Reklama

Reklama

Konec imperátora Tajgy

  • Sovětský svaz Koněc imperatora Tajgi (více)
všechny plakáty

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dejom to trochu pripomína romány o Michailovi Strogovi, ktorý na príkaz ruskej cárovnej šiel na Sibír, aby zničil rebelskú bandu, akurát toto je v o niekoľko rokov novšom podaní. Mladý veliteľ je sympaťák, aj sa akčne činí, chýba však tomu viac napätia a menej pre sovietske filmy typických prehnaných emócií. Zaujímavé zasadenie a príjemná stopáž z toho činí pozerateľný snímok. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o ruské občanské válce, podobně jako Šestý kdo jde na smrt. Rudí a spravedliví a v menšině bojují proti Solovjovi a jeho bandě v Tajze. Nový 18 letý velitel z Moskvy?Petrohradu? Přijede do Turkmenistánu? Tádžikistánu?zamezit vykořisťování zdejších obyvatel hordou bílých. Film samozřejmě je populistický. Narážky na vládu cara a obdivování vrahů Pugačova či Razina?. A ta závěrečná scéna? ()

Troglodytes

všechny recenze uživatele

To jsem viděl se školou, když mi bylo asi 8 nebo 9 let. V té době jsem nechápal politické pozadí občanské války, líbilo se mi tenkrát, že se tam jezdí na koních a střílí - jako ve westernu. Solovjeve, vrať mi ženu! Pozor, Petře Petroviči! ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

to martinus: 18 letý velitel (pozdější autor dětských knížek Arkadij Gajdar) nepřijel do žádného Turkmenistánu/Tádžikistánu, ale do tisíce kilometrů vzdálené Chakasie na ruské Sibiři severně od západního Mongolska ()

Reklama

Reklama