Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po celá staletí čekala na tu správnou chvili, aby se chopila moci nad svým ďábelským královstvím. Jmenuje se Akasha, skutečná matka všech upírů a její čas nadešel. Aaliyah hraje titulní roli ve stylovém upírském příběhu na motivy Upíří kroniky od Anne Riceové. Stuart Townsend, vystupuje jako Lestat, nemrtvý antihrdina, známý z filmové adaptace knihy Interview s upírem. Lestat se tentokrát uchýlí do tmavého světa plného tetování a piercingu. Stává se z něj rocková hvězda a jeho gotická hudba linoucí se z reproduktorů po celém světě přiláká pozornost všemocné Akashy. Spolu by mohli navždy ovládnou svět. Jejich věčné panování může zhatit jen jediná věc: Lestatova posedlost smrtelníkem z masa a kostí (Marguerite Moreau). (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (225)

POMO 

všechny recenze uživatele

Queen of the Damned sa tvári príliš vážne na to, akou je hovadinou. Viacej by mu svedčal poriadny akčný hrdina v koženom kabáte a s brokovnicou v ruke. Aspoň by mal jasnú cieľovku (napr. divákov Dracula 2000). ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stuart Townsend nahradil proti předešlému "dílu" Toma Cruise a já proti této změně nic nenamítám. Stuart mou představu o krásném renesančním upírovi bohatě splňuje a když už to muselo být..... Zato obsazení Maria (v Riceové knihách vysoký, dlouhovlasý blonďák) Vincentem Perezem mě přímo šokovalo, ani ne tak jeho osobou jako lookem, který nebyl ani upírský ani "perezovký", -Maria s pleší jsem si v rauši při čtení předlohy nepředstavovala. Vykulená byla asi i Anne Rice, která napsala scénář k Interview. Troufám si tvrdit, že pod mix namíchaný z vícero jejích knih by se asi nepodepsala. Škoda peněz, škoda námahy, škoda hudby, která zachraňovala, co se dalo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Cílové publikum - všichni magoři (jako já) kterým se líbil Vampire: The Masquerade a kteří nepohrdnou filmem se sympatickým upírem v hlavní roli. Já vím, že je to příšerné béčko, ale několik hezkých momentů Královně upřít nejde. Přece jen Vincent Perez je Vincent Perez a jeho Marius je tak skvělý jak jen starý upír může být, včetně přízvuku:) I když nutno říct, že Stuartu Townsendovi bych daleko spíš věřil tu rockovou hvězdu než několik set let starého upíra... Nejsilnější stránkou filmu je bez nejmenších pochyb hudba - Forsaken, Slept So Long nebo Excess jsou prostě geniální, nestyděl bych se prohlásit, že v tomto případě je filmovka od Richarda Gibbse (QotD je vrchol jeho tvorby, nic ve zlém, Richarde:)) překonána takzvanými additional songy neboli písničkovým soundtrackem, i když jen těsně;). A omlouvám se všem, kdo četli předlohu. Vážně. Stydím se za své pobavení tímhle zprzněním klasiky..ale když ona je ta Marguerite tak roztomilá a krásně tvrdohlavá;) ...uvidíme jak budu mluvit, až si přečtu všechno to, co chci:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,336,800Tržby Celosvetovo $45,479,110║ nezáživné a dejovo chatrné, nemá to čo ponúknuť, a mnou dlho očakávaná Aaliyah sa tam objaví až po 50minúte a aj tak tam dostáva mizerný priestor. škoda, strata času /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý film o upírech, který netěží z herců ani režisérů, ale sází pouze na hudbu a snahu o vybudovanou atmosféru. Poslední filmová role náhle zemřelé Aaliayah je pro mě dokonalým převtělením člověka do matky všech upírů. Příběhově velká slabota, která trochu doufá v aspoň minimální znalost Interview a upírem nebo některého díla nejvýznamnější spisovatelky o upírech, Anna Rice. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. Not Meant For Me - Wayne Static [4:09] ,2. Forsaken - David Draiman [3:39] ,3. System - Chester Bennington [5:03] ,4. Change - Deftones [4:59] ,5. Redeemer - Marilyn Manson [4:19] ,6. Dead Cell - Papa Roach [3:07] ,7. Penetrate - Godhead [4:18] ,8. Slept So Long - Jay Gordon [5:29] ,9. Down with the Sickness - Disturbed [4:38] ,10. Cold - Static-X [2:58] ,11. Headstrong - Earshot [4:55] ,12. Body Crumbles - Dry Cell [3:07] ,13. Excess - Tricky [4:43] ,14. Before I'm Dead - Kidney Thieves [4:36], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodne velky zklamani. Cekal jsem nejakej moderni pribeh o upirech ozvlastnenej jejich kralovnou, ale to co jsem videl byla totalni slatanina. Z upiru nejde zadnej strach a kdyby nebyli zrychleny tak ani nepoznate, ze to jsou upiri, celej pribeh se vlece a je plnej naprosto