Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne ešte kultovejší ako časť prvá. Spústa prehnanej akcie, Seagal vo vrcholnej forme, ku tomu pár superslizkých záporákov a ako sladučká čerešnička na torte, mladučká Katherine Heigl, ktorá v tej dobe určite zamotala hlavu všetkým sexuchtivým akčným fandom. Takmer dokonalá ukážka akčného blockbusteru. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

V době distribuce druhého "Přepadení" se muselo jednat o mírnou dezintegraci tradičního modelu postavy Seagala, ale dnes by jsme se mistrovi aikida klaněli. Originalita je tentokrát ještě slabší a hlavní záporák navíc nebetičně minul cíl, přesto samotné akce si užijete relativně dost. Nejen to, kilo a gram k tomu výborných hlášek filmu vytvářejí perfektní atmosféru. Proto pokud nechce Seagal aby se jeho jméno spojovalo výhradně s vtipy na jeho osobu měl by Caseyho Rybacka zatáhnout ještě do jedné akce. Horší než jeho ostatní pozdní počiny to snad nebude, jen ať už nehledá zvěř a nebrojí proti jaderné zkáze... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl pro mě bude představovat nejlepšího Seagala navěky. Navíc se v Davisově filmu sešli i skvělí a charismatičtí záporáci a podstatný je koncept jakési Smrtonosné pasti, který se prostě neokouká. Divák se často zabaví nejvíce tím, že počítá kolik hlavní hrdina zlikvidoval záporáků. Tady jsem se dopracoval k číslu 30, což by svádělo k domněnce že se jedná o skvělý akční kousek. Nicméně opak je pravdou. Záporák spíše z řady trapných. Jeho poskok toho více nakecá než předvede a celkově je organizace našich únosců víceméně směšná. Prostředí vlaku je možná atraktivní, ale kam se hrabe na letadlovou loď kapitána Krilla. Hlášky docela dobrý (Casey, kurva Ryback). Když se k tomu všemu navíc přidají mizerné počítačové triky. Je vymalováno. 50 % a ber Stevene nebo nech bejt. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Casey „Kurva“ Ryback, který je dle vlastních slov v kuchyni nejlepší, už zase přestane sekat zeleninu a začne sekat rukama do lidí. Seagalův návrat do jeho asi nejslavnější role se povedl natolik, že se mi to líbí mnohem více, než předchozí PŘEPADENÍ V PACIFIKU. Je to akčnější, Seagal tu toho předvede mnohem více (při jeho pověstném lámání rukou mě až nepříjemně brněly dlaně a zápěstí), více tady hlásí („Zemřel pro kozy!“) a celkově mě to hodně baví. Navíc zde Everett McGill opět předvádí, že záporné postavy mu docela jdou. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Precizní matroš s minimum chyb. Největším plusem je úplná uvolněnost, nic se nebere vážně, ačkoliv napětí divák nepostrádá. Seagal tasí smrtící techniky, trošku se zašpiní, opět schytá střelnou ránu a ani nezapomíná na repertoár sarkastických keců, v tomhle jsem se fakt vyžíval. Samá perla, úplně všechny postavy perfektní, záporáci jedny z nejlepších, které jsem viděl !!! Zkurveně zvrhlej vědec, boss žoldáků, neteř Seagala, bo ten nigga hero boy. Akce skvělá bez debat, ohledně soubojů, během likvidací nebyla úplná spokojenost, spoustu chvatů bych rád viděl, nějakou práci s dlaněma postrádám. Naštěstí aj likvidace, které zde jsou, působí stále dostatečně efektivně, Seagal žoldáky sejme na pár solidních chvatů, pak s nimi švihne o zeď, zem a využívá všecko kolem. A poslední souboj je lahůdka, část s nožema, část se sekáčkem (ta kadence a kombinace Escrimy/Aikida WTF!!!!!!!) nedal nikomu šanci a přesto já se o Caseyho obával. Přestřelky realistické, potěšila výborná spolupráce žoldáků, anebo situace kdy se Seagal kryje s otevíráním dveří zvenčí, průstřely úžasné, plno headshotů, krve je dost! A radost mi udělalo i několik suprových explozí. Pouze trošku urychlený konec a scény z velitelství (asi NASA) považuji za mínusy, jinak precizní po všech stránkách. Jedině Under Siege 3 by Seagala vrátilo do hry. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečné bojové scéně "na nože" mezi Rybackem (Steven Seagal) a Marcusem Pennem (Everett McGill) byly použity nože Gerber Mark II, se kterým bojoval Travis, a Mad Dog ATAK, který použil Ryback. (Dragoni)
  • Steven Seagal podepsal smlouvu, potvrzující jeho účast na filmu, až poté, co mu studio zaplatilo a dovolilo režírovat snímek Aljašku v Plamenech (1994). (korbitch22)
  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama