The Zero Boys

Zero Boys, The

Akční / Thriller / Horor

USA, 1986, 86 min

Nico Mastorakis

Dnes už jeho filmy dávno zmizely z videodistribuce, ale v první polovině 90. let Nico Mastorakis našim videopůjčovnám kraloval. Jeho nejpopulárnějším dílkem byl bezpochyby atmosférický horůrek BABIČČIN DůM, ale já si v pubertě neméně ujel i na jeho akčních hororech NOČNÍ PŘÍZRAK V POLEDNE a ZERO BOYS. Už premisa filmu operující s tím, že masoví vrazi jsou schopní se zorganizovat do jakéhosi komanda je stejně jako úvodní scéna paintballu absurdní (a scéna kdy jedna z hrdinek najde kousek od domu lidské zuby je vykradená z TEXAS CHAIN SAW MASSACRE), nicméně to mělo působivý malovaný obal, kde jste se mj. dočetli, že je to podle skutečné události, a minimálně v pubertě se na to koukalo velmi dobře. Ovšem ten otevřený konec, působící dojmem, že Mastorakisovi došly peníze a tak film brutálně uťal, mě pěkně sral.(19.8.2006)

Akční horor, ve kterém se skupina hráčů paintballu musí postavit v lesích proti partě vyšinutých vrahů. Tentokrát to však nepřipomíná obyčejný lov na lidi. Tady jsou totiž síly obou stran docela vyvážené, protože jedna skupina má poloautomatické samopaly, ta druhá zase nože, mačetu a lukostříl. Zero Boys, jak si ostatně říká parta paintballistů, je celkem slušným zastáncem akčního thrilleru při videoboomu koncem osmdesátých let, kdy u nás kralovaly všechny Delta Force nebo Karate tiger. Tenhle snímek je ale přiklání spíše k horroru, o čemž nasvědčuje fakt, že je zde snaha o budování nějaké atmosféry, kdy vás v nočním lese sleduje někdo za stromem a s obrovským nožem. Vysoký bodycount tu ale moc nečekejte, přežije dobrá polovina všech zúčastněných, včetně jednoho zabijáka :)(12.8.2010)

Nad moje očekávání zábavná podívaná.Když se mi toto dostalo pod ruce,již podle názvu sem si říkal,že pujde o solidní kravinu,ale byl sem mile,dokonce velmi mile překvapen.Hodně povedeně vypracovaná atmosféra a celkem solidní herecké výkony,na B film opravdu lahůdka.(2.6.2008)

Temer vubec si nepamatuju dejovou linii, jelikoz jsem to videl asi pred osmi lety u babicky na VHS...:D... ale rozhodne vim, ze jsem se docela bal, i kdyz jsem byl jeste pomerne maly....:) Pamatuji si, ze vrazi byli myslim tri a chystali ruzne pasticky, ktere byly casto dosti neprijemne.... Vim ze se tady strilelo z kuse a jeste ze tu pobihal velice neprijemny zabijak s macetou....:)(15.3.2010)

Druhý film v historii, kde se postavy chovají (poměrně) reálně a ne jako v hovadinách typu Hory mají oči.(10.12.2006)

Nostalgie jako blázen. A ač laciný film narvaný k prasknutí klišovitostí, s chováním protagonistů místy až na hranici stupidity, tak pořád skvěle zábavné... "hm", řekl bych spíše céčko:) Kdo překlene ten drobně ospalý začátek a nebudou mu vadit výše vypsané aspekty, bude zcela jistě spokojený tak jako já.(27.6.2008)

Tak tohle je opravdu velká nostalgie, kdy jsem to za dob VHSek sjížděl u tety v obýváku po tajnu, když zbytek osazenstva rodiny mělo zahradní večírek a mysleli si, že koukám na pohádku. :-D Jojo, na tu dobu to byla docela brutalita a solidní horor. Jasně, tenkrát jako děcko jsem absolutně nerozlišoval, jestli to bylo A nebo B a upřímně mi to bylo jedno..... důležitý bylo bát se a to jsem se tedy opravdu bál. :-D Člověk to musí posuzovat z tohoto hlediska, pak by, dle mého, se tomuto snímku dostalo mnohem solidnějšího ohodnocení.(19.9.2011)

Souhlasím s Luciáškem. Lidé v tomto filmu se chovají tak, jak by se nejspíš chovali i ve skutečnosti při takovéto situaci. Jen jsem našel obrovskou (jednu z mála v tomto filmu) nevychytávku: Pochybuji, že si ta pitomá holka bude zavazovat tkaničku a řekne:"Běžte napřed, já vás dohoním" a oni řeknou "dobře" a najednou za pár vteřin jsou pryč a ona piští a piští a nikdo nikde:) A to ve chvíli, kdy už vědí, že je tam chtěj povraždit. Totéž s tím šípem. Každý by jel dál, aby to neslízli taky, ale oni nééé. Zastaví na půl hodiny, aby mohla ta hysterka ječet. A otevřený konec přišel nečekaně rychle. Ale jinak velmi zajímavé oproti dnešním sajrajtům jako Hory mají oči.(12.12.2006)

Pro milovníky osmdesátkových béček naprostá bomba. Paintball na ostro, který jsem měl vidět už dávno.(11.12.2011)