trapnejch dialogu. Navic tady neni nic napinavyho a vlastne to nema ani zadnej poradnej pribeh, upiri tam jen tak behaj, delaj kraviny a vy jen kroutite hlavou kdo takle moh sprasit dobrej namet. Stuart Townsend mi pripadal jako Brandon Lee ve Vrane, taky nabilenej a muzikant, s tim rozdilem, ze Townsend nic moc nepredved a nejde z nej strach, coz bych od upira cekal. Vincent Perez v roli jeho "otce" sice zahral lip, ale presto se spis nez starej upir chova jako hodnej tatka. A samotna kralovna taky stoji za prd. Na plakatech sice vypada cool, ale ve filmu vypada spis jako naka indicka tanecnice. Cely to vypada jak nejakej mix mezi Vranou a rockovym koncertem. A zaverecny dve bitky (na koncertu, s Akashou) jsou natoceny pekne nudne. Jedinejch par minut, ktery se mi skutecne libily, bylo cteni z Lestatovo deniku, coz je na skoro dvouhodinovej film malo. Tohle je asi nejhorsi film o upirech co jsem videl. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Facka všetkým ktorí poznajú knižnú predlohu. Keď v 1994 natočil Jordan Interview tak to malo štýl, atmosféru, herecké výkony ale hlavne sa to držalo knihy A. Rice temer do bodky. Jordan ukázal ako sa robí kvalitná adaptácia. Potom išli správy že sa natočí pokračovanie podľa druhej a tretej knihy Vampire Cronicles, stále sa to však odkladalo. Keď si Warner Bros všimli, že práva na sfilmovanie QOTD prejdú späť na autorku, natočili tento brak. Aby sa to ako tak predalo fukli tam teenage idol Aaliyah a sexi Stuarta. Problém je v tom že sa to knihy nedrží. Z filmu mám dojem že niekto tých niekoľko sto strán zbežne prelistova, zachoval mená postáv a natočil niečo čo sa nedá hodnotiť inak. Komu sa zdá záver hustý, nech si prečíta knihu (Akashi doslova utrhli hlavu :-))))) ) Okrem toho žiaden z hercov ani zďaleka nevystihuje hlbku postavy z knihy. Z pôvodných troch dejových línií je tu sledovaná veľmi úboho jedna...viem už nudim. Howgh ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní... Úvod, prvních cca 5 minut + úvodní titulky byly geniální.. Kombinace atmosféry, obrazu, hudby a Cool gothik pozérství, NÁDHERA... Jenomže potom to všechno rychle vzalo za své. Trapně přehrávající herci (Navíc silně umocněno odporným dabingem, třeba chudák Vincent Perez to schytal na plno), a poměrně televizní výprava...tohle že šlo do kin? Nutno uznat několik poměrně zajímavých momentů (Houslové scény), zbytek je však spíše trapný pokus o cool videoklip.. škoda.. Úvod vážně neměl chybu... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi jako horor moc nepřipadá, i když jsou tam nějaký upíři, tak je to absolutně bez napětí a celej děj se rozmělňuje v debilních dialozích, ale zase nemužu říct že bych se nějak výrazně nudil, samozřejmě že jsem spoustu scén už viděl v jiných filmech, hlavně mi to připadalo jako docela slušná vykrádačka Interviw s upírem a i Vincent Perez nic moc nepředvádí, jenom tam furt kecá blbosti a občas někomu vysaje krev, ale i tak se u toho dá celkem slušně pobatvit, když se v tom nebude hledat nic výjimečnýho ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě srdeční upírskou záležitostí, a to nejen díky skvělé hudbě, krásným kostýmům a celkovou atmosférou. Sice na Interview s upírem nemá díky hvězdnému obsazení(přesto se mi QofTD líbilo víc), ale jistě stojí za shlédnutí, myslím, že nebudete litovat. A jako upíří kousnutí se vám i tento film dostane hluboko pod kůži a nebude z něj úniku. Pro milovníky upířích hororů s dobrou hudbou bude toto jistě lahůdka a neopakovatelný zážitek. Myslím si, že tento film je nedoceněný. Jeden z nejlepších soundtracků jaké jsem kdy slyšel, jak na Gothic tématiku tak celkově zakomponované. Dějová zápletka je velice povedená a díky jinému pojetí i trošku ojedinělá, možná film zbytečně vychvaluji, ale prostě mám pro tento žánr slabost. Několikrát jsem film musel přehodnotit a dneškem jsem Queen of the Damned viděl celkem 18* a ani jednou mě neomrzela... Pokud vám ani tohle není dostatečnou motivací, tak zhyňte prázdnotou. 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale veď filmov o upíroch nieje veľa a keby sme to nebrali ako pokračovanie Interwia, myslím, že tento s upíriemu klišé rozhodne nepatrí. Nápad a spracovanie trochu predčilo moje očakávania, k čomu prispela aj sexi Aaliyah a jej brutálne erotický hlas. Efekty sú fajn, všetko je temné a ponuré, použité su aj dobré farby, len mi vadili tie spomalené upírie pohyby. 70%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

