každému nabízí. Jedná se o odkaz na druhého doktora (Patrick Troughton) a čtvrtého doktora (Tom Baker), kteří dělali to samé. (P. J. D.)
  • K postavení kompletního setu pro Tardis bylo využito víc než milion amerických dolarů. Doufalo se, že se to později vrátí zpět, neboť se plánovala nová série právě s Paul McGannem, osmým doktorem. Bohužel se tak nestalo. (P. J. D.)
  • Fanoušci přiřadili ke snímku podtitul "Enemy Within", v překladu "nepřítel uvnitř", aby ho bylo snadné odlišit od ostatních příběhů. (jh666)

Reklama

Reklama