viděla jsem spoustu filmů o upírech - lepších i horších.. ovšem nikdy před tím jsem neviděla šukéznějšího upíra než byl Lestat Stuarta Townsenda..:o) tímto komentářem si dovoluju pozdravit uživatelku Maharet..:)) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ze samých temnot nelidské existence vyplouvá na vlně moderního „hororu“ velmi ošizená kopie zavedených postupů a krom myšlenky, že být upírem je celkem cool nepřináší na zřetel hororoživců nic převratného, či jinak alespoň zajímavého. Když vyšel na spalující světlo upírský projekt Interview s upírem (1994), spojoval v sobě jistou gotickou temnotu, silné charisma hlavních postav a jisté znepokojivé napětí, jenž se s vyprávěním pojilo. Královna prokletých nemá ani jeden z těhle prvků a krom snahy vymanit se cucání z krku teenage produkci, můžu vyzdvihnout jediný prvek: Hudbu! Moderní alternativní metal současných velmožů tohoto řemesla jako jsou Disturbed, Marilyn Manson nebo Papa Roach, chytře napsané Jonathanovi texty s návazností na příběh, temný sound a když už i to nevinné přitakávání původně asi dobře myšlenou kamerou zařízli jak rosoloidního pašíka na zabíjačce, patří Jonathanu Davisovi hlavní dík, že jsem vydržel až do konce. Lestat, jakožto kříženec Erica Dravena z Vrány a kupy pokusů vyrovnat se lepším představitelům česneko-nemilovného řemesla, působí spíš tragikomicky a kdyby Stuart Townsend vysával dívčí krčky Megacucem 6000, alespoň by byl něčím originální. Stejný problém jsem měl u všech postav, které nebýt té slušné kostýmní základny, nijak nezaujali, nedoplnili snahu scenáristů (byla-li nějaká). Michael Rymer tak natočil mizerný horor, slušný koncertní miniklip, televizně se tvářící spletenec slepený žvýkačkama v podobě několika podobných filmů, ale rozhodně nenatočil napínavou podívanou, která by stála za nějakou investici času a těžce vydřených měďáků. 3/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v potaz, že tady vyšly jen dva romány Anne Rice z její Upíří kroniky, a to první a šestá kniha z celkového počtu 12ti románů - nemůžu se divit, že v tom mají všichni zmatek. A to nepočítám vazby na trilogii Hodina čarodějnic, která také ve skutečnosti ani trilogií není. Královna prokletých je adaptací knih The Vampire Lestat a The Queen of the Damned, které přímo navazují na Interview s upírem. Adaptací aktualizovanou, moderní a zcela nezávislou na prvním filmu. Zapomeňte na Toma Cruise, Brada Pitta a Kirsten Dunst. Nyní nastal čas na Stuarta Townsenda, Marguerite Moreau a Aaliyah. Lestat de Lioncourt už v knížkách prošel razantním vývojem, takže osobně nemám problém s jeho kapelou, která vykrádá pro své klipy německé expresionistické filmy ;) Jediné, co je skutečně odporné, je srovnání Antonia Banderase a Matthew Newtona. Vzhledem k nulovému prostoru, jaký dostala celá širší rodinka, tohle skutečně nebylo nutné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neviem či som už taký starý foter alebo čo...? Ale toto moderné pojatie upírov mi príde prihlúple. Vrcholom trápnosti a degradácie vamp-horroru je "Blade". Táto "Kráľovna prekliatych" je podobne úbohá. Predstava vampíra ako rebelského rockového speváka a akejsi černošskej upírskej kráľovny sa mi zdá jednoducho hlúpa. * ()

Související novinky

Interview s Ježíškem

Interview s Ježíškem

10.12.2011

Anne Rice, autorka desetidílné knižní série Vampire Chronicles, podle které vznikly filmy jako Interview s upírem či Královna prokletých, překonala koncem devadesátých let vážné zdravotní potíže,… (více)

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

16.08.2009

Ani se nebudeme pozastavovat nad tím, jak moc jsou díky Stmívání v módě upíři a jak se všechna hollywoodská studia snaží něco vytěžit z této mánie. Universal Pictures nezůstanou pozadu a nasadí těžký… (více)

Witchblade – sakra ostrá holka

Witchblade – sakra ostrá holka

23.07.2008

Série Witchblade patří mezi nejpopulárnější komiksy s ženskými hrdinkami. Ačkoli je pravda, že v centru dění je spíše titulní klenot, který po nasazení mění svou nositelku v chodící mlýnek na maso.… (více)

Reklama

Reklama